evet öyle yazıyor, tanı yok derken kastım mesela depresyon falan yazmıyor
Bu zaten kimsede yazmıyor kvkk kapsamında. Yani herkeste “psikiyatrik muayene tanısı” yazıyor. Size yazılan tanıyı e-devlet’e girip “tedavi bilgileri” kısmından görebilirsiniz. Bir şeyi değiştirmez ancak bilgi amaçlı söyledim

Bu zaten kimsede yazmıyor kvkk kapsamında. Yani herkeste “psikiyatrik muayene tanısı” yazıyor. Size yazılan tanıyı e-devlet’e girip “tedavi bilgileri” kısmından görebilirsiniz. Bir şeyi değiştirmez ancak bilgi amaçlı söyledim
teşekkür ederim, bilgim yoktu. e-nabızdan biz göremiyoruz ama thy hekimi görüyordur umarım yoksa keşke önceden bakıp ben iletseydim kafalarında soru işareti kalmasaydı

Ben onlar da göremiyor diye biliyorum. Ama eminim akıllarındaki soru işareti için sizden Epikriz isterlerdi.
istemediler ama dikkat dağınıklığına ilişkin bir ilaç ritalin. belki o yüzden istemediler. ek tetkiki hastanedeyken önceden yaptırmıştım. benzer durumda olup olumlu dönüş alan varsa bana da umut olur diye her gün sitedeyim 😅

Keşke bilen birisi sorun olmayan ilaçlar gibi her sağlık koluna uygun bilenler yazsa da geçenlerden şöyle genel bir bilgi oluşsa mesela prozac,lustral sorun olmaz ama concerta sorun olur gibi

istemediler ama dikkat dağınıklığına ilişkin bir ilaç ritalin. belki o yüzden istemediler. ek tetkiki hastanedeyken önceden yaptırmıştım. benzer durumda olup olumlu dönüş alan varsa bana da umut olur diye her gün sitedeyim 😅
Olabilir, evet. Açıkçası ben de o sebeple giriyorum ancak çok belirsiz bir süreç gerçekten, sizin çok zaman geçmiş. Umarım olumlu olur.

• Like
Tepkiler: hypatia
Keşke bilen birisi sorun olmayan ilaçlar gibi her sağlık koluna uygun bilenler yazsa da geçenlerden şöyle genel bir bilgi oluşsa mesela prozac,lustral sorun olmaz ama concerta sorun olur gibi
bende ritalinle birlikte prozac da vardı. yanlış yönlendirmek istemem ama doktor prozacın üzerinde hiç durmadı ritalin nedeniyle kurula bırakıyorum dedi bilginiz olsun

bende ritalinle birlikte prozac da vardı. yanlış yönlendirmek istemem ama doktor prozacın üzerinde hiç durmadı ritalin nedeniyle kurula bırakıyorum dedi bilginiz olsun
sizin kabin için miydi kokpit için mi yoksa başka bir durum mu

Arkadaşlar bende sizler gibi endişeliyim ancak e nabız konusunda ki tanılar hakkında yanılıyorsunuz. E nabızda bende de psikiyatrik muayene tanısı var ancak bu kesin teşhis konulduğu anlamına gelmez eğer öyle olsaydı " Anksiyete bozukluğu, Depresyon " şeklinde bilgi girilirdi. Kesin hüküm verildiğinde bunlar yazar fakat Kesin hüküm verilmediğinde tanımlanmamış vs şeklinde yazıyor. Ama ne alakaysa ilaç yazıyorlar tam teşhis konulmadan ve ilaç verilmesi ayrı bir yanlış ilaç sektörüne para kazandırıyor doktor bu şekilde. Hiç psikiyatri 5 dakika dinlediği birine anlattıklarından dolayı psikolojik bi tanı koyamaz. Ama işte malum ilaç sektörüne para kazandıracaklar ya yazarlar o yüzden. E devlette SGK'da görmenizin sebebi ise size ilaç verebilmek için SGK ya o tanıyı girmesi gerekiyor. Hekimler de e nabızdan siz ne görüyorsanız onu görüyor. Renkli reçetelerin şansı az fakat Aile hekiminin bile yazabildiği ilaçlar mevcut. Normal reçeteliler daha fazla şanslı.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.