Pozisyon veya İlan Adı
Yolcu Hizmetleri Memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Yukarıda yazdıklarım tamamen kendi kişisel deneyimlerim, gözlemlerim ve bu süreçte yaşadıklarımdan çıkardığım yorumlardır. Kimseyi hedef almak veya karalama amacı taşımamaktadır.

Merhaba,

“Sezonluk olduğu baştan belliydi, imza atılmadı mı?”
Evet imza atıldı. Ama sezonluk sözleşme imzalamak, sezon boyunca insan kaynakları, istasyon yönetimi, şefler tarafından defalarca “kesin kadro” denmesini yok saymaz. Sözleşme başka, sahada kurulan beklenti başka.

“Size kadro sözü veren kimdi, neden sözleşmeye almadınız?”
İnsan Kaynakları, istasyon yöneticileri ve orta düzey yönetim. Sezonluk çalışanların sözleşmeye madde ekletecek pazarlık gücü yok. Bunu bilmeyen ya sahaya hiç inmemiştir ya da bilerek saf rolü yapıyordur.

“Onca emek diyorsunuz, maaşınızı almadınız mı?”
Aldık. Ama bu soruyu sorman bile konuyu ne kadar sığ okuduğunu gösteriyor. Mesele maaş değil; verilen sözlere güvenip borçlanan, hayatını buna göre kuran insanların hiçbir açıklama yapılmadan kapının önüne konması.

“Sezonluk yoğunluğa göre alım çıkış firmaların hakkı değil mi?”
Hakkı. Ama sezon boyunca umut verip, evrak imzalatıp, kartları iade ettirip, üniformaları bıraktırıp, “seneye kesin” deyip sonra sessizce kapıyı göstermek hak değil, düpedüz sorumluluktan kaçmaktır.

Şimdi ben size merak ettiğim şahsi ama kibar bir soru sormak isterim:
Siz acaba yukarıda bahsedilen havalimanında, sezonluklar tarafından sürekli sırtlanan; iş yükü alınmadığı için sistemin bu tarafını hiç yaşamamış, sahada yetersiz kaldığı için bu düzeni “normal” gören biri misiniz?

Şefler tarafından sözlü olarak söylenen kadro sözünü hatırlattığınızda cevap ne aldınız ?
Sözleşmeye kadro sözü koyacak gücü olmayanların sözüne neden bu kadar güvendiniz ?
Sezonluk anlaşma yapılmış vaat edilen ne varsa sözleşmede maaş dahil yerine getirilir ama siz hala kadro verecek gücü olmayanlara inanmakta ısrar edip belki dediğiniz gibi uzman biri olarak orada sezonluk çalışarak belki de başka yerde kadrolu çalışma ihtimalinizi kaybettiniz. Belki hukuki destek alırsanız siz ve "500" kişi belki dediklerimi anlayacaksınız belki dava açıp kadroyu alacaksınız kim bilir bol şans diliyorum.

Sorunuza gelecek olursak Firma olarak sezonluk uzman sorun çözen kişileri alıp sezonu rahat geçirdikten sonra rahat sezonda kadrolu kapasiteyi dolduracak insanlarla devam etmenin normal olduğunu düşünüyorum. İş dünyası Kar ve Zarar kavramları üzerine kurulu.. Yoğun ve Normal iki ayrı dönemin olduğu bir yerde firma 500 kişiye daha kadro verip neden kar'ından azaltsın..

Şefler tarafından sözlü olarak söylenen kadro sözünü hatırlattığınızda cevap ne aldınız ?
Sözleşmeye kadro sözü koyacak gücü olmayanların sözüne neden bu kadar güvendiniz ?
Sezonluk anlaşma yapılmış vaat edilen ne varsa sözleşmede maaş dahil yerine getirilir ama siz hala kadro verecek gücü olmayanlara inanmakta ısrar edip belki dediğiniz gibi uzman biri olarak orada sezonluk çalışarak belki de başka yerde kadrolu çalışma ihtimalinizi kaybettiniz. Belki hukuki destek alırsanız siz ve "500" kişi belki dediklerimi anlayacaksınız belki dava açıp kadroyu alacaksınız kim bilir bol şans diliyorum.

Sorunuza gelecek olursak Firma olarak sezonluk uzman sorun çözen kişileri alıp sezonu rahat geçirdikten sonra rahat sezonda kadrolu kapasiteyi dolduracak insanlarla devam etmenin normal olduğunu düşünüyorum. İş dünyası Kar ve Zarar kavramları üzerine kurulu.. Yoğun ve Normal iki ayrı dönemin olduğu bir yerde firma 500 kişiye daha kadro verip neden kar'ından azaltsın..
Tamam kanka bu kafayla gidip 10 sene kadro bekle sen.

sizde kesin kadro sözüyle kendinizi kandırmaya devam edin gelecek yaz sezonu için yine gelin kesin kadro bu sefer
Hahahahah devam et sen bu kafayla kanka bizim gibi tecrübeli insanlar her zaman hem kendini hem sektörü haklı olarak eleştirerek, kendini geliştirerek, sürekli daha yükseği hedefleyerek sektörde güzel pozisyonlar bulacaktır. Siz bu kafayla, en dip pozisyonları şükrederek devam ettiğiniz sürece bu forum sitesinde insanlarla tartışmaya girerek senelerinizi harcayacaksınız. Sana tavsiyem yüksekleri hedefle belki bir gün bizim seviyemize ulaşırsın:)

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.