Pozisyon veya İlan Adı
2. Pilot Aday Adaylığı
Merhaba, teşekkür ederim. Filo ataması için mail beklemekteyim. Bildiğim kadarıyla geçen hafta 142. filo eğitime başladı. 143. filoyu topluyorlar diye düşünüyorum.
Bugün 143 ün imza günü. O nedenle 144 olarak sordum. Sağlık yeniden değerlendirme olup yakın zamanda haber alan/sağlık olumlu maili alan var mıdır?

• Like
Tepkiler: Cadet2672
Hocam merhaba öncelikle hayırlı olsun darısı başıma diyeyim. Crm için destek aldınız mı ve nasıl çalıştınız kısaca anlatma şansınız olur mu
Merhaba teşekkür ederim. Darısı isteyen herkesin başına olsun.

• CRM için dışarıdan destek almadım ki ille de dışarıdan destek alınarak geçilmesi gereken bir aşama olduğunu düşünmüyorum. Siz zaten bir pilotta olması gereken çoğu özelliği yansıtıyorsanız bu net biçimde anlaşılıyor.
  • Ben en çok zamanımı araştırmalarıma yönelik bazı çıkabilecek soruları ve onlara yönelik olası cevapları kurgulamakta harcadım.
  • Kesinlikle ne olursa olsun yalan veya arkasını dolduramayacağınız şeyler söylemeyin. Birebir görüşme esnasında, söyleyeceğiniz her şey yeni bir soru doğurup buna yönelik cevap vermeniz istenebilir.
  • CRM kısmı aslında biraz kapalı kutu gibi ve hiç bir zaman ben tamamen hazırım diyemeyeceğimiz bir aşama.
  • Sizde hali hazırda bulunan ve Pilotluk ile uyuşan veya uyuşmayan özelliklerin hem davranış hem de sözlü olarak dışa vurumunun değerlendirilmesi aslında. Aşamanın mantığını anlamak işleri daha kolay hale getiriyor.
  • CRM bileşenlerinin doğru şekilde kavranması ve bunlara yönelik kendi hayatınızdan örnekleme yapabilmek en önemli tavsiyelerden biri.
  • CRM eksikliklerine yönelik uçak kazalarını da izlemek faydalı olacaktır.
  • Kendiniz olun, rahat olun, dürüst olun, stres yapmamaya çalışın ve en önemlisi kendinizi açık ve net şekilde ifade edin.
İnternetten detaylı araştırma ve videoların izlenmesini de dahil edersek benim verebileceğim tüm tavsiyeler bunlar gibi

Hocam çok değerli bir paylaşım olmuş bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben de sağlık sürecinin son aşamasında olan bir aday olarak ekleme yapayım. Süreçte tanıştığım ve sağlığa giren, geçen bir sürü arkadaş oldu anladığım kadarıyla artık fıtık başlangıcı(hareket kısıtı olmamak şartıyla), dizde ileri düzey olmayan sıkıntılar ( daha yeni arkadaşımda grade 1 yırtık olmasına rağmen ek tetkik bile istenmedi), geçmiş böbrek taşı hikayesi (güncel duruma bakılıyor) bu tür tanılar elenmemize neden olmuyor ve bu inanılmaz iyi bir durum. Psikiyatri konusunda ise hala bir esneme yok anladığım kadarıyla çok net bir kanıtla gelinmediği sürece eleniliyor.
Hocam merhabalar bu mesaj içimi rahatlattı çok teşekkür ederim fıtık başlamgıcım var belde umarım kabul olurum. Herhangi fıtıkla ilgili duyduğunuz yeni detaylar var mı kabul olan vs gibi

• Like
Tepkiler: rmok
Selamlar.
Aktif olarak cilt hastalıklarından psöriasis(sedef) tanım mevcut ancak sağlık şartlarında yer alan püstüller, eklem tutulumu vs yok sadece vücudumda sivilce tarzı izleri var. Yani mesleği yapabilmeme engel bir durumum yok.
İşe giriş sağlık muayenesinde thy'nin ilgili hekimi sadece e-nabız kontrolü ve anamnez mi alıyor yoksa kendisi de muayene ediyor mu? Sadece bu tanı için elenme durumum var mıi thy ne kadar önem gösteriyor bu hastalığa? Aydınlatırsanız çok çok sevinirim.

