Pozisyon veya İlan Adı
Yetiştirilmek Üzere 2. Pilot Aday Adayı sağlık kontrolü

htkmozaik

Üye
4 Kas 2025
6
2
0
Meslek
Kokpit
Selamlar geçenlerde normal rutin kontorl için sağlık ocağına gidip kan testi vermiştim. Aile hekimimde değerlerin biraz yüksek çıktığı için en iyisi bi dahiliye doktoruna görün deyip hastaneye sevk etti. Hastaneye ilk gittiğimde tetkikler yapıldı ikinci gittiğimde sadece sonuçlara bakmak için gitmiştim doktor ilk gittiğim randevuya tanı için "DİYABETES MELLİTÜS İÇİN ÖZEL TARAMA MUAYENESİ", ikincisinde yani sadece sonuçlara bakmak için gittiğimde tanıya "HİPERLİPİDEMİ KARMA" ayriyeten reçete verip ilaç içinde "MATOFIN 500 MG 100 XR TABLET" yazmış. Belirtmemde fayda var bu ilacı almadım almayacağımda zaten. Çünkü içeriğinde diyabet 2 hastaları içinde vs kullanılır diyor. Oysa ki benim değerlerim sadece minimal olarak referans değerlerinin üzerinde o da bi iki tanesi zaten ( örnek vermek gerekirse kolestrol 200 olması gerekirken 206). Bu değerlerinde zaten bi süredir spor ve sağlıklı- dengeli beslenmeye dikkat ettiğim için düştüğünü tahmin ediyorum. Benim sorum bu yazan tanılar ve ilaç 2. pilot aday adaylığında sağlık kontrolünde sıkıntı yaratır mı? (tekrardan belirtmek isterim ilkinde sadece taramam mauyenesi daha sonra ikincisinde sonuç için gittiğimde sadece hiperlipidemi karma yazmış yani bu da triglesiritin ve kolestrolun olması gerekende yüksek olduğu anlamına geliyormuş)

Araştırıp baktığımda önceki konulardan vs genelde elenebileceğini yazıyor ama mesela SHGM nin şartlarında aşağıda bırakacağım fotoğraftaki gibi yazıyor kafam çok karıştı.
Ben de bunu farkettiğimde zaten enabızda iptal etmenin veya değiştirmenin yollarını araştırdım. Gidip muayeneyi yapan doktordan tanının ve ilacın sehven yazıldığına dair bir yazı alıp, daha sonrasında bi talep formu var onu doldurup il sağlık müdürlüğüne başvurman gerekiyormuş. Bunu yapan veya konu hakkında bilgisi olan var mıdır ?

Ve ayriyeten olduda sildiremedim diyelim ilaç kaydını, gidip sgk'dan ilacı satın almadığıma dair belge almam iş görür mü yani bu sağlık kontorlünü yapan kişi bunu kabul eder mi ?

Hocam gördüğün zaman cevaplarsan çok sevinirim, tabi ki biliyorsan bu arada sorduğum soruların cevabını. Senin ismin baya çıktı çünkü sağlıkla ilgili forumda arama yaptığımda :D
@indigo11

• Like
Tepkiler: indigo11
Merhaba, SGK'dan belge alırsanız ilacı satın almadığınıza dair, ilacı da sildirebilirsiz, tanıyı da sildirebilirsiniz ilçe sağlıktan.
Fakat yeni edindiğim bilgiler doğrultusunda, tanı sildirmek minimum 40 gün sürüyor. Tanıyı değiştirme yolunu seçebilirsiniz doktor ile görüşüp. O tanının adını değiştirir mesela.
Kan değerinizdeki HOMO-IR, insülin, açlık insülini, hbA1c değerini paylaşırsanız sevinirim

