Pozisyon veya İlan Adı
Thy tecrübesiz kabin görevlisi (kadın)
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
600+ kişiye ihtiyaç var olarak belirtildiyse bu yıl ilan açılır mı o zaman arkadaşlar bilginiz var mı

Yalnız değilsiniz❤️ Umarım en kısa zamanda haber alır ve kalan aşamaları da geçeriz. Eğitimde karşılaşmak dileğiyle.
Sizin üzerinizden yalnız olmadığımı hatırlatan herkese teşekkür etmek isterim. 💕 Süreç boyunca hepimize benzer mailler geliyor ve bekleyiş yoruyor fakat bu zamanı kendimizi geliştirerek daha kalifiye adaylar olmak için kullanabiliriz. Sizin de dediğiniz gibi "Eğitimde karşılaşmak dileğiyle".✨

Normalde 2026 yılı için plan şu şekildeydi
10 Yıllık Kabin Planı: Önümüzdeki 10 yıl içinde kabin memuru kadrosunun 16 binden 27 binin üzerine çıkarılacağını, bu doğrultuda 2026 yılında ilk etapta 1.250 kabin memuru alımıyapılacağı paylaşıldı.

Fakat istihdam sağlamak yerine mevcut sayıyı koruyacağız ifadesi 616 kişiyi doğruluyor bence bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz artık bir iyi haber bir kötü haber ben yoruldum arkadaşlar 😂
Belki de biz de mevcut sayının içerisindeyizdir🥹 Öyle olursa bu yıl yeni ilan açmadan bizi çağırma ihtimalleri olur mu acaba?

• Like
Tepkiler: Flyflyfly
az önce dolanırken böyle bir haber gördüm ve umutlandım açıkcası

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay, Nişantaşı Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelerek THY’nin büyüme vizyonuna ilişkin sunum gerçekleştirdi.

“Büyüyerek Yükseliyoruz” başlıklı sunumda THY’nin önümüzdeki yıllara yönelik insan kaynağı ve filo hedefleri paylaşıldı.

Sunumda yer alan verilere göre THY’nin 2033 hedefleri kapsamında filo büyüklüğünün 813 uçağa, çalışan sayısının ise 130 binin üzerine çıkarılması planlanıyor.

Kokpit ve Ofis Kadrolarında Büyük Artış

Paylaşılan projeksiyona göre şirketin özellikle kokpit ve ofis kadrolarında önemli büyüme hedeflediği görüldü.

2026 yılı için 700 kokpit, 616 kabin ve 700 ofis personeli planlaması yapılırken, 2027’de kokpit personeli ihtiyacının 730’a, ofis kadrolarının ise 838’e yükselmesi öngörüldü.

2028 projeksiyonunda ise kokpit tarafında 1200 kişilik istihdam hedefi dikkat çekti. Aynı dönemde ofis personeli sayısının 883’e ulaşacağı belirtildi.

Havacılık Öğrencilerine Kariyer Mesajı

Abdülkerim Çay’ın sunumunda THY’nin büyüme stratejisinin merkezinde insan kaynağının bulunduğu vurgulanırken, havacılık öğrencilerine yönelik kariyer fırsatlarına da dikkat çekildi
Evet bu haberi bende görmüştüm ve umutlarımı tekrardan yeşertti diyebilirim.

Ama merak ettiğim konu şu aslında bizler yani şu an aktif yedeklerde tahmini kaç adayız. Alım tekrar başladığında yedek adaylar bu kısmın yüzde kaçına denk geliyor acaba? Bununla ilgili geçmiş yıllarda bir bilgi paylaşımı olmuş mudur acaba? Aklımda deli sorular :)

Hayırlısı bakalım arkadaşlar

• Like
Tepkiler: kittycatlover

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.