Merhaba Ajet kaç kişi almayı planlıyor bilmiyorum.
Thy ise ajet'e yönlendirdiği adaylara attığı mailde "Türk Hava Yolları A.O olarak 2025 yılı için hedeflenen kokpit ihtiyacımıza ulaşmış olduğumuzu daha önce de sizlerle paylaşmıştık" gibi bir ifade kullandı. Ortalama 60 adayını Ajet'e yönlendirdiği için iki şirkette olağanüstü bir durum olmadığı müddetçe yeni ilan açmayabilir

• Like
Tepkiler: gunes
Merhaba Ajet kaç kişi almayı planlıyor bilmiyorum.
Thy ise ajet'e yönlendirdiği adaylara attığı mailde "Türk Hava Yolları A.O olarak 2025 yılı için hedeflenen kokpit ihtiyacımıza ulaşmış olduğumuzu daha önce de sizlerle paylaşmıştık" gibi bir ifade kullandı. Ortalama 60 adayını Ajet'e yönlendirdiği için iki şirkette olağanüstü bir durum olmadığı müddetçe yeni ilan açmayabilir
Bu durumda tip yetkisi alıp başvuru yapmak sizce riskli mi ? Özellikle ajet için onlar geçen sene birkaç defa ilan açtı.

Bana göre, dışarıdan tip yetkisi almak çok mantıklı bir seçenek değil.

Bu tarz ilanlar oldukça nadir karşımıza çıkıyor. Türkiye’de tip yetkisini alabileceğiniz bildiğim iki yer var. Bunlardan ilki, Southwind Havayolları’nın zaman zaman yayınladığı, sadece tip eğitimi sunan (ancak uçuş deneyimi kazandırmayan) ilanlar. Diğeri ise IFTC. IFTC'de eğitim alan birçok adayla tanışma fırsatım oldu; ne yazık ki büyük çoğunluğu memnun değildi. ATPL eğitimine kıyasla çok daha stresli, sert ve yüksek psikolojik dayanıklılık gerektiren bir süreçten geçtiklerini söylediler.

Üstelik bu eğitimi tamamladıktan sonra işe girme garantisi yok. Mevcut sektörel durumu ve maliyetleri de göz önünde bulundurursak, dışarıdan tip yetkisi almak hem ciddi bir bütçe gerektiriyor hem de büyük bir risk taşıyor.

• Like
Tepkiler: whiteface1761
@indigo11 hocam selamlar; TK tarafından süreci durdurulup Ajet'e yönlendirilen ve kurula giren 20 kişiyiz. Yaklaşık olarak 1 aydır bekliyoruz. Konuya dair bir duyumunuz var mıdır? Planlama nasıl olacak? Kaç kişi alınacak? Filo belli midir?

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.