Selamlar geçenlerde normal rutin kontorl için sağlık ocağına gidip kan testi vermiştim. Aile hekimimde değerlerin biraz yüksek çıktığı için en iyisi bi dahiliye doktoruna görün deyip hastaneye sevk etti. Hastaneye ilk gittiğimde tetkikler yapıldı ikinci gittiğimde sadece sonuçlara bakmak için gitmiştim doktor ilk gittiğim randevuya tanı için "DİYABETES MELLİTÜS İÇİN ÖZEL TARAMA MUAYENESİ", ikincisinde yani sadece sonuçlara bakmak için gittiğimde tanıya "HİPERLİPİDEMİ KARMA" ayriyeten reçete verip ilaç içinde "MATOFIN 500 MG 100 XR TABLET" yazmış. Belirtmemde fayda var bu ilacı almadım almayacağımda zaten. Çünkü içeriğinde diyabet 2 hastaları içinde vs kullanılır diyor. Oysa ki benim değerlerim sadece minimal olarak referans değerlerinin üzerinde o da bi iki tanesi zaten ( örnek vermek gerekirse kolestrol 200 olması gerekirken 206). Bu değerlerinde zaten bi süredir spor ve sağlıklı- dengeli beslenmeye dikkat ettiğim için düştüğünü tahmin ediyorum. Benim sorum bu yazan tanılar ve ilaç 2. pilot aday adaylığında sağlık kontrolünde sıkıntı yaratır mı? (tekrardan belirtmek isterim ilkinde sadece taramam mauyenesi daha sonra ikincisinde sonuç için gittiğimde sadece hiperlipidemi karma yazmış yani bu da triglesiritin ve kolestrolun olması gerekende yüksek olduğu anlamına geliyormuş)
Araştırıp baktığımda önceki konulardan vs genelde elenebileceğini yazıyor ama mesela SHGM nin şartlarında aşağıda bırakacağım fotoğraftaki gibi yazıyor kafam çok karıştı.
Ben de bunu farkettiğimde zaten enabızda iptal etmenin veya değiştirmenin yollarını araştırdım. Gidip muayeneyi yapan doktordan tanının ve ilacın sehven yazıldığına dair bir yazı alıp, daha sonrasında bi talep formu var onu doldurup il sağlık müdürlüğüne başvurman gerekiyormuş. Bunu yapan veya konu hakkında bilgisi olan var mıdır ?
Ve ayriyeten olduda sildiremedim diyelim ilaç kaydını, gidip sgk'dan ilacı satın almadığıma dair belge almam iş görür mü yani bu sağlık kontorlünü yapan kişi bunu kabul eder mi ?
Araştırıp baktığımda önceki konulardan vs genelde elenebileceğini yazıyor ama mesela SHGM nin şartlarında aşağıda bırakacağım fotoğraftaki gibi yazıyor kafam çok karıştı.
Ben de bunu farkettiğimde zaten enabızda iptal etmenin veya değiştirmenin yollarını araştırdım. Gidip muayeneyi yapan doktordan tanının ve ilacın sehven yazıldığına dair bir yazı alıp, daha sonrasında bi talep formu var onu doldurup il sağlık müdürlüğüne başvurman gerekiyormuş. Bunu yapan veya konu hakkında bilgisi olan var mıdır ?
Ve ayriyeten olduda sildiremedim diyelim ilaç kaydını, gidip sgk'dan ilacı satın almadığıma dair belge almam iş görür mü yani bu sağlık kontorlünü yapan kişi bunu kabul eder mi ?