Pozisyon veya İlan Adı
Thy Cadet
Değerli arkadaşlar merhaba, dönüş ve yorumlarınızı okudum. Benim de belki 10 yıldır ara ara E-nabız'a girilmiş Polikistik over sendromu, adet düzensizliği, tüylenme gibi şikayetlerim var. Ama son 2-3 senedir böyle tanılarım yok. THY sağlık PDF dosyasından polikistik over kaldırıldığı için çok mutlu olup, sürece başlamıştım. Şimdi bu yorumlar beni endişelendirdi. Yakın zamanda sağlık aşamasına gidenler varsa istişare yapabilirsek çok sevinirim.

@indigo11 hocam sağlık şartlarında bunlar kaldırıldı, yine de net bir şekilde elenme sebebi mi diyorsunuz?

Herkese sağlıklı günler dilerim.

Değerli arkadaşlar merhaba, dönüş ve yorumlarınızı okudum. Benim de belki 10 yıldır ara ara E-nabız'a girilmiş Polikistik over sendromu, adet düzensizliği, tüylenme gibi şikayetlerim var. THY sağlık PDF dosyasından polikistik over kaldırıldığı için çok mutlu olup, sürece başlamıştım. Şimdi bu yorumlar beni endişelendirdi. Yakın zamanda sağlık aşamasına gidenler varsa istişare yapabilirsek çok sevinirim.

@indigo11 hocam sağlık şartlarında bunlar kaldırıldı, yine de net bir şekilde elenme sebebi mi diyorsunuz?

Geçtiğimiz ay bir kaç adayımız bu sebeple elendi o yüzden sağlık koşullarından bir şeyleri kaldırmış olsalar dahi, kaygan zemin olarak görüyorum ben. Çünkü dosyanın en altında her zaman incapacity yaratabilecek bir çok şeyi listede olmasa bile değerlendirdikleri yazıyor

ben de bir kere hormonlarıma baktırmak için gitmiştim o gün rapor yazmak için de

Ben de geçen sene aralık ayında hormonlarıma baktırmak için gitmiştim. Doktor tanıya R10 - ABDOMİNAL VE PELVİK AĞRI yazıyor ama o gün iş için rapor aldığımda raporda HASTALIK: N92-MENSTRÜASYONUN AŞIRI, SIK VE DÜZENSİZ OLMASI yazıyor ve tek bu kontrolüm var sorun yaratacaksa hastane ile konuşmalı mıyım?
@indigo11 merhabalarf, bu konuda da yorumunuzu rica edebilir miyim, rapor ile tanı farklı görünüyor. Hastaneye de az önce mail attım. Ön sağlıkta direkt hastalıklara mı bakıyorlar yoksa raporlara mı? Doktorumun asistanı raporu hazırlamıştı ama tamamen tanı dışı bambaşka bir şey girmiş.

Geçtiğimiz ay bir kaç adayımız bu sebeple elendi o yüzden sağlık koşullarından bir şeyleri kaldırmış olsalar dahi, kaygan zemin olarak görüyorum ben. Çünkü dosyanın en altında her zaman incapacity yaratabilecek bir çok şeyi listede olmasa bile değerlendirdikleri yazıyor
Cevabınız için çok teşekkür ederim.

2022'de çenemde çıkan sivilcelerden ötürü kadın doğumdan randevu almıştım. Test sonuçlarımda veya ultrasonda bir şey çıkmamıştı. Doktor yalnızca çok sık kilo alıp vermememin daha iyi olacağını söylemişti. Fakat şimdi e-Nabız’a girdiğimde "Hastalıklarım" kısmında şunlar görünüyor: "N94.6 - Dismenore, tanımlanmamış" ve "N92.6 - Düzensiz menstrüasyon, tanımlanmamış"
Burada PCOS ile ilgili yazılanları okuyunca da çok endişelendim. Bu durumda gerçekten elenir miyim? Lütfen dönüşlerinizi bekliyorum...
Aynı şeyler bende de yazıyordu ama elendim. Ultrasonda overlar pco yazıyordu. Fakat kilo vermem gerektiği söylendi ve verdiğimde düzeldi. Ek tetkik istemeden elediler beni. Ek tetkik isteseydi pcos olmadığımı görecekti. Ne diyim ki çok haksızlık yapılıyor

Değerli arkadaşlar merhaba, dönüş ve yorumlarınızı okudum. Benim de belki 10 yıldır ara ara E-nabız'a girilmiş Polikistik over sendromu, adet düzensizliği, tüylenme gibi şikayetlerim var. THY sağlık PDF dosyasından polikistik over kaldırıldığı için çok mutlu olup, sürece başlamıştım. Şimdi bu yorumlar beni endişelendirdi. Yakın zamanda sağlık aşamasına gidenler varsa istişare yapabilirsek çok sevinirim.

