Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
24 Ocak 2026
53
26
5
Meslek
Yer Hizmetleri
Herkesin deneyimini,beklentisini,bekleyişini görüyorum bu beni daha çok umutsuzluğa sürükledi.Önlisans bitirdim lisans öğrencisiyim burdaki mantığım da elimde diplomam olsun hemen sektöre atılayım idi.Tabi atılmama izin verselerdi.Bu isteğim herkesin bekleyişini,benden daha deneyimlilerin özellikle,gördükten sonra daha da yitip gitti diyebilirim çünkü master yapmış 30 yasında biri yerine ,işini adam akıllı yapcağı meçhul 20-21 yasında mezunu ben de tercih etmezdim belki ama bizim de önümüz açılsın çok istiyorum.Ben okulunu okudum çalışmak istiyorum daha doğal ne olabilir ki ? İlk başvurularımı yaptığım dönemler hiç dönüş alamamaktan yakınırdım şimdi 10 gün içinde neredeyse 7 gün mülakata katıldım.Şuanda da görüşme var gerisi yok.İnatla deneyimim olmadığını vurguluyorlar izin verirseniz deneyim kazanmak istiyorum zaten daha 1sene olmamış, anca olacak mezun olalı.Daha ne diyebilirim bilmiyorum okuyan ve benim durumumda olan herkes duygularımı gayet net anlayacaktır dertlesmek istedim.

Herkesin deneyimini,beklentisini,bekleyişini görüyorum bu beni daha çok umutsuzluğa sürükledi.Önlisans bitirdim lisans öğrencisiyim burdaki mantığım da elimde diplomam olsun hemen sektöre atılayım idi.Tabi atılmama izin verselerdi.Bu isteğim herkesin bekleyişini,benden daha deneyimlilerin özellikle,gördükten sonra daha da yitip gitti diyebilirim çünkü master yapmış 30 yasında biri yerine ,işini adam akıllı yapcağı meçhul 20-21 yasında mezunu ben de tercih etmezdim belki ama bizim de önümüz açılsın çok istiyorum.Ben okulunu okudum çalışmak istiyorum daha doğal ne olabilir ki ? İlk başvurularımı yaptığım dönemler hiç dönüş alamamaktan yakınırdım şimdi 10 gün içinde neredeyse 7 gün mülakata katıldım.Şuanda da görüşme var gerisi yok.İnatla deneyimim olmadığını vurguluyorlar izin verirseniz deneyim kazanmak istiyorum zaten daha 1sene olmamış, anca olacak mezun olalı.Daha ne diyebilirim bilmiyorum okuyan ve benim durumumda olan herkes duygularımı gayet net anlayacaktır dertlesmek istedim.
Aynı şekilde bende öyle bazen bu bölümü okuduğum için çok pişman oluyorum..

Moralini yüksek tut düşürme kardeşim.Pes etmeden devam et elbet bir gün gelecek istediğin o iş olacak.Arada odak noktani değiştirmeye çalış hep olmayacakmiş gibi düşünme kendini spora verebilirsin bu seni rahatlatir yada sevdigin baska seylerle ilgilenebilirsin bir de uyku düzenini düzeltmeni tavsiye ederim hayatini olumlu etkiler. Yanlis anlama kucuk bir abi tavsiyesi

Bence tam tersi kabinde genç istihdama ihtiyaç var kaç kiloluk trolleyler sürülüyor cok ağır dolaplar kaldırıp indiriliyor bunları yapabilmek için hem fiziken sağlıklı hem de genç olmak lazım, kabinde 30 ve + biri en düşük seviyeden başlıcak ve belki de ondan küçük birinden emir alıcak bu da ister istemez yeni işe girişli 20li yaşlarında olmayan biri için hem sinir bozucu hem de üzücü. Yaş aldıkça bel ve boyun ağrıları fıtıkları ortaya çıkıyor bu kadar ağır ve dinamik bi iş için genç istihdam lazım bence bu şekilde düşünmelisin

Maalesef bu sektör böyle bi sektör. Tecrübeli insanlara da kulp takıyorlar emin ol. Sezonluk işlere bile giremiyoruz. Benimde durumum çok umutsuz bende ne yapacağımı bilmiyorum. 32 yaşındayım sektör değiştirsem bir dert değiştirmesem bir dert. Maalesef yüzümüz gülmüyor arkamızda birileri olmadıkça şansımız da yaver gitmezse. Senin için Allah'tan en hayırlısını diliyorum, umarım güzel haberler alırsın. Üzme kendini senden daha değerli değil hiçbir iş veya maaş.

