Yok böyle bir şey olacağını sanmam. Yani Pegasustan arkadaşım bile ilk başladığında 6 ay önce uçuşlarla 45-50K'ya geliyordu maaşı. O base maaştır.

Yeni bir düzen kuracaklar için çok zor bu rakamlar gerçekten hele istanbulda

Dostum malesef 60 70 filan insanları boş yere beklentiye sokma biraz araştırıp gerçekçi olmanızı tavsiye ederim
bana da bu rakama gerçekçi gelmiyor. bu parayı verecek olan kurum eğitim aşamasında 2 ay boyunca asgari ücret vermez. Bence hepimiz kendimizi 25-30 bin TL lere hazırlamalıyız. Ev kirası istanbula taşınma falan derken ilk etapta kafan 100.000 TL hazırda olması lazım ilk harcanacak.

• Like
Tepkiler: Üye silindi 9815
60-70 bin TL maaş diyen arkadaşlar, bu rakamların yıllandıktan sonra alacakları maaş olduğunu unutmasınlar. Tecrübesiz bir kabin memuru, ilk ayında 60-70 bin TL alıyorsa, bütün dünya varını yoğunu bırakıp kabin memuru olurdu.

60-70 bin TL maaş diyen arkadaşlar, bu rakamların yıllandıktan sonra alacakları maaş olduğunu unutmasınlar. Tecrübesiz bir kabin memuru, ilk ayında 60-70 bin TL alıyorsa, bütün dünya varını yoğunu bırakıp kabin memuru olurdu.
imza. dediğin gibi o zaman siyasetçiler kendi çocuklarını akrabalarını koymak için sıraya girerlerdi THY ilan bile çıkarmazdı.

Herkes fikrini ortaya koymuş, ben de bildiğim gerçeği söyleyeyim:
Sunexpress'de çalışmaya başlayan arkadaşım (haziran ayında eğitimi bitti), Haziran ayında 38.000 tl
ve temmuz ayı maaşı içinse 68.000 tl aldı.
Bu adam Nisan ve Haziran arası eğitimini aldı arkadaşlar ve Sunexpress'in yaz aylarında uçuşları sık olduğu için de maaş ona göre artıyor.
THY ise sürekli meşgul geçen bir kurum. Geçenlerde mülakatına giden arkadaşıma ise, 12 aya vurulduğu zaman aylık yaklaşık 60.000 tl kazanacaklarını, bir kaç sene içerisinde ise çok daha yüksek maaşla devam edeceklerini söyledi.
35.000 tl baz maaş olabilir fakat uçuş başına gelecek olan paraları çok göz ardı ediyorsunuz. Kaldı ki bacak başına maaş (uçuş saati arttıkça daha fazla para alıyorsunuz), çift maaş, varsa dil tazminatı vs derken bazı ayları 45, bazı aylar 80, bazı aylar 50 bin tl arasında gidip gelir muhtemelen. Bunu da ortalamaya vurursanız 60.000 yapıyormuş demek ki.
Bazı arkadaşlar da herkes o zaman kabin memuru olsun demiş. Yetişkinlere İngilizce eğitimi sağlayan bir İngilizce öğretmeni olarak söylüyorum, Türkiye'nin %70'i adam akıllı İngilizce bilmiyor bir kere, kaldı ki kendini ortalamanın üzeri bir şekilde ifade edip, iyi iletişim kurabilen birisi olman gerekiyor. Takım çalışması, hiyerarşiye uyum. Bunlar kolay mı sanıyorsunuz? Gören de hava kurumları da önüne geleni alıyor zannedecek.

Yani adam açtı bana bordrosunu gösterdi hala inanmıyorsunuz biraz mantıklı düşünmeye davet ediyorum herkesi. 25 bin lira için bu kadar mülakatlar sınavlar kontroller yapılır mı? Normal bir fabrikaya girdiğiniz zamanda bu kadar alıyorsunuz zaten veya garson olun. İstanbul’da o kadar kabin memuru var onlar 25 bin tl ile mi geçiniyor sanıyorsunuz. Arkadaşlar içiniz rahat olsun eğitimde asgari ücret alıyorsunuz, eğitim bittikten sonra da 50 bin tl ile başlarsınız en az o da. Primlerle yıpranma payıyla çift maaşla beraber seneye vurduğunuzda aylık en az cebinize 65-70 lira kalır içiniz rahat olsun.

Bende maasin Iyi oldugunu duydugum icin basvurdum. Bende 60 binden fazla duydum, yoksa bu kadar mulakata Neden gireyim. Zaten 30 bin ise mulakata gitmem, degmez.

• Like
Tepkiler: Üye silindi 9815
Bende maasin Iyi oldugunu duydugum icin basvurdum. Bende 60 binden fazla duydum, yoksa bu kadar mulakata Neden gireyim. Zaten 30 bin ise mulakata gitmem, degmez.
bende düünümoyurm doğrusu kilo fazlam vardı verip giderim diyordum ama 30 bin için değmez diye düşünüyorum. 60-70 ise o zaman değer

Beklenti değil daha yeni

Herkes fikrini ortaya koymuş, ben de bildiğim gerçeği söyleyeyim:
Sunexpress'de çalışmaya başlayan arkadaşım (haziran ayında eğitimi bitti), Haziran ayında 38.000 tl
ve temmuz ayı maaşı içinse 68.000 tl aldı.
Bu adam Nisan ve Haziran arası eğitimini aldı arkadaşlar ve Sunexpress'in yaz aylarında uçuşları sık olduğu için de maaş ona göre artıyor.
THY ise sürekli meşgul geçen bir kurum. Geçenlerde mülakatına giden arkadaşıma ise, 12 aya vurulduğu zaman aylık yaklaşık 60.000 tl kazanacaklarını, bir kaç sene içerisinde ise çok daha yüksek maaşla devam edeceklerini söyledi.
35.000 tl baz maaş olabilir fakat uçuş başına gelecek olan paraları çok göz ardı ediyorsunuz. Kaldı ki bacak başına maaş (uçuş saati arttıkça daha fazla para alıyorsunuz), çift maaş, varsa dil tazminatı vs derken bazı ayları 45, bazı aylar 80, bazı aylar 50 bin tl arasında gidip gelir muhtemelen. Bunu da ortalamaya vurursanız 60.000 yapıyormuş demek ki.
Bazı arkadaşlar da herkes o zaman kabin memuru olsun demiş. Yetişkinlere İngilizce eğitimi sağlayan bir İngilizce öğretmeni olarak söylüyorum, Türkiye'nin %70'i adam akıllı İngilizce bilmiyor bir kere, kaldı ki kendini ortalamanın üzeri bir şekilde ifade edip, iyi iletişim kurabilen birisi olman gerekiyor. Takım çalışması, hiyerarşiye uyum. Bunlar kolay mı sanıyorsunuz? Gören de hava kurumları da önüne geleni alıyor zannedecek.
Sun express euro ile maaş alıyor neyse ben size tekrar söylüyorum beklentiniz çok çok yüksek %35 ile başlayacağız max 35 göreceksiniz keşke sizin dediginiz rakamlar olsa herşey gönlünüzce olsun

• Like
Tepkiler: XyZzYx
Sun express euro ile maaş alıyor neyse ben size tekrar söylüyorum beklentiniz çok çok yüksek %35 ile başlayacağız max 35 göreceksiniz keşke sizin dediginiz rakamlar olsa herşey gönlünüzce olsun
:sneaky: max 35 ise değmez o kadar da heyecanla süreç ilerliyordu halbuki hayal kırıklığı oldu benm için.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.