Herkesin deneyimini,beklentisini,bekleyişini görüyorum bu beni daha çok umutsuzluğa sürükledi.Önlisans bitirdim lisans öğrencisiyim burdaki mantığım da elimde diplomam olsun hemen sektöre atılayım idi.Tabi atılmama izin verselerdi.Bu isteğim herkesin bekleyişini,benden daha deneyimlilerin özellikle,gördükten sonra daha da yitip gitti diyebilirim çünkü master yapmış 30 yasında biri yerine ,işini adam akıllı yapcağı meçhul 20-21 yasında mezunu ben de tercih etmezdim belki ama bizim de önümüz açılsın çok istiyorum.Ben okulunu okudum çalışmak istiyorum daha doğal ne olabilir ki ? İlk başvurularımı yaptığım dönemler hiç dönüş alamamaktan yakınırdım şimdi 10 gün içinde neredeyse 7 gün mülakata katıldım.Şuanda da görüşme var gerisi yok.İnatla deneyimim olmadığını vurguluyorlar izin verirseniz deneyim kazanmak istiyorum zaten daha 1sene olmamış, anca olacak mezun olalı.Daha ne diyebilirim bilmiyorum okuyan ve benim durumumda olan herkes duygularımı gayet net anlayacaktır dertlesmek istedim.
Anlattığınız ve yakındığınız her şeyi o kadar iyi anlıyorum ki, inanın tamamen aynı durumdayım. Ben de önlisans Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri mezunuyum. Üniversitedeki ilk senemde araya pandemi girdiği için sadece 6 ay okula gidebildim; pratik yapmam gereken stajımı dahi uzaktan, ödev teslimi şeklinde yapmak zorunda kaldım. Daha sonra kendimi geliştirmek için DGS'ye girip Havacılık Yönetimi'ne geçiş yaptım ama bu sefer de deprem felaketi yüzünden eğitimim yine uzaktan devam etmek zorunda kaldı. Bazen yaşananları düşünüp duruyorum; bu yaşadıklarımız şanssız bir kısır döngü mü yoksa gerçek iş hayatının acımasız yüzü mü anlamak gerçekten çok güç. Ama bunca aksiliğe ve karşımıza çıkarılan 'deneyim' duvarına rağmen asla pes etmeyeceğim; sırf birileri bize en baştan şans vermiyor diye okuduğum ve hayalini kurduğum bu sektörden vazgeçecek değilim. Umarım hakkımızda hayırlısı olur.