• Like
Tepkiler: kullanıcıoturumu
Moralini yüksek tut düşürme kardeşim.Pes etmeden devam et elbet bir gün gelecek istediğin o iş olacak.Arada odak noktani değiştirmeye çalış hep olmayacakmiş gibi düşünme kendini spora verebilirsin bu seni rahatlatir yada sevdigin baska seylerle ilgilenebilirsin bir de uyku düzenini düzeltmeni tavsiye ederim hayatini olumlu etkiler. Yanlis anlama kucuk bir abi tavsiyesi
Merhaba ben de bu tavsiyelere uyuyorum. Açıkçası hiçbir dönüş alamama durumu bir süredir bende de umutsuzluk yaratıyordu. Havacılıga ilgi duymak da, bu sektörde yer edinmek de zorlaştı, genel bir işsizlik problemi yüzünden de böyle. En hayırlısını diliyorum herkes için sağlığınızdan önemli değildir. Psikolojik olarak sağlığımızı hiçbir iş ve deneyim yüzünden bozmayalım dilerim.

• Like
Tepkiler: emrbrn
Hepsi en doğal hakkınız.Benim size tavsiyem sevdiğiniz destek görebileceğini düşündüğünüz kim varsa onlarla iletişimde kalın.Herkesin bu dünyada bir yaşama sebebi var.Belki şuanda bu mesajı okumamızda bile bir sebep var.Duygularınızı paylaşıyorum.Kendinizden vazgeçmeyin. Her yeni gün yeni bir fırsat çıkabilir karşımıza.

Merhaba ben de bu tavsiyelere uyuyorum. Açıkçası hiçbir dönüş alamama durumu bir süredir bende de umutsuzluk yaratıyordu. Havacılıga ilgi duymak da, bu sektörde yer edinmek de zorlaştı, genel bir işsizlik problemi yüzünden de böyle. En hayırlısını diliyorum herkes için sağlığınızdan önemli değildir. Psikolojik olarak sağlığımızı hiçbir iş ve deneyim yüzünden bozmayalım dilerim.
Hiç bir şey sizin sağlinizdan onemli degil. Sağlikli olursaniz sağlikli düşünürseniz her şey yolunda gidecektir hayatta tabiki zorluklar var her şey toz pembe değil inişlerimizde olacak çıkışlarimizda önemli olan sağlıklı bir şekilde baş edebilmek.Gençsiniz erkenden havlu atmak olmaz olmayacakmis gibi düşünmek olmaz başlamak bitirmenin yarisidir iş başvurusu yaparak başladiniz bunun sonunuda siz getireceksiniz elbet. Hiç kafanizi takmayin rahat olun gerisi gelecektir. Her zaman pozitif olun. En kisa surede istediginiz işte istediğiniz pozisyonda çalismaniz dileğiyle.

Şuan bende de mevcut olan his. Evet süreçler savaştan dolayı durduruldu ama ondan önce de zaten o kadar yavaş ilerliyordu ki. Sektörde uzaktan tanidigim insanların maksimum 8 ay süren süreçleri bende 2 yılı bulacak. Olumsuz sonuç aldığımda diğerlerinde olup bende olmayan şey ne anlayamıyorum.

Şuan bende de mevcut olan his. Evet süreçler savaştan dolayı durduruldu ama ondan önce de zaten o kadar yavaş ilerliyordu ki. Sektörde uzaktan tanidigim insanların maksimum 8 ay süren süreçleri bende 2 yılı bulacak. Olumsuz sonuç aldığımda diğerlerinde olup bende olmayan şey ne anlayamıyorum.
Konu bazen sizde olanı karşı tarafa nasıl aktardığınız, aktarabilip aktaramadığınız ya da doğru konuda doğru hikayeyi seçip seçemediğiniz de olabilir. Başvurduğunuz zaman o dönem için belki özellikle beklenen aday kriterleri de şansınızı etkileyebilir. Çok dinamik bir sektör (havacılık için), eğer istiyorsanız ve yaşınız da uygunsa denemekten vazgeçmemenizi öneririm. Benzeri çok olmayan bir yaşam tarzına bürünüyorsunuz.

Konuyu başlatan arkadaşa naçizane önerim ise, başkalarını düşünerek hareket etmemesi olur. Kendinizi geliştirdiğiniz sürece sektörde yer bulacaksınızdır.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.