Merhabalar @admin

Siz daha bu konulara hakimsiniz diye sizlere de sormak istedim. Birkaç farklı doktora da sordum lakin yine de size de bir sormak istedim. Belki buradaki bir arkadaşların da böyle bir şeyi vardır diye."L4-5 diskinde ve L5-S1 diskinde dejenerasyona sekonder T2 sinyal kaybı izlenmiştir.
Nöral foramenler açıktır.
Spinal kanal kalibrasyonu normaldir. Spinal kordun iç sinyal dağılımı homojen ve normaldir. Paraspinal bölge yumuşak dokuları normaldir. Tetkik bölgesinde izlenen vertebra korpus yükseklikleri ve kemik yapıların sinyal homojenizasyonu normaldir. " Yazıdan belirtilen şeyde dejenerasyon ile ilgili herhangi bir şey yazılmamış. Ameliyat, fıtık tanısı gibi şeyler söylenmiş. " L4-5 diskinde ve L5-S1 diskinde dejenerasyona sekonder T2 sinyal kaybı izlenmiştir." sadece bu yazıya binayen kurula sevk etmek ek tetkik isteme gibi bir durum mevcut oluyor mudur? Ben 2-3 ayrı doktora sordum bu yüzden herhangi bir elenme sebebi olamaz dediler ama AJET ve THY farklı bakabilir bilginiz mevcut mudur efendim ? @admin

Merhabalar @admin

Siz daha bu konulara hakimsiniz diye sizlere de sormak istedim. Birkaç farklı doktora da sordum lakin yine de size de bir sormak istedim. Belki buradaki bir arkadaşların da böyle bir şeyi vardır diye."L4-5 diskinde ve L5-S1 diskinde dejenerasyona sekonder T2 sinyal kaybı izlenmiştir.
Spinal kanal kalibrasyonu normaldir. Spinal kordun iç sinyal dağılımı homojen ve normaldir. Paraspinal bölge yumuşak dokuları normaldir. Tetkik bölgesinde izlenen vertebra korpus yükseklikleri ve kemik yapıların sinyal homojenizasyonu normaldir. " Yazıdan belirtilen şeyde dejenerasyon ile ilgili herhangi bir şey yazılmamış. Ameliyat, fıtık tanısı gibi şeyler söylenmiş. " L4-5 diskinde ve L5-S1 diskinde dejenerasyona sekonder T2 sinyal kaybı izlenmiştir." sadece bu yazıya binayen kurula sevk etmek ek tetkik isteme gibi bir durum mevcut oluyor mudur? Ben 2-3 ayrı doktora sordum bu yüzden herhangi bir elenme sebebi olamaz dediler ama AJET ve THY farklı bakabilir bilginiz mevcut mudur efendim ? @admin
Hasta görüntüleri arasına sistemsel bir arıza sonucu başka hastanın görüntüleri karışmış olup, diğer hastaya göre klinik öyküsünde ve görüntü bulgularında operasyon olmaması, kontrastlı çekim olmayışı, hastanın önceki lomber vertebra röntgenindeki lordozun korunmuş olması dikkate alınarak hastanın lomber mrg görüntüsü seçilmiştir.

Klinik olarak şüphenin devamı halinde çekim tekrarı önerilir.

Tetkik bölgesinde izlenen vertebra korpus yükseklikleri ve kemik yapıların sinyal homojenizasyonu normaldir.
L1-2 ve L2-3 disklerinde minimal diffüz taşma izlenmiş olup belirgin sinir basısı izlenmemiştir.
L3-4 diskinde diffüz taşma izlenmiş olup tekal sak anteriordan hafif düzleşmiş görünümdedir.
L4-5 diskinde ve L5-S1 diskinde dejenerasyona sekonder T2 sinyal kaybı izlenmiştir. L5-S1 diskinde disk mesafesi azalmış görünümdedir.
L4-5 diskinde diffüz taşma izlenmiş olup posterosantral anüler fissür eşilik etmektedir.
L5-S1 diskinde diffüz taşma izlenmiş olup her iki lateral reses daralmıştır. Belirgin sinir bası bulgusu ayırt edilememiştir.
Spinal kanal kalibrasyonu normaldir. Spinal kordun iç sinyal dağılımı homojen ve normaldir. Paraspinal bölge yumuşak dokuları normaldir.

Tam rapor şu şekildedir.

Arkadaşlar merhaba, boyum 184 kilom 65 kesin elenir miyim boy kilo oranından. 13 Aralıkta mülakat var ona göre geleceğim.

Merhabalar @admin

Dejenerasyon, disklerin yapısında ve fonksiyonlarında bozulma olarak tanımlanır. Diskler, omurgayı destekleyen ve hareketliliğini sağlayan kıkırdak yapılardır. Dejenerasyona bağlı olarak disklerde sıvı kaybı olur ve diskler incelmeye başlar. Bu durum, omurganın hareketliliğini azaltabilir ve ağrıya neden olabilir.

Raporda belirtilen T2 sinyal kaybı, disklerin sıvı kaybına bağlı olarak sinyallerinin azaldığını gösterir. Bu durum, disklerde bozulma olduğunun bir göstergesidir.

Raporda ayrıca, nöral foramenlerin açık olduğu, spinal kanalın kalibrasyonunun normal olduğu, spinal kordun iç sinyal dağılımının homojen ve normal olduğu, paraspinal bölge yumuşak dokularının normal olduğu ve vertebra korpus yüksekliklerinin ve kemik yapıların sinyal homojenizasyonunun normal olduğu belirtilmektedir. Bu bulgular, dejenerasyonun omurga kanalını daraltmadığını veya sinir köklerine baskı yapmadığını göstermektedir.

Raporda belirtilen bilgilere göre, hastanın L4-5 ve L5-S1 disklerinde dejenerasyon olduğu söylenebilir. Bu dejenerasyon, hastanın şikayetlerine neden olabilir. Ancak, dejenerasyonun omurga kanalını daraltmadığı veya sinir köklerine baskı yapmadığı için ameliyat gerektirmeyebilir.

Hastanın şikayetleri devam ederse, doktor tarafından fizik tedavi veya ilaç tedavisi gibi konservatif tedaviler önerilebilir. Konservatif tedaviler fayda sağlamazsa, cerrahi tedavi gündeme gelebilir.

Yazıda belirtilen şeyde dejenerasyon ile ilgili herhangi bir şey yazılmamışsa, bu raporda bahsedilen dejenerasyonun derecesinin hafif olabileceği anlamına gelebilir. Dejenerasyonun derecesi arttıkça, T2 sinyal kaybı daha belirgin hale gelir.

Yapay zeka yukarıdaki şekilde cevap veriyor. Benim fikrim muhtemelen size sorun yaratacaktır.

• Like
Tepkiler: herhangibiri123
Merhaba, endokrin hastalıklarında bahsi geçen Tiroid Bezi hastalıklarındaki “ sertifikasında sağlık kısıtı olanlar” ne anlama geliyor bilgisi olan var mı ? Tiroid ilacı kullanan biri direkt eleniyor mu yani?

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.