Sürekli maaşlar hakkında şikayet mesajları alıyorum ve bu konuda paylaşımlar yaparak dikkat çekmem isteniyor. Her ne kadar kendimi bir otorite olarak görmediğimden karışmak istemesem de son aldığım mesaj beni bir hayli etkiledi. Aldığım mesaj;

"Admin bir çalışan maaşının yattığı gün mutsuz olur mu ? Gelen maaş ile bırak artıya geçmeyi düze çıkamıyoruz. Aylardır eksi bakiye ile yaşıyoruz."

Gerçekten bu mesaj çok üzücü çünkü arkadaşımızın dediği gibi herkes para kazanmak için çalışıyor. Çalışanları mutlu edecek bir hadise artık onları üzüyorsa bu iş'de bir terslik var demektir. Yer Hizmeti işletmeleri düşük maaş ile yüksek performans almak istiyor ve bunun için personeli sürekli ek mesailer ile zorluyorlar.

Bugün nereye giderseniz gidin bir personelin aldığı maaş 20.000 TL üzerindedir. Aksi halde zaten büyükşehirlerde geçinmek mümkün değildir. Mümkün değil derken sadece karnınız doyar ve psikolojiniz bozuk, hayattan keyif alamaz bir halde yaşarsınız. Bir uçak altı valiz işçisi sadece 4 kişilik bir ekip ile günde 6-7 uçak yüklüyor. Aldığı maaş günümüzde bir inşaat işçisinin aldığı maaşın yarısı kadardır.

Ev geçindirmek zor, hayat pahalı ve havayolu firmalarında yüksek karlılık var. Bu personellerin maaşları neden bu kadar düşük ?

Ocak Ayı bekleniyor...

Ocak Ay'ında Sayın Ahmet Bolat'ın vereceğiz diye ilan ettiği kâr payı ödemesinden sonra Tgs Yer Hizmetlerinde çalışan çoğu personel işten ayrılmayı düşündüğünü dile getiriyor. Kalacak olanlar ise verilecek maaş zammını beklediklerini ifade ediyorlar.

Anlayacağınız sektörde çalışanlar şikayetçiler ve farklı iş olanaklarına bakmaya başladılar. Eski, deneyimli, kurum kültürüne hakim personeller bir bir firmadan ayrılmaya başlarsa ve düşük maaş ile çalışmayı kabul edecek yeni gelen personeller ile büyüme hedefi sular altında kalacaktır.

Bir firmayı büyüten çalışanlarının emekleridir ve bu emekler kesinlikle karşılıksız kalmamalıdır.

Sizlerin konu hakkındaki düşünceleri nelerdir ? Yorum olarak belirtebilirsiniz.

Önceden güzide kurumumuzun motto'su "az adam çok iş" idi, şimdi üstüne "az maaş büssürü iş" eklendi. Hakkımızda hayırlısı, bakalım Ocak ayında ne olacak...

Maaşların düzeltilmesi için ocak ayını beklemek kadar saçma bir durum olamaz, olmamalıda. Arkadaşlar ocak ayında zam olsa ne olacak ocakta zaten herşeye yine zam gelecek ve bize yapılan zam yine şimdi olduğu düzeyde kalacak ve başlayacağız bir sonraki haziran ayını beklemeye. Bu böyle olmaz olmamalı da. Geçen günlerde THY sisteminde hata oldu. Durun arkadaşlar ocakta düzeltiriz sistemi mi dediler hayır. İşte çalışanların içinde bulunduğu durum da şu anda böyle kriz halinde biran önce maaşlar düzeltilmeli. Ocak ayı beklemek nedir arkadaşlar kafam almıyor. Hiç bir yonetici de bu duruma bir el atacağa benzemiyor maalesef. Dünyanın karı açıklanan bir şirketin iştiiraklerinin konuştuğu konulara bak ya şaka gibi.

Bende bir TGS çalışanı olarak arkadaşlarıma katılıyorum ve geçimin bukadar zor olduğu bir ülkede şehirde yaşadığımız halde verilen net ücret 11900₺ yani bu mu hak risk ve vardiya pirimini saymıyorum çünkü o vardiyalı çalışan arkadaşlarım ve benim zaten doğal hakkım neden net maaşınızı 14318₺ yapıp da + risk ve vardiya pirimi verilmedi şimdiye kadar. Bagaj hizimetleri şutta çalışan onca arkadaşlarım var fıtık olan bellerinde 2tane fıtık olan var hatta evet onca yıpranan bedenlerimize bu kadar düşük maaş olmamalı inşallah bizlerin yüzünü güldürürsünüz önümüzdeki 2024 yılında.

Bu işler böyle yürümez burda birlik olacak kimseyi göremiyorum belki vardır ama çok az çoğunluk ne derse o olur eğer bu işçiler haklarını aramazlarsa ( resmi olarak bir iş yerinde çalışıyorsak grev hakkı vs var) bunları yapmazsak kimse bizim sesimizi duymayacak örneğin bir imza toplamalı buna önce olarak birileri seçilmeli öbür türlü kimse senin benim bizim sesimizi duymayacaktır...

Bir işçi düşünün maaşı yattıktan 1 gün sonra çocuğuna kredi kartı ile mama alıyor bumudur adalet bumudur onca emeğin karşılığı. Birde risk muhabbeti var orda çalışana risk ödemesi yok burda çalışana risk ödemesi yok böyle bir sistem var ben bu vardiya sisteminde çalışıyorsam bu risk parasını hakediyorum arkadaş bunu her çalışan arkadaşım da hak ediyor.

• Like
Tepkiler: Calık61
Hiç konuşmak istemiyorum ev sahibi kirayı 13.500 yaptı bana kalan 3.500 tl artık düşünün umarım Ocak ayında değişir bazı şeyler hele ki İstanbul istasyonu için ömrümüzü işe adamışız bir günlük izinle ne biletin önemi var ne başka bir şey çok üzücü çook

Abi hakkımızı versinler inanın fazlasında gözümüz yok Ocak ayına gelecek olursak inşaallah güzel bir rakam verirler ve eşimle kurduğumuz hayalimizdeki arabayı biran önce alırız ...

Maaşların düzeltilmesi için ocak ayını beklemek kadar saçma bir durum olamaz, olmamalıda. Arkadaşlar ocak ayında zam olsa ne olacak ocakta zaten herşeye yine zam gelecek ve bize yapılan zam yine şimdi olduğu düzeyde kalacak ve başlayacağız bir sonraki haziran ayını beklemeye. Bu böyle olmaz olmamalı da. Geçen günlerde THY sisteminde hata oldu. Durun arkadaşlar ocakta düzeltiriz sistemi mi dediler hayır. İşte çalışanların içinde bulunduğu durum da şu anda böyle kriz halinde biran önce maaşlar düzeltilmeli. Ocak ayı beklemek nedir arkadaşlar kafam almıyor. Hiç bir yonetici de bu duruma bir el atacağa benzemiyor maalesef. Dünyanın karı açıklanan bir şirketin iştiiraklerinin konuştuğu konulara bak ya şaka gibi.

👏🏼👏🏼👏🏼

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.