Merhaba, SGK'dan belge alırsanız ilacı satın almadığınıza dair, ilacı da sildirebilirsiz, tanıyı da sildirebilirsiniz ilçe sağlıktan.
Fakat yeni edindiğim bilgiler doğrultusunda, tanı sildirmek minimum 40 gün sürüyor. Tanıyı değiştirme yolunu seçebilirsiniz doktor ile görüşüp. O tanının adını değiştirir mesela.
Kan değerinizdeki HOMO-IR, insülin, açlık insülini, hbA1c değerini paylaşırsanız sevinirim
iki tane verdiğim kan testi var bi temmuzda bir de ekim ayının başındaydı, ikisinde de HOMO-IR değeri yok yani öyle birşey yazmıyor. Ekim ayının başındaki testte de ;
hba1c: 5,4
açlık insülini (glukoz) : 105
Trigliserid: 174

Şöyle de bir gerçek var bunlardan önce yalan yok bayağı bir tatlıya, yemeğe abanmıştım düğün davetleri şu bu derken. Dediğim gibi son bir aydır ağzıma tatlı sürmüyorum tekrardan da spora da başldım yani demek istediğim değerler düştüğne inanıyorum bi iki haftaya tekrardan bi kan vermeye gideceğim sağlık ocağına, tekrar kontrol için kendi isteğimle.

Tanı silme olayını da dediğiniz gibi yapacağım. İlk önce bir doktordan tanıyı değiştirmesini talep edeceğim. Eğer değiştirmem derse sildirmek için tam olarak detayları öğrenmek için sizi tekrar rahatsız ederim yanlış anlamazsanız :D. Doktor biraz yaşlı birisiydi önyargılı da olmak istemem tabiki de belki ters zamanına denk gelirsem aksilik yapabilme potansiyeli varda.

Bu arada değiştir tavsiyesi verdiğiniz için sıkıntı olabilir mi yani sağlık kontrolünde ?

Cevabın içinde çok teşekkür ederim bu arada

• Like
Tepkiler: indigo11
Tanının değiştirildiği sistemde belli olmuyor o yüzden sıkıntı olmaz. Tanı sildirmek içinse doktordan sehven yazısı almak gerekir, kolaylıklar dilerim

• Like
Tepkiler: htkmozaik
Tanının değiştirildiği sistemde belli olmuyor o yüzden sıkıntı olmaz. Tanı sildirmek içinse doktordan sehven yazısı almak gerekir, kolaylıklar dilerim

Yani konunun ilk başında belirttiğim doktorun bana yazdığı tanılar sıkıntı olabilir diyorsunuz değil mi, doğru mu anlıyorum ?

Bir de istediğiniz değerleri yazdım, genel düşünceniz nedir ?

Tanı sildirme süreci muhtemelen şehirden şehire değişiyordur. Ben Mersin İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe verdikten 12 gün sonra tanım silindi. Eklemek istedim.

Tanı sildirme süreci muhtemelen şehirden şehire değişiyordur. Ben Mersin İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe verdikten 12 gün sonra tanım silindi. Eklemek istedim.
Sehvenininz var mıydı sehvensiz mi başvurdunuz?

Sehven yazısını almıştım doktordan.
Ben ilk önce tanı değiştirmesini talep edicem doktordan muhtemelen de belki tanı sildirme olayını da rica edebilirim. Bunun için gerekli olan sehven yazısının örneğini sizden ricam bu gönderinin altına ekleyebilir misiniz ? Yukarıda da belirttiğim gibi benim gittiğim doktor biraz yaşlı belki uğraşmak istemeyebilir ondan dolayı bari elimde hazır olarak gidersem sadece imzasını alır çıkarım diye düşündüm, tanı değiştirme olayını yapmazsam.

Ve ek olarak bu sehven yazısından sonra tanı silme talep formunu doldurup dilekçe ile beraber sağlık müdürlüğüne başvurdunuz değil mi ayriyeten ekstra birşeye gerek yok ? Çok soru sordum kusura bakmayın internette bayağı bilgi yazan yer var evet ama tabi ki bunu deneyimleyen birisinden dinlemek daha iyi olur.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.