surekli surec degistiriyorlar cok entresan… o sinavdan olumsuz olup eleyecekler mi acaba ? belki sayi azaltmak istiyorda olabilirler :( daglik raporu aldirip sonra yine sinava sokmalarina anlam vermedim, elenirsek rapor paramiz cop :((
Umarım dediğiniz gibi birşey olmaz sonuçta ihbar süresi bildirildi belkide birçok kişi çalıştığı kuruma istifa verdi seviye tespit gibi bir süreç diye düşünüyorum :)

Yanıtınız için teşekkür ederim bugün eğitim için mail aldım ama ilk önce yüz yüze ingilizce sınav yapılacağı yazıyordu mailde bende şaşırdım bir bilginiz var mı acaba ?
Merhaba, ben şu an eğitimdeyim, beni böyle bir sınava tabi tutmadılar. Eğitim süresince sınavlarımız oluyor evet ancak ingilizceyle alakalı bir şey denmedi bana. Merat ettikleriniz varsa sorabilirsiniz cevaplandırayım.

• Like
Tepkiler: g.ozgn34
Merhaba, ben şu an eğitimdeyim, beni böyle bir sınava tabi tutmadılar. Eğitim süresince sınavlarımız oluyor evet ancak ingilizceyle alakalı bir şey denmedi bana. Merat ettikleriniz varsa sorabilirsiniz cevaplandırayım.
superisniz ya :) egitime gecen daha foruma ugramiyordu hic :) 2024 yili maas hakkinda hic bilgi var mi acaba ? 3 ayda 1 cift maas olacak mi ? egitimler floryada mi uskudarda mi? egitim dili ingizlizce mi ? egitim suresince sehir disi gelenlere konaklama imkani vefiliyor mu ? egitim suresince ne kadar ucret odeniyor? yemekhane veya yemek ucreti ayrica var mi ? egitim suresi ve egitimde resmi giyinilmesi zorunlu sanirim ? :) cok soru oldu ama sizi yakalamisken cvp alirsak super olurr :))

surekli surec degistiriyorlar cok entresan… o sinavdan olumsuz olup eleyecekler mi acaba ? belki sayi azaltmak istiyorda olabilirler :( daglik raporu aldirip sonra yine sinava sokmalarina anlam vermedim, elenirsek rapor paramiz cop :((
Merhabalar belirtilen sınav smrtlınx adı verilen kiralama şirketine ait uçaklar var Ajet bünyesinde bulunuyor. Bu uçaklarda pilotlar yabancı oluyor ve ağırlıklı olarak yurt dışı uçuşlar yapıyor. Ve bu sınıf için verilen eğitim İngilizce. Seviyesi İngilizce eğitim için yeterli ise bu sınıfta olup smartlınx uçuşlarında görev alırsınız. Başarısız olursanız Ajet Türkçe eğitim sınıflarına alınarak Ajet bünyesinde uçarsınız. Bu kadar aşama tamamlamış işten ayrılmış , uçuş raporu almış insanlara böyle bir dönüş yapılmaz.

Merhabalar belirtilen sınav smrtlınx adı verilen kiralama şirketine ait uçaklar var Ajet bünyesinde bulunuyor. Bu uçaklarda pilotlar yabancı oluyor ve ağırlıklı olarak yurt dışı uçuşlar yapıyor. Ve bu sınıf için verilen eğitim İngilizce. Seviyesi İngilizce eğitim için yeterli ise bu sınıfta olup smartlınx uçuşlarında görev alırsınız. Başarısız olursanız Ajet Türkçe eğitim sınıflarına alınarak Ajet bünyesinde uçarsınız. Bu kadar aşama tamamlamış işten ayrılmış , uçuş raporu almış insanlara böyle bir dönüş yapılmaz
umarım dediğiniz gibidir :)

