Süreçten bir şekilde alnının akıyla geçmiş son adıma kadar çaba sarfetmesine rağmen iki tane işe alımcının (%85 oranda keyfi) değerlendirmesiyle havuz avuntusu altında olumsuz değerlendirilen bizlere geçmiş olsun. Aylarca oyalandıktan sonra ‘sizlere kıyamadık direkt olumsuz demeyelim de havuz olarak adlandıralım’ düşüncesiyle red mesajı almak tam bir fiyasko oldu. (Aksini düşünen varsa pollyana moda devam edebilir bu benim görüşüm katılmayabilirsiniz). Madem böyle bir uygulamanız vardı muallakta kaldığınız adaylara 3 ay bekletmek yerine en baştan pozisyona uygun bulamadık havuzda saklayacağız kendinizi geliştiriniz tarzında bir mesaj atın bunu yapan onlarca firma var. Bu kadar insanın yetersiz olduğunu bir günde anlamış olamazsın. Tüm sınavlardan başarıyla geçtiğimiz için bunu da söyleyemiyorlar tabi. Binlerce başvuru alan şirket bu kadar amatör davranamaz. Bir planlama ekibi düşünün başından sonuna rastgele hareket edilen, sağlık mevzusunu bu yıl peydahlayan, şu ekonomik süreçte bile devlet kurumunun kasasından maaş vermek için adaylara umut pompalayan. Mevcutta mülakat daveti atarken İşkur anlaşması bitince planlamayı tekrar revize edip insanlara aniden havuz mesajı attılar. Fıtık başlangıcı diyip olumsuz verip aradan bir hafta geçmeden ne hikmetse aynı kişiyi işe başlatan, overdose boy kilo endeksine sahip insanlara direkt onay veren, özetle trpil havuzu dolunca kalanlara red veren bir süreç hakkında objektif düşünemiyorum. Umuyorum şirkete zarar verildiğini gören yönetici kesim mesai arkadaşlarının bu tutumu azaltması için harekete geçer. Son olarak kabul mesajı alıp bu forumdaki yazıları bile takip etmiş olsam yine bu tepkileri verirdim. Bu kez mevzuyu inada bindirdim bileğimin hakkıyla bu işi almak için ilanları takip edeceğim. İstifalar olsa dahi kalan trpil tayfadan sıra gelirse aranırız tekrar elbet ama başka firmaları da takip etmenizi öneririm. Piyasaların bu kadar kötü olduğu bir süreçte havuz konusuna bel bağlamayın. Hakedenlere şimdiden başarılar.