Kurul sınavında genellikle soru tarzları ne oluyor acabaBende az önce girdim geçen senede girmiştim kuruldan kalmıştım testi zorlaştırmışlar kelimeler özellikle ve gramer yapısı B2-C1 seviyesindeydi diye düşünüyorum
havapersonel.com
Bu tip sınavlarda sorular genelde c2/c1..a1 diye karışık sorulur tabiki c2 seviye denilebilecek sorularda vardı. Dediğim gibi benim sınavda kelime bilgisinden geldi, geçen sene girdiğimde dinlemede vardı c2 seviye. Sorular soru havuzundan geliyor ama soruların zorluğu herkese eşittir. 2 tane c2-c1 seviye, 10 tane b2-b1 seviye soru varsa birinin sınavında herkeste aynı orandadır. Süre kişiden kişiye değişir 20 dk civarında bitirdim bazı sorular üzerine düşünmeye vaktim vardı. Sürenin bitmesine 4-5 dk kala sınavdan ayrıldım, Boş bırakma yerine sürenin az kalmasıyla işaretlemeye yapın. Süre kalırsa geri dönersiniz çünkü arkadaşın dediği gibi doğru yanlışı götürmüyor ve sorular arasında ileri geri gidebiliyorsunuz.Birkaç arkadaş b1 falan demiş ama bence bazı sorular c1 seviyesiydi. Gramer olarak değil ama kelimeler bazı sorularda bir tık zordu bence. Genel olarak çok zor değildi özellikle girmeyen arkadaşlara tavsiyem listening tarafında biraz dikkatli dinlemeleri.
Telefondan girebiliyoruz. Biraz önce tamamladım. Zorlandığım sorular da vardı. Çok kolay olanlar da vardı. Uzun zamandır test çözmediğim için ne gelir sonuç bilemiyorum. Umarım isteyen herkes kazanır.Ben de birazdan gireceğim telefondan girmeyi düşünüyorum. İnşallah problem olmaz bu durum![]()
Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.