Pozisyon veya İlan Adı
Satış danışmanı
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Hayır ben direkt çalışmadım ama çalışan ve daha önce çalışmış birçok arkadaşım var. Ben de daha önce mülakat süreçlerine girmiştim.

Çalışma sistemi genelde 12 saat vardiya şeklinde oluyor ama çoğu bölümde 2 gün çalışma 2 gün izin sistemi olduğu için aslında ayın yaklaşık yarısında çalışıyorsunuz. Tabii departmana ve operasyon yoğunluğuna göre değişebilir.

Maaşlar genel retail sektörüne göre oldukça iyi seviyede diye biliyorum. Prim sistemi, özel sağlık sigortası gibi yan haklar da var. Ayrıca havalimanı ortamı olduğu için yabancı dilinizi geliştirme ve uluslararası ortamda çalışma açısından da avantajlı bir yer. Dinlenme alanları ve çalışan imkanlarının da çoğu yere göre iyi olduğunu duydum.

Dezavantaj tarafı ise vardiyalı sistem. Genelde gece-gündüz dönüşümlü çalışılıyor ve bu bazı insanlar için yorucu olabiliyor. Ama maaş ve genel imkanlar açısından baktığınız pozisyona göre değişmekle beraber bence Türkiye standartlarının üstünde şartlar sunuyor.

Bu arada sizi yakın zamanda mülakata mı çağırdılar yoksa siz de sadece genel bilgi almak için mi araştırıyorsunuz?
çalışma ortamı ve maaş hakkında bilgi almak istiyordum. çalışma saatlerinin çok fazla oldugunu gördüm bu da düşündürdü biraz açıkçası genel anlamda bilgi almak istemiştim. siz çalıştınız mı orada acaba?

Hayır ben direkt çalışmadım ama çalışan ve daha önce çalışmış birçok arkadaşım var. Ben de daha önce mülakat süreçlerine girmiştim.

Çalışma sistemi genelde 12 saat vardiya şeklinde oluyor ama çoğu bölümde 2 gün çalışma 2 gün izin sistemi olduğu için aslında ayın yaklaşık yarısında çalışıyorsunuz. Tabii departmana ve operasyon yoğunluğuna göre değişebilir.

Maaşlar genel retail sektörüne göre oldukça iyi seviyede diye biliyorum. Prim sistemi, özel sağlık sigortası gibi yan haklar da var. Ayrıca havalimanı ortamı olduğu için yabancı dilinizi geliştirme ve uluslararası ortamda çalışma açısından da avantajlı bir yer. Dinlenme alanları ve çalışan imkanlarının da çoğu yere göre iyi olduğunu duydum.

Dezavantaj tarafı ise vardiyalı sistem. Genelde gece-gündüz dönüşümlü çalışılıyor ve bu bazı insanlar için yorucu olabiliyor. Ama maaş ve genel imkanlar açısından baktığınız pozisyona göre değişmekle beraber bence Türkiye standartlarının üstünde şartlar sunuyor.

Bu arada sizi yakın zamanda mülakata mı çağırdılar yoksa siz de sadece genel bilgi almak için mi araştırıyorsunuz?
Teşekkür ederim mülakata cagrildim. İnternette arastirdigimda bilgi bulamadim o yuzden merak etmistim. Mülakatta ne sorarlar sizce

Rica ederim 🙂
Mülakatlar genel olarak çok kasıntı bir ortamda geçmiyor, daha çok sohbet havasında ilerliyor diyebilirim.

Genelde biraz kendinizden bahsetmenizi, daha önceki iş deneyimlerinizi, neden ayrıldığınızı veya havalimanı/duty free tarafına neden geçmek istediğinizi soruyorlar. Kısa bir İngilizce konuşma kısmı da olabiliyor. Bazı arkadaşlara satış roleplayi veya müşteri yaklaşımıyla ilgili küçük senaryolar sorduklarını da duydum ama tamamen pozisyona göre değişiyor.

Benim gördüğüm kadarıyla genelde 2 insan kaynakları çalışanı ve başvurduğunuz bölümün yöneticisi oluyor görüşmede. Çok uzun sürmüyor genelde, yaklaşık 15-20 dakika civarında sürüyor.

Bence mülakata gitmeden önce çağrıldığınız mağaza/pozisyon hakkında biraz araştırma yapmanız iyi olur. Şirketin genel yapısını, mağazaları ve operasyonu kabaca bilmek avantaj sağlayabilir.

Bu arada size nasıl ulaştılar mülakat için acaba? Telefonla mı aradılar, mail mi attılar yoksa (Yönlendirme yapmak yasaktır.) üzerinden mi iletişime geçtiler? Benim de LinkedIn profilim yakın zamanda recruiter hesapları tarafından görüntülenmişti ve ben de şu an süreçleri takip etmeye çalışıyorum 🙂
Paylaşabilirseniz arayan numaranın son birkaç hanesini veya iletişim şekillerini yazmanız benim açımdan da faydalı olur.

Rica ederim 🙂
Mülakatlar genel olarak çok kasıntı bir ortamda geçmiyor, daha çok sohbet havasında ilerliyor diyebilirim.

