ya bu konuda pek bilgim yok bilgisi olan var mı? yani ben bir yeri kabul ettikten 2 hafta sonra feshedersem ne oluyor? kara liste vs. alınma durumu olabilir mi pek bilemiyorum
Hiçbişi olmaz zaten sözleşmelerde deneme süresi oluyo, ilk iki ay hem sen işten dilediğin an çıkabiliyorsun hem de işveren aynı şekilde seni çıkartabiliyor. Senin yerinde olsam kabul edip Thy olumlu gelince direkt çıkardım.

• Like
Tepkiler: nasenija
ya bu konuda pek bilgim yok bilgisi olan var mı? yani ben bir yeri kabul ettikten 2 hafta sonra feshedersem ne oluyor? kara liste vs. alınma durumu olabilir mi pek bilemiyorum
Merhaba, normal şartlarda maksimum 2 aylık bi deneme süresi olur (yasal süre bu) ve deneme süresinde dilediğin zaman işi bırakabilirsin ihbar süresini falan beklemeden. Ama tabi şirketin kara listesi gibi bi durum söz konusu mu onu bilemiyorum daha önce böyle bi şey duymadım hiç

• Like
Tepkiler: nasenija
Merhaba, normal şartlarda maksimum 2 aylık bi deneme süresi olur (yasal süre bu) ve deneme süresinde dilediğin zaman işi bırakabilirsin ihbar süresini falan beklemeden. Ama tabi şirketin kara listesi gibi bi durum söz konusu mu onu bilemiyorum daha önce böyle bi şey duymadım hiç
Şirketin IK'sının birbirinden ne kadar haberi olduğuna bağlı aslında. En kötü ihtimalde orada daha sonra işe girmen zorlaşır. Ben de benzer bir şey yapıyorum şu an, istifa ettiğim an gelecekte burada çalışamayacağımı göze almış durumdayım 😅 amaan başka iş mi yok diye düşünmek iyi geliyor

• Like
Tepkiler: Noone
Şirketin IK'sının birbirinden ne kadar haberi olduğuna bağlı aslında. En kötü ihtimalde orada daha sonra işe girmen zorlaşır. Ben de benzer bir şey yapıyorum şu an, istifa ettiğim an gelecekte burada çalışamayacağımı göze almış durumdayım 😅 amaan başka iş mi yok diye düşünmek iyi geliyor
Ya zaten THY’den olumlu sonuç gelirse bırakacağınız için bi daha buraya dönemem kaygısına da gerek yok gibi, THY’de yerinizi hazırlamış olacaksınız sonuçta :)

• Like
Tepkiler: sebogül
Kara liste olabilir, benim de eskiden çalıştığım holding şirketinde istifa ettiğim takdirde holding bünyesindeki şirketlerde de çalışamayacaktım. İş başvurusu yaparken şartlarda yazıyordu thy ve iştiraki şirketlerinde disiplinsizlik veya fesih yoluyla ayrılmış olmamak diye.
Ama sonuçta thy seni aldıktan sonra gerisinin çok da önemli olduğunu düşünmüyorum, alınabilecek bir risk gibi sanki.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.