Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Benim 1 kilo fazlam var pazartesi 15 de böyle diyorsanız katılım saglayamacıgım.
bence kesinlikle gidin. ne olacağı hiç belli olmaz. benim gittiğim gün sabah gelen arkadaşlardan birinin ne kadar olduğunu bilmediğim fazla kilosu varmış. biz beklerken tekrar gelmişti sabah kardiyo yapıp geldiğini söylemişti ve sanırım geçmişti de öğleden sonra geldiğinde.

• Like
Tepkiler: gunes
sorular ne tip oluyor ve cv üzerinden mi gidiliyor?
Hangisi için sormuştunuz ? İngilizce için kısmı aşağıdakine ekledim.
Bilgi paylaşımınız için teşekkürler. İngilizcede tam olarak sohbet nasıl başladı neler sordu size veya arkadaşınıza aklınızda kaldıysa belirtebilir misiniz?
İngilizce kısmında kendinizi tanıttıktan sonra sizinle alakalı sorular geliyor onları cevaplıyorsunuz ikili sohbet edermiş gibi. Spesifik olarak şu soruldu bu soruldudan ziyade sizin sahip olduğunuz özelliklerinizle alakalı şeyler, okuduğun bölüm güzel mi sana neler kattığını düşünüyorsun, ingiliz dili ve edebiyatı mezunusun sizin bölümün mezunları öğretmenlik de yapıyor sen neden yapmıyorsun gibi yani kısacası siz kendinizi tanıtırken o söylediğiniz cümleleri size neden/nasıl/nerede/ne zaman gibi 5n1k şekline çevirip sorduklarını düşünün. Arabayla mı geldin otobüsle mi geldin yol kaç saat sürdü gibi böyle basit sohbet edasında yani kısacası. Tutup size hiç okumadığınız bilmediğiniz bir şey sorulmuyor.
Benim 1 kilo fazlam var pazartesi 15 de böyle diyorsanız katılım saglayamacıgım.
Bence katılım sağlayın 2 gününüz var 1 kilo gibi bir miktarı aç kalarak telafi edebilirsiniz gerekirse o sabah kahvaltınızı ağır yapmayın basit ve az yiyin bol bol tuvalete çıkın kilonuzu düşürmeye çalışın. 100-200 gr falan kalırsa gerekirse ceketinizi falan çıkartın.
merhaba, diğer adayların hepsi gibi görünüyordum muhtemelen hatırlamazsınız beni 😅 umarım sizin için de olumlu olur sonuç
Umarım siz de iyi sonuçlar alırsınız. Analizim biraz iyidir kesin tanırım bu arada hatta arkadaşlarımı beklerken çıkanlarla konuştuklarım da olmuştu :D ama sizin tercihiniz tabii ki.

• Like
Hangisi için sormuştunuz ? İngilizce için kısmı aşağıdakine ekledim.

İngilizce kısmında kendinizi tanıttıktan sonra sizinle alakalı sorular geliyor onları cevaplıyorsunuz ikili sohbet edermiş gibi. Spesifik olarak şu soruldu bu soruldudan ziyade sizin sahip olduğunuz özelliklerinizle alakalı şeyler, okuduğun bölüm güzel mi sana neler kattığını düşünüyorsun, ingiliz dili ve edebiyatı mezunusun sizin bölümün mezunları öğretmenlik de yapıyor sen neden yapmıyorsun gibi yani kısacası siz kendinizi tanıtırken o söylediğiniz cümleleri size neden/nasıl/nerede/ne zaman gibi 5n1k şekline çevirip sorduklarını düşünün. Arabayla mı geldin otobüsle mi geldin yol kaç saat sürdü gibi böyle basit sohbet edasında yani kısacası. Tutup size hiç okumadığınız bilmediğiniz bir şey sorulmuyor.

Bence katılım sağlayın 2 gününüz var 1 kilo gibi bir miktarı aç kalarak telafi edebilirsiniz gerekirse o sabah kahvaltınızı ağır yapmayın basit ve az yiyin bol bol tuvalete çıkın kilonuzu düşürmeye çalışın. 100-200 gr falan kalırsa gerekirse ceketinizi falan çıkartın.

