Pozisyon veya İlan Adı
2. Pilot Aday Adaylığı
Herkese merhaba,

Sağlık sürecimin bir çok kişinin aklındaki soru işaretlerine az da olsa ışık tutabileceğini düşündüğüm için tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

2025 Mart ayının sonunda sağlık görüşmesi için yerleşkeye çağırıldım. Genel muayenemde herhangi bir sorun veya herhangi bir şikayetim bulunmamaktaydı. E-nabız değerlendirmemde 2012 yılından kalma "Servikal Disk Bozuklukları" adı altında bir tanı mevcuttu. Bunun vesilesinde ek tetkik değerlendirmem istendi. (Başka şeyler için de ek tetkik istenme durumu oluştu ancak sonuçlarım temiz çıktığı için paylaşmıyorum). MR'ımda 2 servikal diskte başlangıç seviyesinde bulging'ler ve hafif derecede hidrasyon kaybı mevcuttu.

Nisan ayının başında ek tetkik sonuçlarımı yerleşkeye götürdüm ve beklemeye başladım. Üzerinden 2 ay geçmesine rağmen tarafıma herhangi bir geri dönüş sağlanmamıştı. Bu hafta içerisinde sağlıktan olumlu sonucumu alıp filo ataması beklemeye başladım.

Anladığım kadarıyla yeni Cadet ilanının açılması ile birlikte gelen yeni sağlık koşulları dikkate alınarak değerlendirmem gerçekleştirildi. Önceki sağlık kriterlerine göre bu tarz bulging sonuçları sanırım çoğunlukla olumsuz değerlendirmekteydi. Bu vesileyle sağlık sonucumun tarafıma ulaşması normalden biraz daha fazla zaman aldı ancak iyiki de bu şekilde oldu diyebilirim :)

İlana yeni başvuracak arkadaşlar, süreçleri devam edenler veya sağlık sonucu bekleyenler için, umut kaybetmeyelim lütfen. Ne zaman ne olacağı asla belli olmuyor...

Sağlıcakla kalın,
Merhaba ek tetkikinizde de mr raporunda bulging var mıydı? Esnetildiği için mi grçtiniz yoksa iyileştiniz mi?

Hocam merhaba, İlana ne zaman başvurmuştunuz tarihler arası ne kadardı ve sağlık olumlu mailine kadar geçen süre toplamda ne kadar yeni adayları bu konuda da aydınlatır mısınız eğitimde başarılar dilerim şimdiden...
Merhaba,

Ben ilana 2024 Nisan ayında başvurmuştum. Hem CRM'i hem de Kurul Mülakatını ikinci seferde geçtim. Aşamalar arası süreler firmanın hem alım kapasitesine hem de yoğunluğuna göre değişiklik gösteriyor. En iyi şartlarda bile tüm süreçlerin tamamlanmasının 5 aydan kısa süreceğini düşünmüyorum.

Senden epikriz raporunu isteyecekler büyük ihtimalle sen önden vermen belki olumlu etki yaratabilir.Ben öyle yaptım hemde süreci uzatmadım.Değerlendireleceksin diyip yolladılar beni.O raporda muayene sırasında doktorun yazdıkları bulgular şikayetin yazmakta
Hocam sonucunuzu açıklandığında paylaşabilir misiniz herkes için çok iyi bir bilgilendirme olur

Merhaba,

Ben ilana 2024 Nisan ayında başvurmuştum. Hem CRM'i hem de Kurul Mülakatını ikinci seferde geçtim. Aşamalar arası süreler firmanın hem alım kapasitesine hem de yoğunluğuna göre değişiklik gösteriyor. En iyi şartlarda bile tüm süreçlerin tamamlanmasının 5 aydan kısa süreceğini düşünmüyorum.
Ben hiç retest olmadan ekim sonu başvurmuştum aralık sonu dlr girmiştim.28 Mayıs kurul olumlumu aldım, geçen hafta ön muayeneye girdim. Merak edenler buradan hesap edebilirler sürecin uzunluğunu. Ama anladığım kadarıyla 2025 yılı itibariyle dlr sınavının kalkmasıyla süreç bir tık daha hızlandı. Ayrıca benim ingilizce sertifikam yoktu, CRM - kurul arası bana tanınan sürenin 40. günümde sertifikayı yüklemiştim bu da ekstra bir zaman oldu tabi.

