Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

Rockstar

Premium
Üye
30 Kas 2025
29
13
5
Meslek
Kabin
Herkese selam biliyorsunuzki pegasus geri dönüş yaptı bazı adaylara bende onlardan biriyim. Yarın boy-kilo
Genel yetenek ve yazılı ingilizce olacak.
Ben sakal traşlı beyaz polo yaka tişört veya beyaz gömlek altına siyah kumaş giymeyi düşünüyorum. Spor tarz yani.
Daha önce giden var mı varsa nasıl gittiniz?
Siz nasıl gideceksiniz? yorumlarda konusalım

• Like
Tepkiler: Melomelomm
Herkese selam biliyorsunuzki pegasus geri dönüş yaptı bazı adaylara bende onlardan biriyim. Yarın boy-kilo
Ben sakal traşlı beyaz polo yaka tişört veya beyaz gömlek altına siyah kumaş giymeyi düşünüyorum. Spor tarz yani.
Kurumsal hayata adım atacağınız için baştan sona jilet gibi olmalısınız. Sınavlar bir yana bekleme salonunda telefonla mı uğraşıyorsunuz yoksa sosyalleşmeye mi çalışıyorsunuz etraftaki yazılara bakıp okuyor musunuz kameralardan her şeye bakılıyor. Tabi ki sadece mülakat günü özenli olmak da bir seçim fakat işinizi garantiye almanızı tavsiye ediyorum. Oturup kalkışınız gördüğünüz insanlara selam vermeniz mülakat odasından çıkarken arkanızı dönüp iyi günler demenize bile dikkat ediliyor. Çünkü sizin bu mesleğe uyum sağlayıp sağlayamayacağınız ve kurumsal hayata ne kadar uyumlu olup olmadığınız ölçülüyor. Kısacası her adıma çok dikkat etmelisiniz

• Like
Tepkiler: Maide
Merhaba daha önce bir çok mülakata katıldım sınav aşamasında ya da en baştaki aşamalarda daha basic giyebilirsiniz. Ancak Türkçe mülakat İngilizce mülakat esnasında mutlaka takım elbise giyin naçizane önerimdir

Daha fazla “bir çok “ mülakata katılmamak adına tercih sizin. Ama gittiğiniz sınavlar da dahil olmak üzere Havayolu şirketleri üniformalı bir meslek olduğundan adaylardan kurumsal temsil yeteneklerine uygun, resmi ve özenli bir imaj sergilemelerini bekler.

• Like
Daha fazla “bir çok “ mülakata katılmamak adına tercih sizin. Ama gittiğiniz sınavlar da dahil olmak üzere Havayolu şirketleri üniformalı bir meslek olduğundan adaylardan kurumsal temsil yeteneklerine uygun, resmi ve özenli bir imaj sergilemelerini bekler.
Dediğinizi anlıyorum ancak iğnelemenize gerek yok ve süreçlerim savaş olduğu için askıda kaldı :)

Dediğinizi anlıyorum ancak iğnelemenize gerek yok ve süreçlerim savaş olduğu için askıda kaldı :)
Yani açıkçası hanımefendinin dediği şeye sadece emirateste etihad mülakatında bakılıyor dress code zaten ilk iki mülakatta yok smart casual giyseniz kimse elemez önce test sınav sonrasında ingilizce mülakat var öyle bir inceleme yapmıyorlar ben bir çok mülakata geçtim ve deneyim olarak görüyorum abartmaya gerek yok bu derece özgüvenli olmanız ve motivasyonunuz güleryüzünüz önemli sonda zaten size nasıl giyineceğinizi yazan bir mail gelicek

Kimse eşofmanla katılmaktan bahsetmediği için bir problem yok :D Boy kilo ve ingilizcede kimse giydiğiniz takıma göre sizi işe almıyor önemli olan ingilizceniz bundan bahsetmişler adaylar her mülakata ayrı günlerde katılıyor pgs'de her aşama bir günde gerçekleşmediği için zaten şirkette son aşamada dress codeu belirtiyor

İngilizcede sizi zorladılar mı biraz bahseder misiniz
Yani üst üste sorular sordu verdiğim cevaplara göre şekillendi akıcı konuşan birinin zorlanacağı bir mülakat değil emirates dahil b2 ing yeterli ama onun dışındaki şeyleride türk şirketler son mülakatta inceliyor emirateste dediğim şeyleri baştan sona inceliyorlar kolay desem değil her çıkan kelime çok stratejik öneme sahip o yüzden iyi hazırlanırsanız bence olur başarılar

• Like

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.