Umarım siz de iyi sonuçlar alırsınız. Analizim biraz iyidir kesin tanırım bu arada hatta arkadaşlarımı beklerken çıkanlarla konuştuklarım da olmuştu :D ama sizin tercihiniz tabii ki.
yazdıklarınızı sormuştum çok teşekkür ederim bilgileriniz için umarım sonucunuz olumlu olur 🙏

merhaba, diğer adayların hepsi gibi görünüyordum muhtemelen hatırlamazsınız beni 😅 umarım sizin için de olumlu olur sonuç
Çok enterasan ya sanırım kız arkadaşım sizinle bekleme alanındayken konuşmuş ikiniz de THY'den elenmeyle alakalı konuşmuşsunuz. Sizin için de umarım sonuç olumlu olur diye dileklerini iletti.

• Like
Tepkiler: hoahoa
Çok enterasan ya sanırım kız arkadaşım sizinle bekleme alanındayken konuşmuş ikiniz de THY'den elenmeyle alakalı konuşmuşsunuz. Sizin için de umarım sonuç olumlu olur diye dileklerini iletti.
yaa hatırlıyorum evet. çok teşekkür ederim güzel dilekleri için. umarım kendisi için de olumlu olur.

• Like
Tepkiler: Batyxah
Merhaba arkadaşlar, ben mülakata girmeden önce burada anlatılanları okumak bir tık içimi rahatlattığı için belki ben de birilerinin içini rahatlatabilirim diye süreci anlatmak istedim.

12 Aralık saat 13.00 grubundaydım. 12.45’te binaya girdim ve kısa bir belge doldurup kimliğimi teslim ettim ve ziyaretçi kartımı aldım. Bir süre aynı grupta olduğumuz arkadaşlarla bekledik ve sonrasında bi bekleme odasına alındık. Orada kısa bir bilgilendirme yapıldı ve boy-kilo kontrolü için başka bir odaya geçtik. Boy kilodan olumlu olumsuz sonucunuzu direkt söylüyorlar ve sizi tekrardan bekleme odasına alıyorlar. Yara izi/dövme kontrolü yapılmıyor ancak bunlar varsa ve üniformadan görünür yerlerde ise sözleşmenin feshine kadar gidebileceğini özellikle belirttiler. Biraz daha bekledikten sonra ingilizce mülakatlara çağırılmaya başladık. Benim ingilizce mülakat için konuştuğum kişi kadındı ve bi tık aksanı vardı ama anlaşılmayacak derecede değildi. Anlamadığım bir soru oldu ve tekrar etmesini rica ettiğimde tekrarladı. Açıkçası konuşurken biraz tökezledim. THY’nin ingilizce mülakatına girmiş ve oldukça akıcı/keyifli bir konuşma geçirmiş biri olarak bu konuşmanın akmadığını hissettim. Oradan çıkınca yine bekleme odasına geçiyorsunuz ve çalışanlardan biri gelip bilgi veriyor olumlu olumsuz şeklinde birkaç dakika içerisinde. Olumlu olduğu durumda da kurul için bekliyorsunuz.

THY’de kuruldan elendim ve az çok neyi yanlış yaptığımı biliyordum. Çıkınca bile anlamıştım az çok elendiğimi. Kurul bu sefer çok keyifli geçti. 2 kişi vardı, 1 kişi İK 1 kişi de eski kabin amiriydi. Sohbet havasında ilerledi ve en sonunda da bir tane roleplay sorusu sordular. Tamamen sizin cevaplarınıza göre ilerliyor o yüzden eğer devamında gelen her soruyu cevaplayacağınıza dair inancınız yoksa o konuyu direkt açmayın. Kurul 10-15 dakika kadar sürdü ve sonrasında binadan çıktım. Süreç toplamda yaklaşık 2 saat sürdü ve kesinlikle beklediğim kadar zor değildi. Tabii sonucun ne olacağını bilmiyorum şu anda ama kesinlikle keyifli bir deneyimdi benim için.
Merhaba öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun İngilizce mülakatı nasıldı ne sordular size deneyiminizi paylaşabilir misiniz rica etsem

