13.03 tarihinde ingilizce ve genel yetenek sınavlarına girdim. İkametgah adresim buca olmasına rağmen ve sınavlardan geçmiş olmama rağmen bana şu şekilde bir mail geldi, İstanbul’a taşınmanız durumunda Sabiha gökçen havalimanı için süreciniz bir sonraki aşama olan kurul mülakatı ile devam edecektir tarzında mail geldi. Ben Buca’da oturup neden elendiğimi halen anlamış değilim, bize bilgilendirme sunumu yaparken belirtilen lokasyonlar dışında kalan yerlerin kabul edilmeyeceğini ve eğer dışında kalan yerlerden gelen insanlar var ise o anda taşınabilirlik durumu için başka bir adres yazmalarını istediler, ama örnek veriyorum Buca içerisinde şu mahalle servis güzergahına dahil değildir diye bir uyarıda bulunmadılar. Bu uyarıda bulunsalardı zaten ben gidip taşınabilirlik adresimi başka bir yere aldırabilirdim ve sürecime devam edebilirdim. İnsanların hakkını yediklerini düşünüyorum, ben gibi bir çok kişi büyük umutlarla geldi. Sunumun en başında İzmir için adres bilgisinin önemli olduğunu belirttiler, madem bu kadar önemli, o zaman insanlara şu mahalleler olmaz diye bilgilendirme geçilmesi gerekiyor. İnsanlara bunun bilgisi verilmeden, başarılı olmalarına rağmen elenmesini doğru bir davranış olarak bulmuyorum.