Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu
10 Haz 2024
20
17
30
Merhaba, Etihad Airways'e haziran ayında kabin memurluğu için başvurdum. Temmuz ayında video mülakata katıldım ve Ağustos ayında olumlu aldım. Bugün bana Etihad tarafından şöyle bir mail geldi:

Değerli Aday,

Etihad'ın 2025 Kasım ayının ikinci haftasında İstanbul'da bir Kabin Memuru etkinliği düzenlemeyi planladığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.

Katılmak isteyip istemediğinizi onaylamak için buraya tıklayarak anketi doldurmanızı rica ediyoruz.
Son başvuru tarihi 19 Ekim 2025 Pazar günü BAE saatiyle 23:55'tir.

Etkinliğin oturma kapasitesi sınırlı olacağından, lütfen yukarıdaki anketi en kısa sürede doldurmanızı öneririz. Tüm detaylar kesinleştikten sonra, etkinlik tarihine yakın bir zamanda daha fazla bilgi paylaşılacaktır.

Başarılarınızın devamını dileriz.

Saygılarımla,

İşe alım ekibi
İnsan Kaynakları ve Kurumsal İlişkiler

Bu ankete katılmak zorunda mıyım? Katılmazsam başvuru sürecim olumsuz etkilenir mi? Bu konu hakkında bilgisi olanlar cevaplarsa çok sevinirim.

Open day olmayacak sanırım?
Bildiğim kadarıyla Etihad Open day yapmıyor. İlk olarak çevrimiçi başvurmalısınız ardından online video mülakatı tamamlayıp bu aşamadan geçerseniz davet alıyorsunuz. Veya çevrimiçi başvurup sonrasında online video mülakatı tamamlamadan alıyorda olabilirsiniz tam olarak bilmiyorum. Önceden bahsettiğim gibi ben online video mülakattan olumlu aldıktan sonra bu mail bana gönderildi.

• Like
Tepkiler: admin
Bildiğim kadarıyla Etihad Open day yapmıyor. İlk olarak çevrimiçi başvurmalısınız ardından online video mülakatı tamamlayıp bu aşamadan geçerseniz davet alıyorsunuz. Veya çevrimiçi başvurup sonrasında online video mülakatı tamamlamadan alıyorda olabilirsiniz tam olarak bilmiyorum. Önceden bahsettiğim gibi ben online video mülakattan olumlu aldıktan sonra bu mail bana gönderildi.
2 kez video mülakat yaptım,hepsinde de olumsuz aldım. Oysa kamera açısı konuşma tarzı hepsinde çok iyiydim. Otelcilik veya lüks mağaza deneyiminiz falan mı var acaba? Sizin yaptığınız video mülakatta test de var mıydı?

Benim başvurduğum mülakatta test yoktu. Otelcilik ve lüks mağaza deneyimim yok benim. Online satış, İthalat -İhracat - Lojistik ve Muhasebe deneyimim var. Profilinizin %100 olduğundan emin olursanız avantajlı olursunuz. Siz son güncel online değerlendirmeye mi katıldınız. senaryo soruları, envanter gibi sorular var son güncellenen sistemde 1 saat falan sürüyor

Benim başvurduğum mülakatta test yoktu. Otelcilik ve lüks mağaza deneyimim yok benim. Online satış, İthalat -İhracat - Lojistik ve Muhasebe deneyimim var. Profilinizin %100 olduğundan emin olursanız avantajlı olursunuz. Siz son güncel online değerlendirmeye mi katıldınız. senaryo soruları, envanter gibi sorular var son güncellenen sistemde 1 saat falan sürüyor
Evet en sonkine katıldım. Yani bir türlü diğer aşamaya geçememek sinirimi bozuyor. Unsuccesfull olduğu için şimdi davet de göndermeyecekler,zaten çok az Türkiyeye geliyorlar.

Evet en sonkine katıldım. Yani bir türlü diğer aşamaya geçememek sinirimi bozuyor. Unsuccesfull olduğu için şimdi davet de göndermeyecekler,zaten çok az Türkiyeye geliyorlar.
Pes etme dostum bir sonraki başvurunda kendini kayıt ederken mutlaka gülümsediğinden emin ol ayaktayken iki ellerin serbest ve rahat görünsün. En az konuşman kadar bu detaylarda çok etkili çünkü bildiğim kadarıyla Etihad İşe Alım ekibi videoları inceliyor diye biliyorum. Eski sistemlerinde böyleydi. Yeni sistemlerinde tamamen yapay zeka değerlendiriyor olabilir veya sadece test kısmını yapay zeka değerlendirip video kayıtlarını ekip izliyor olabilir. Başarılar dilerim her şey gönlünce olsun.

Pes etme dostum bir sonraki başvurunda kendini kayıt ederken mutlaka gülümsediğinden emin ol ayaktayken iki ellerin serbest ve rahat görünsün. En az konuşman kadar bu detaylarda çok etkili çünkü bildiğim kadarıyla Etihad İşe Alım ekibi videoları inceliyor diye biliyorum. Eski sistemlerinde böyleydi. Yeni sistemlerinde tamamen yapay zeka değerlendiriyor olabilir veya sadece test kısmını yapay zeka değerlendirip video kayıtlarını ekip izliyor olabilir. Başarılar dilerim her şey gönlünce olsun.
Çok sağol moral verdiğin için,inşallah işe alınırsın ve bence o ankete katıl😁

• Like
Tepkiler: HoboRockett
merhaba etihad da süreç nasıl ilerliyor

merhaba etihad da süreç nasıl ilerliyor
İlk olarak Etihad Career sayfasından profil oluşturup cabin crew world wide iş başvurusu yapıyorsun. Ardından sana online sınav linki gönderiyorlar. Yeni sistemlerinde 4 veya 6 tane soruyu video kaydı yaparak cevaplıyorsun. Ardından senaryo soruları, Envanter (meselea uçakta 50 bira var 40 tanesi yolcuya verildi kaç tane envanterde kaldı gibi uçak envanterinde kaç tane olduğunun bilgisini resources bölümünden kontrol ediyorsun tabi sorunun hangi uçuş için olduğunu belirtiyorlar sende flight details kısmından uçuşta kaç yolcu olduğunu kontrol ediyorsun ona göre hesap etmelisin), son olarak kişilik testi sonrası bitiyor. Bu aşamadan olumlu alırsan seni bulunduğun ülkeye geldiklerinde yüz yüze mülakata davet ediyorlar veya Online olarak olabiliyor ama bu düşük ihtimal.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.