MerhabaMerhaba, ATÜ Duty Free istanbul hv. hakkinda bilgisi olan veya çalışan arkadaşlar var mı acaba?
çalışma ortamı ve maaş hakkında bilgi almak istiyordum. çalışma saatlerinin çok fazla oldugunu gördüm bu da düşündürdü biraz açıkçası genel anlamda bilgi almak istemiştim. siz çalıştınız mı orada acaba?Merhaba
Benim bilgim var tam olarak ne öğrenmek istiyorsunuz?
çalışma ortamı ve maaş hakkında bilgi almak istiyordum. çalışma saatlerinin çok fazla oldugunu gördüm bu da düşündürdü biraz açıkçası genel anlamda bilgi almak istemiştim. siz çalıştınız mı orada acaba?
Teşekkür ederim mülakata cagrildim. İnternette arastirdigimda bilgi bulamadim o yuzden merak etmistim. Mülakatta ne sorarlar sizceHayır ben direkt çalışmadım ama çalışan ve daha önce çalışmış birçok arkadaşım var. Ben de daha önce mülakat süreçlerine girmiştim.
Çalışma sistemi genelde 12 saat vardiya şeklinde oluyor ama çoğu bölümde 2 gün çalışma 2 gün izin sistemi olduğu için aslında ayın yaklaşık yarısında çalışıyorsunuz. Tabii departmana ve operasyon yoğunluğuna göre değişebilir.
Maaşlar genel retail sektörüne göre oldukça iyi seviyede diye biliyorum. Prim sistemi, özel sağlık sigortası gibi yan haklar da var. Ayrıca havalimanı ortamı olduğu için yabancı dilinizi geliştirme ve uluslararası ortamda çalışma açısından da avantajlı bir yer. Dinlenme alanları ve çalışan imkanlarının da çoğu yere göre iyi olduğunu duydum.
Dezavantaj tarafı ise vardiyalı sistem. Genelde gece-gündüz dönüşümlü çalışılıyor ve bu bazı insanlar için yorucu olabiliyor. Ama maaş ve genel imkanlar açısından baktığınız pozisyona göre değişmekle beraber bence Türkiye standartlarının üstünde şartlar sunuyor.
Bu arada sizi yakın zamanda mülakata mı çağırdılar yoksa siz de sadece genel bilgi almak için mi araştırıyorsunuz?
Ya internette araştırma yaptım aslında ama orda da bilgiler cok geneldi. Ben Satış ve Ödeme Danışmanı (Old Bazaar) ilanina basvurdum hala ilan aktif olarak gözüküyor. Salı günü aradılar is hakkında bilgi verip sorularimi cevapladilar sonrasinda mülakat daveti yollandi mail adresimeRica ederim
Mülakatlar genel olarak çok kasıntı bir ortamda geçmiyor, daha çok sohbet havasında ilerliyor diyebilirim.
Genelde biraz kendinizden bahsetmenizi, daha önceki iş deneyimlerinizi, neden ayrıldığınızı veya havalimanı/duty free tarafına neden geçmek istediğinizi soruyorlar. Kısa bir İngilizce konuşma kısmı da olabiliyor. Bazı arkadaşlara satış roleplayi veya müşteri yaklaşımıyla ilgili küçük senaryolar sorduklarını da duydum ama tamamen pozisyona göre değişiyor.
Benim gördüğüm kadarıyla genelde 2 insan kaynakları çalışanı ve başvurduğunuz bölümün yöneticisi oluyor görüşmede. Çok uzun sürmüyor genelde, yaklaşık 15-20 dakika civarında sürüyor.
Bence mülakata gitmeden önce çağrıldığınız mağaza/pozisyon hakkında biraz araştırma yapmanız iyi olur. Şirketin genel yapısını, mağazaları ve operasyonu kabaca bilmek avantaj sağlayabilir.
Bu arada size nasıl ulaştılar mülakat için acaba? Telefonla mı aradılar, mail mi attılar yoksa (Yönlendirme yapmak yasaktır.) üzerinden mi iletişime geçtiler? Benim de LinkedIn profilim yakın zamanda recruiter hesapları tarafından görüntülenmişti ve ben de şu an süreçleri takip etmeye çalışıyorum
Paylaşabilirseniz arayan numaranın son birkaç hanesini veya iletişim şekillerini yazmanız benim açımdan da faydalı olur.
Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.