Benim de aynı gün Ama sizin saat kaçta acaba ve şehir dışından gelecekler için hazırlanabilecek bir yer olacak mı acaba bir bilginiz var mı veya dahil olduğunuz bir grup var mı
Hazırlanacağınız bir yer yok arkadaşlar. Hazır gelmeniz gerekiyor. Çantanızı otel içinde bir yere bırakabilirsiniz elbette ancak kaybolması durumunda sorumluluk size ait.

Gündelik hayatla ilgili problem çözme soruları. Benim sorum "Bir tatile gideceksin, önce gideceğin yeri belirleyip bütçeni ona göre mi ayarlarsın yoksa bütçene göre mi tatile gidersin? Seçimine göre tatilini bize planlayıp adım adım anlatır mısın?" şeklindeydi.
Soru üzerinde düşünmek için süre veriyorlar mı? Mesela ıelts’de 1 dk düşünme 2 dk speaking oluyo onun gibi mi?

Merhaba,

İlk önce bir CV Drop aşaması oluyor. Burada CVnizi oradaki İK'ya veriyorsunuz ve o size bazı sorular soruyor neden buradasın, neden bu işi istiyorsun, kaç yaşındasın vs. Genelde CV üzerinden birkaç soru soruluyor ve sizin beden dilinize, giyim kuşamınıza, kendinizi ifade etme becerinize bakılıyor. Ortalama 2-3 dakikalık bir süreç. Sonrasında size bir davetiye kağıdı veriyor bir sonraki aşama için. Eğer bu kağıdı vermezse elendiniz demektir.

İkinci aşamada davetiye kağıdı alanlara yazılı İngilizce Testi yapılıyor. Test 20 sorudan oluşuyor. Kelime bilgisi ve paragraf içeriyor. B1 - B2 arası bir düzey diyebilirim. Daha sonra testin sonuçları açıklanıyor, geçenler reach test ve yara izi kontrolüne alınıyor. Reach testte erkekler topuk kaldırmadan, kadınlar ise parmak ucunda 212 cm ye uzanmanız gerekiyor.

Bunları da geçtikten sonra 1e1 mülakat var. Bu aşamada benim önüme bir torba uzatıp içinden bir kağıt seçmemi ve kağıtta yazan soruyu cevaplamamı istemişti. Bu yüzden sorular yine kişiden kişiye değişiyor tamamen şans. Bu aşamada net ve kendine güvenen cevaplar vermeniz önemli.

Bu aşamayı da geçerseniz final mülakatına katılıyorsunuz. Bu da tamamen sizin geçmişiniz ve CVnizi üzerinden ilerliyor ve başınızdan geçen iş ortamında yaşadığınız bir sorundan ve bunu nasıl çözüme ulaştırdığınızdan bahsetmeniz isteniyor. Ortalama 20-25 dk sürüyor bu aşama.

Bundan sonrası ile ilgili bir fikrim yok çünkü final mülakatında elendim.
vücudun neresinde ki yara izlerine onay veriyorlar?

Maksimum 10 saniye cevabınızı planlamak süre veriliyor
merhaba ben kendime her konuda güveniyorum ingilizce konusunda,dış görünümümde de sorun yok. eksiklik hissettiğim tek alan iş deneyimi kısmı. 23 yaşındayım,haliyle fazla bir iş geçmişim yok.yöresel bir firmada satış danışmanlığı ve serbest öğretmenlik ve çeviri yaptım. bu deneyim onlara yeter mi? yoksa illa otellerde havalimanında mı çalışmış olmam lazım? siz bilirsiniz.

selam, mesajinizi simdi gordum belgelerimi hazirladim sayilir kiyafet icin biraz daha bakiniyorum etek giyinmek gerekiyomus galiba🥲

merhaba ben kendime her konuda güveniyorum ingilizce konusunda,dış görünümümde de sorun yok. eksiklik hissettiğim tek alan iş deneyimi kısmı. 23 yaşındayım,haliyle fazla bir iş geçmişim yok.yöresel bir firmada satış danışmanlığı ve serbest öğretmenlik ve çeviri yaptım. bu deneyim onlara yeter mi? yoksa illa otellerde havalimanında mı çalışmış olmam lazım? siz bilirsiniz.
Gerçekten Mülakatlara hazirlayan 20 yıllık öğretmen Pelin hanimdan duydum. Dogru mu acaba havacılık sektöründe birde Yurt dışında havacılık sektöründe çalışmak gerekiyormuş oyle çalışanları aliyorlarmis

Müşteri ile birebir iletişimde olduğunuz bir iş yapmış olmak yeterli. Zaten İKlar sizin iletişim becerinizi ölçecek yetkinlikte kişiler. Müşteri ilişkileri deneyimi elbette önemli ama şirkete uygun bir aday mısınız, soft skilleriniz, imajınız, kendinize güveniniz, etkili iletişiminiz daha çok dikkat edilen hususlar.

• Like
Tepkiler: Birumutuçmak

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.