• Like
Tepkiler: Cadet2672
Paylaştığınız bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederiz. Katkınız, bu süreci merak eden birçok kişi için gerçekten yol gösterici olacak.

Umarız hayat sizin için her zaman dilediğiniz gibi ilerler; emeklerinizin karşılığını fazlasıyla alacağınızdan şüphemiz yok, sağlık ve mutluluk dolu bir yolunuz olsun.

• Like
Tepkiler: Cadet2672
Herkese merhaba,

Sağlık sürecimin bir çok kişinin aklındaki soru işaretlerine az da olsa ışık tutabileceğini düşündüğüm için tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

2025 Mart ayının sonunda sağlık görüşmesi için yerleşkeye çağırıldım. Genel muayenemde herhangi bir sorun veya herhangi bir şikayetim bulunmamaktaydı. E-nabız değerlendirmemde 2012 yılından kalma "Servikal Disk Bozuklukları" adı altında bir tanı mevcuttu. Bunun vesilesinde ek tetkik değerlendirmem istendi. (Başka şeyler için de ek tetkik istenme durumu oluştu ancak sonuçlarım temiz çıktığı için paylaşmıyorum). MR'ımda 2 servikal diskte başlangıç seviyesinde bulging'ler ve hafif derecede hidrasyon kaybı mevcuttu.

Nisan ayının başında ek tetkik sonuçlarımı yerleşkeye götürdüm ve beklemeye başladım. Üzerinden 2 ay geçmesine rağmen tarafıma herhangi bir geri dönüş sağlanmamıştı. Bu hafta içerisinde sağlıktan olumlu sonucumu alıp filo ataması beklemeye başladım.

Anladığım kadarıyla yeni Cadet ilanının açılması ile birlikte gelen yeni sağlık koşulları dikkate alınarak değerlendirmem gerçekleştirildi. Önceki sağlık kriterlerine göre bu tarz bulging sonuçları sanırım çoğunlukla olumsuz değerlendirmekteydi. Bu vesileyle sağlık sonucumun tarafıma ulaşması normalden biraz daha fazla zaman aldı ancak iyiki de bu şekilde oldu diyebilirim :)

İlana yeni başvuracak arkadaşlar, süreçleri devam edenler veya sağlık sonucu bekleyenler için, umut kaybetmeyelim lütfen. Ne zaman ne olacağı asla belli olmuyor...

Sağlıcakla kalın,
Hocam öncelikle çok çok tebrikler. Hayırlı uğurlu olsun. Fakat bir nokta dikkatimi çekti 2012 den kalma bir tanı diyorsunuz.E nabız sisteminde kayıtlar 2015ten itibaren başlamıyor mu ?

Merhaba, Cadet2672, hayırlısı olsun. Sağlık mailini aldınız ve henüz filo atamanız olmadı diye anladım doğru mu?
Forumdaki arkadaslarıma da şu sorum var
1. Sağlık yeniden değerlendirmelerde mayıs sonunda class1 verdik biz de halen bekliyoruz. Sağlık yeniden değerlendirmelerde dönüş alanlar oldu mu arkadaslar?
2. Filo 144 için aranan oldu mu?

Merhaba, Cadet2672, hayırlısı olsun. Sağlık mailini aldınız ve henüz filo atamanız olmadı diye anladım doğru mu?
Forumdaki arkadaslarıma da şu sorum var
1. Sağlık yeniden değerlendirmelerde mayıs sonunda class1 verdik biz de halen bekliyoruz. Sağlık yeniden değerlendirmelerde dönüş alanlar oldu mu arkadaslar?
2. Filo 144 için aranan oldu mu?
Merhaba, teşekkür ederim. Filo ataması için mail beklemekteyim. Bildiğim kadarıyla geçen hafta 142. filo eğitime başladı. 143. filoyu topluyorlar diye düşünüyorum.

• Like
Tepkiler: kcrew
Merhaba, teşekkür ederim. Filo ataması için mail beklemekteyim. Bildiğim kadarıyla geçen hafta 142. filo eğitime başladı. 143. filoyu topluyorlar diye düşünüyorum.
Hocam merhaba öncelikle hayırlı olsun darısı başıma diyeyim. Crm için destek aldınız mı ve nasıl çalıştınız kısaca anlatma şansınız olur mu

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.