Kaldırıldığından emin misiniz? Yeni adaylara sağlık şartları gönderildi mi? Varsa elinizde orda yazıyor mu pcos

2022'de çenemde çıkan sivilcelerden ötürü kadın doğumdan randevu almıştım. Test sonuçlarımda veya ultrasonda bir şey çıkmamıştı. Doktor yalnızca çok sık kilo alıp vermememin daha iyi olacağını söylemişti. Fakat şimdi e-Nabız’a girdiğimde "Hastalıklarım" kısmında şunlar görünüyor: "N94.6 - Dismenore, tanımlanmamış" ve "N92.6 - Düzensiz menstrüasyon, tanımlanmamış"
Burada PCOS ile ilgili yazılanları okuyunca da çok endişelendim. Bu durumda gerçekten elenir miyim? Lütfen dönüşlerinizi bekliyorum...
Daha önce forumda da defalarca belirttiğim gibi, “tanımlanmamış” ibaresi gerçek bir tanı kategorisine girmez. Bu kodlar genellikle doktorun şikâyetlerden yola çıkarak ek tetkik veya görüntüleme (örneğin ultrason) talep edebilmek için kullandığı ön tanı veya fikir niteliğindeki ifadelerdir. Yani adı üzerinde, tanımı olmayan bir ibaredir.

Dolayısıyla bu bir hastalık teşhisi değildir ve herhangi bir kesin tanı anlamına gelmez. Endişelenmenize gerek yoktur. “Tanımlanmamış” ifadesi, teşhis konulmadığı anlamına gelir. Bu nedenle böyle bir kayıttan dolayı elenme söz konusu olmaz. THY hekimi yalnızca sürecin doğal bir parçası olarak ek tetkik talep edecektir.

Kısacası, “tanımlanmamış” ibaresi teşhis değil, sadece ön değerlendirme amacıyla yazılan geçici bir koddur.

Bir çok aday böyle endişelendi ve benim dediğime geldi sonunda. Rahat ve sakin olun, zaten stresli bir süreç 😊

Daha önce tanı bulunması bile onlar için eksi çünkü tekrarlayabilir gibi görüyorlar. Benden ek tetkik istemedi, ben sonradan gittim kendim ek tetkik yaptım ve olmadığımı öğrendim. İtiraz maillerim de kabul edilmedi

Daha önce tanı bulunması bile onlar için eksi çünkü tekrarlayabilir gibi görüyorlar. Benden ek tetkik istemedi, ben sonradan gittim kendim ek tetkik yaptım ve olmadığımı öğrendim. İtiraz maillerim de kabul edilmedi
rapor kısmında overlar pco görünümündedir yazıyor o zaman regldim doktor ulturasona yönlendirdi orada bir şey olmadığını söyledi doktor ve bunu da rapora yazdı. 3-4 kere gittim bunun içim doktor genel muayene yazmış. rapor kısmına da bakıldığını yazmışlar sizde de baktılar mı

rapor kısmında overlar pco görünümündedir yazıyor o zaman regldim doktor ulturasona yönlendirdi orada bir şey olmadığını söyledi doktor ve bunu da rapora yazdı. 3-4 kere gittim bunun içim doktor genel muayene yazmış. rapor kısmına da bakıldığını yazmışlar sizde de baktılar mı
Evet doktorlar baktı bende de overlar pco yazıyordu, pcos tanısı almamama rağmen thy ek tetkik istemeden eledi beni, birkaç kere gittiğim için de doktora mükerrer (devamlı) tanı olarak gördüler ve bu daha da kötü oldu maalesef.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.