Genelde biraz kendinizden bahsetmenizi, daha önceki iş deneyimlerinizi, neden ayrıldığınızı veya havalimanı/duty free tarafına neden geçmek istediğinizi soruyorlar. Kısa bir İngilizce konuşma kısmı da olabiliyor. Bazı arkadaşlara satış roleplayi veya müşteri yaklaşımıyla ilgili küçük senaryolar sorduklarını da duydum ama tamamen pozisyona göre değişiyor.

Benim gördüğüm kadarıyla genelde 2 insan kaynakları çalışanı ve başvurduğunuz bölümün yöneticisi oluyor görüşmede. Çok uzun sürmüyor genelde, yaklaşık 15-20 dakika civarında sürüyor.

Bence mülakata gitmeden önce çağrıldığınız mağaza/pozisyon hakkında biraz araştırma yapmanız iyi olur. Şirketin genel yapısını, mağazaları ve operasyonu kabaca bilmek avantaj sağlayabilir.

Bu arada size nasıl ulaştılar mülakat için acaba? Telefonla mı aradılar, mail mi attılar yoksa (Yönlendirme yapmak yasaktır.) üzerinden mi iletişime geçtiler? Benim de LinkedIn profilim yakın zamanda recruiter hesapları tarafından görüntülenmişti ve ben de şu an süreçleri takip etmeye çalışıyorum 🙂
Paylaşabilirseniz arayan numaranın son birkaç hanesini veya iletişim şekillerini yazmanız benim açımdan da faydalı olur.
Ya internette araştırma yaptım aslında ama orda da bilgiler cok geneldi. Ben Satış ve Ödeme Danışmanı (Old Bazaar) ilanina basvurdum hala ilan aktif olarak gözüküyor. Salı günü aradılar is hakkında bilgi verip sorularimi cevapladilar sonrasinda mülakat daveti yollandi mail adresime

Anladım 🙂 Old Bazaar tarafı genel olarak oldukça geniş ürün yelpazesine sahip bir konsept. Travel retail tarafında özellikle Türkiye’ye özgü ürünler, lokum, çikolata, kuruyemiş, hediyelik ürünler, magnetler ve benzeri birçok ürün grubunun olduğu yoğun bir mağaza yapısı var diye biliyorum.

Benim de orada çalışan birkaç arkadaşım var. Daha önce ben de Old Bazaar pozisyonu için mülakata girmiştim, o yüzden az çok süreç ve mağaza yapısı hakkında bilgim olmuştu 🙂 Umarım size faydası olur. Şimdiden mülakatta başarılar diliyorum.

Ben daha önce sonu 95 80 olan numaradan aranmıştım acaba aynı numara mı diye merak ettim.

Evet soylediklerinize kesinlikle katılıyorum ve oldukça yoğun bir yer olarak da gözüküyor. Bu pozisyonda bizden tam olarak ne isteniyor? Dediginiz gibi farkli ürünleri barındıran bir yer oldigu icin surekli satis odakli mi olmak gerekiyor acaba? Satış ve Ödeme Danışmanı olarak ilan açıldığı için her iki tarafta da olmamız isteniyor gibi düşünüyorum ama net öğrenebilirsem benim için daha iyi olacak. İnternette ortalama maas 45 min olarak karşıma çıktı doğruluğundan emin olamadım. Bunun hakkında bir bilginiz var mı acaba?
Teşekkürler guzel dilekleriniz için. Numara ayni değil beni arayan farkli bir numaraydi 🙂

Rica ederim 🙂 Maaş konusu internette biraz karışık görünüyor açıkçası. Gördüğünüz 45 bin TL büyük ihtimalle eski dönem maaşı ya da sadece sabit maaş olabilir diye düşünüyorum. Çünkü bildiğim kadarıyla maaş + prim sistemi var ve özellikle satış odaklı çalışılıyor.

Evet, satış tarafı önemli diye biliyorum. Sonuçta çok yoğun ve farklı ürün gruplarının olduğu bir mağaza yapısı var. Özellikle kasa önü ürünleri, ekstra ürün önerileri gibi konularda satış performansına da bakıyorlar diye duydum. O yüzden sadece kasa gibi düşünmemek lazım sanırım 🙂

Bir de bildiğim kadarıyla yaklaşık 6 aylık bir deneme/evaluasyon süreci oluyor. Beklenen performans alınmazsa devam etmeyebiliyorlar ama duyduğum kadarıyla genelde çok büyük bir eleme olmuyor, daha çok uyum ve performans tarafına bakıyorlar.

Ben açıkçası çalışan arkadaşlarıma direkt maaşınız ne kadar diye soran biri değilim 😄 O yüzden birebir net rakam vermem doğru olmaz ama airport retail tarafında ortalamanın üstünde şartlar sunduklarını söyleyebilirim.

Bu arada numaranın son 4 hanesini paylaşabilirseniz çok iyi olur 🙂 Ben gece vardiyasında çalıştığım için bazen beni arayan numaraları o an açamıyorum ve geri döndüğümde ulaşamadığım numaralar da oluyor. O yüzden sadece acaba aynı süreçten mi aranmışım diye teyit etmek istemiştim.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.