Merhaba öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun İngilizce mülakatı nasıldı ne sordular size deneyiminizi paylaşabilir misiniz rica etsem
merhaba, çok teşekkürler. birkaç yorum öncesinde bahsetmiştim aklımda kalan sorulardan. ilk girdiğiniz an ingilizce mülakat başlıyor. odada büyük bir masa vardı ve mülakatı yapan kişi ile karşılıklı oturuyorsunuz. nasıl olduğumu sormasıyla başladık diye hatırlıyorum. sonrasında hangi şehirden geldiğimden, istanbul’a ilk defa gelip gelmediğimden, daha önce hangi tarihi yerleri gördüğümden vs bahsettik. yaşadığım şehir ile istanbul’un farklarını sormuştu. ulaşımdan, iş fırsatlarından vs bahsetmiştim ben de. yaklaşık 5 dk sürdü diye hatırlıyorum. ilk postta da belirttiğim gibi konuşma çok akmadı maalesef benim için. cevap verirken birkaç yerde de tökezledim ve girerken ingilizceden eleneceğime ihtimal vermezken çıktığımda acaba elenir miyim diye düşündüm. ama sonuç olumlu oldu neyse ki. öneri olarak söyleyebileceğim tek şey sonrasında konuşmayı devam ettiremeyeceğiniz hiçbir konuyu açmayın. kendi hayatınız/cvniz hakkında gelebilecek soruları yazıp cevaplamaya da çalışabilirsiniz

• Like
Merhaba arkadaşlar, ben mülakata girmeden önce burada anlatılanları okumak bir tık içimi rahatlattığı için belki ben de birilerinin içini rahatlatabilirim diye süreci anlatmak istedim.

12 Aralık saat 13.00 grubundaydım. 12.45’te binaya girdim ve kısa bir belge doldurup kimliğimi teslim ettim ve ziyaretçi kartımı aldım. Bir süre aynı grupta olduğumuz arkadaşlarla bekledik ve sonrasında bi bekleme odasına alındık. Orada kısa bir bilgilendirme yapıldı ve boy-kilo kontrolü için başka bir odaya geçtik. Boy kilodan olumlu olumsuz sonucunuzu direkt söylüyorlar ve sizi tekrardan bekleme odasına alıyorlar. Yara izi/dövme kontrolü yapılmıyor ancak bunlar varsa ve üniformadan görünür yerlerde ise sözleşmenin feshine kadar gidebileceğini özellikle belirttiler. Biraz daha bekledikten sonra ingilizce mülakatlara çağırılmaya başladık. Benim ingilizce mülakat için konuştuğum kişi kadındı ve bi tık aksanı vardı ama anlaşılmayacak derecede değildi. Anlamadığım bir soru oldu ve tekrar etmesini rica ettiğimde tekrarladı. Açıkçası konuşurken biraz tökezledim. THY’nin ingilizce mülakatına girmiş ve oldukça akıcı/keyifli bir konuşma geçirmiş biri olarak bu konuşmanın akmadığını hissettim. Oradan çıkınca yine bekleme odasına geçiyorsunuz ve çalışanlardan biri gelip bilgi veriyor olumlu olumsuz şeklinde birkaç dakika içerisinde. Olumlu olduğu durumda da kurul için bekliyorsunuz.

THY’de kuruldan elendim ve az çok neyi yanlış yaptığımı biliyordum. Çıkınca bile anlamıştım az çok elendiğimi. Kurul bu sefer çok keyifli geçti. 2 kişi vardı, 1 kişi İK 1 kişi de eski kabin amiriydi. Sohbet havasında ilerledi ve en sonunda da bir tane roleplay sorusu sordular. Tamamen sizin cevaplarınıza göre ilerliyor o yüzden eğer devamında gelen her soruyu cevaplayacağınıza dair inancınız yoksa o konuyu direkt açmayın. Kurul 10-15 dakika kadar sürdü ve sonrasında binadan çıktım. Süreç toplamda yaklaşık 2 saat sürdü ve kesinlikle beklediğim kadar zor değildi. Tabii sonucun ne olacağını bilmiyorum şu anda ama kesinlikle keyifli bir deneyimdi benim

Detaylı anlatımınız için teşekkür ederiz🌸
Merhaba, umarım geçmişsinizdir. İngilizce mülakatta size iletilen sorulardan bahsedebilir misiniz?

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.