Merhaba, haftaya salı gününe class-1 sağlık raporunu teslim etmem gerekiyor ama aşı kartı nasıl alınır bilemiyorum nasıl alabilirim bilen var mı

Hocam çok değerli bir paylaşım olmuş bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben de sağlık sürecinin son aşamasında olan bir aday olarak ekleme yapayım. Süreçte tanıştığım ve sağlığa giren, geçen bir sürü arkadaş oldu anladığım kadarıyla artık fıtık başlangıcı(hareket kısıtı olmamak şartıyla), dizde ileri düzey olmayan sıkıntılar ( daha yeni arkadaşımda grade 1 yırtık olmasına rağmen ek tetkik bile istenmedi), geçmiş böbrek taşı hikayesi (güncel duruma bakılıyor) bu tür tanılar elenmemize neden olmuyor ve bu inanılmaz iyi bir durum. Psikiyatri konusunda ise hala bir esneme yok anladığım kadarıyla çok net bir kanıtla gelinmediği sürece eleniliyor.
Hocam merhaba, böbrek taşı ile ilgili olarak güncel tomografide taş olmasa bile son 7 yıl içinde böbrek taşı geçmişi olması elenmeye sebep oluyor diye biliyorum. Önceden, güncel tomografisi temiz olmasına rağmen, geçmişteki taş sebebiyle elenen bir çok aday olmuştu. Şimdi bu sağlık güncellemesiyle geçmişteki böbrek taşının (son 7 yılda olsa dahi) sorun olmadığına dair kesin bir bilginiz var mı acaba ? Böyle geçen biri oldu mu ? Dönüş yapabilirseniz çok faydalı olur. Teşekkürler şimdiden.

Herkese merhaba,

Sağlık sürecimin bir çok kişinin aklındaki soru işaretlerine az da olsa ışık tutabileceğini düşündüğüm için tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

2025 Mart ayının sonunda sağlık görüşmesi için yerleşkeye çağırıldım. Genel muayenemde herhangi bir sorun veya herhangi bir şikayetim bulunmamaktaydı. E-nabız değerlendirmemde 2012 yılından kalma "Servikal Disk Bozuklukları" adı altında bir tanı mevcuttu. Bunun vesilesinde ek tetkik değerlendirmem istendi. (Başka şeyler için de ek tetkik istenme durumu oluştu ancak sonuçlarım temiz çıktığı için paylaşmıyorum). MR'ımda 2 servikal diskte başlangıç seviyesinde bulging'ler ve hafif derecede hidrasyon kaybı mevcuttu.

Nisan ayının başında ek tetkik sonuçlarımı yerleşkeye götürdüm ve beklemeye başladım. Üzerinden 2 ay geçmesine rağmen tarafıma herhangi bir geri dönüş sağlanmamıştı. Bu hafta içerisinde sağlıktan olumlu sonucumu alıp filo ataması beklemeye başladım.

Anladığım kadarıyla yeni Cadet ilanının açılması ile birlikte gelen yeni sağlık koşulları dikkate alınarak değerlendirmem gerçekleştirildi. Önceki sağlık kriterlerine göre bu tarz bulging sonuçları sanırım çoğunlukla olumsuz değerlendirmekteydi. Bu vesileyle sağlık sonucumun tarafıma ulaşması normalden biraz daha fazla zaman aldı ancak iyiki de bu şekilde oldu diyebilirim :)

İlana yeni başvuracak arkadaşlar, süreçleri devam edenler veya sağlık sonucu bekleyenler için, umut kaybetmeyelim lütfen. Ne zaman ne olacağı asla belli olmuyor...

Sağlıcakla kalın,
Merhaba, hayırlı olsun.

Ek tetkik olarak size ne yapıldı? Yeni sonuçlarda minimal bulging gözükmüyor muydu? Yoksa farklı bir tetkik mi var? Teşekkürler

Hocam merhaba, böbrek taşı ile ilgili olarak güncel tomografide taş olmasa bile son 7 yıl içinde böbrek taşı geçmişi olması elenmeye sebep oluyor diye biliyorum. Önceden, güncel tomografisi temiz olmasına rağmen, geçmişteki taş sebebiyle elenen bir çok aday olmuştu. Şimdi bu sağlık güncellemesiyle geçmişteki böbrek taşının (son 7 yılda olsa dahi) sorun olmadığına dair kesin bir bilginiz var mı acaba ? Böyle geçen biri oldu mu ? Dönüş yapabilirseniz çok faydalı olur. Teşekkürler şimdiden.
Kesin bilgi vermem imkansız ama güncellenen sağlık koşulları için yapılan videoda tk hekimi böbrek taşı hikayesi için güncel duruma baktıklarına ve ona göre değerlendirme yaptıklarını söyledi. Geçmişte elenmiş biri nasıl aksiyon alabilir onu bilmiyorum ama.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.