Sun express euro ile maaş alıyor neyse ben size tekrar söylüyorum beklentiniz çok çok yüksek %35 ile başlayacağız max 35 göreceksiniz keşke sizin dediginiz rakamlar olsa herşey gönlünüzce olsun
Farkındayım, şu anda euro'yu 42 tl'de tutuyorlar ve maaş bordosunda da gördüğüm kadarıyla yaklaşık 500 Euro'luk bir maaş gözüküyor. Benim nedense anlatamadığım durum şu, uçuş yaptıkça ve aylık uçuş saatiniz arttıkça para alıyorsunuz. Yani bu bahsettiğim 500 euroluk baz maaşı bir şey ifade etmiyor. Yaz aylarında uçuş saatleri çok arttığı için de yukarıda bahsettiğim 68.000 tl'lik maaşı alabildi arkadaşım. Fakat kış aylarında bu tekrar düşecek.
Türk hava yollarında da 35.000 TL olan bir baz maaşı var. Uçağın içerisinde ilk saat belirli bir miktar, ikinci saat belirli bir miktar, üç saat ve sonrası için belirli bir miktar para alıyorsunuz.
2023 yılında bu fiyatlar yanlış hatırlamıyorsam ilk saat 250, ikinci saat 270, üçüncü saat ve sonrası 300 tl oluyor.
Yani 5 saatlik bir uçuşta: 1420 tl'lik bir meblağ alıyorsunuz maaşınıza ek olarak. Bunun bir de dönüş uçuşu var. Fakat bu 2023 yılı içindi, şu an muhtemelen temmuz zammıyla birlikte çok daha fazla olmuştur.
Gittiğiniz yerlerin yatı parası var.
E o sattığınız yiyecek ve içeceklerden de komisyon alıyorsunuz.
En çok parayı bahsettiğim uçuş saatlerinden alıyorsunuz.
Yani bahsettiğiniz 35.000TL zaten uçuş saatlerinden gelecek para, belki de bir tık üstü. Hadi baz maaşını da asgari ücret yapalım abartan arkadaşlar gibi, yine 50.000 tl para oluyor.
Ben kabin memurları çok kazanıyor demek amaçlı bunu yazmıyorum, ortada çok fazla gereksiz fikir karmaşası var ve milletin kafasını karıştırıyor bu durum.