Merhabalar belirtilen sınav smrtlınx adı verilen kiralama şirketine ait uçaklar var Ajet bünyesinde bulunuyor. Bu uçaklarda pilotlar yabancı oluyor ve ağırlıklı olarak yurt dışı uçuşlar yapıyor. Ve bu sınıf için verilen eğitim İngilizce. Seviyesi İngilizce eğitim için yeterli ise bu sınıfta olup smartlınx uçuşlarında görev alırsınız. Başarısız olursanız Ajet Türkçe eğitim sınıflarına alınarak Ajet bünyesinde uçarsınız. Bu kadar aşama tamamlamış işten ayrılmış , uçuş raporu almış insanlara böyle bir dönüş yapılmaz.
Peki sınav yazılı olarak mı gerçekleşiyor yoksa mülakat gibi konuşma şeklinde mi ?

Peki sınav yazılı olarak mı gerçekleşiyor yoksa mülakat gibi konuşma şeklinde mi ?
İlk sınava giren gruba gelen mailde yazılı sınav olarak yazıyormuş. 40 civarı soru varmış. Gramer sorusu yokmuş. Kelime ve durum soruları. Uçakta yaşanan durumlara verilen cevaplar şeklinde test olmuş. Dinleme soruları da varmış. Güncel gelen maillerde yüz yüze sınav olarak gönderilmiş. Speaking tarzı bir sınav olabilir belki.

• Like
Tepkiler: g.ozgn34
superisniz ya :) egitime gecen daha foruma ugramiyordu hic :) 2024 yili maas hakkinda hic bilgi var mi acaba ? 3 ayda 1 cift maas olacak mi ? egitimler floryada mi uskudarda mi? egitim dili ingizlizce mi ? egitim suresince sehir disi gelenlere konaklama imkani vefiliyor mu ? egitim suresince ne kadar ucret odeniyor? yemekhane veya yemek ucreti ayrica var mi ? egitim suresi ve egitimde resmi giyinilmesi zorunlu sanirim ? :) cok soru oldu ama sizi yakalamisken cvp alirsak super olurr :))
Öncelikle eğitim süresince bir sözleşme imzalıyorsunuz. Kağıtta 12k gibi bir rakam yazıyor ama revize edilen aylık eğitim miktarına 18 küsür olarak not düşülmüş. Bu miktar çalışma zamanı ne olacak pek bir bilgim yok. 3 Ayda 1 çift maaş eğitimdeki arkadaşlarla benim ortak kanaatimiz olacağı yönünde. %50 thy iştiraki bile buna sahip, Ajet'te de olması işten bile değil diye düşündük biz. Eğer Ankara base yazdırdıysanız evet, konaklama imkanı veriliyor. Eğitimin ilk günü Libadiye'deki THY binasına gittiğinizde eğer Ankara base iseniz her şey bittiğinde İK ile görüşün, otel ayarlanıyor. Ben şu an şirketin ayarladığı otelde kalıyorum. Eğitim Florya'da, eğitim dili Türkçe. Eğitim süresince sivil havacılıkta öğle yemeği veriliyor ancak eğitim farklı aşamalardan oluşacağından ve 2 hafta sonra başka binaya gitmeye başlayacağımızdan dolayı oralarda durum ne olur bir fikrim yok. Evet, resmi giyim zorunlu, öyle gelmeyen birine eğitmen hocamız sebebini sordu bugün. Başka aklınıza gelen bir şey varsa sorabilirsiniz, yine gün içinde dönüş yapmaya çalışırım.

Arkadaşlar selam ben 16 Ocakta doktor raporumu teslim edip bütün her şeyden olumlu sonuç aldım ve bana eğitim maili bekleyeceksiniz,gelince başlayacaksınız dediler. İhbar süremi 20 gün olarak yazdık ancak 1 ay oldu ve ne bir arama ne de mail almadım. Bu şekilde olan var mı? Bir hata ya da unutma gibi bir durum söz konusu olabilir mi acaba? Biraz paniklemeye başladım da. Üstelik çift yabancı dilliyim ve birkaç kişi bana çift yabancı dilde eğitim farklı olabilir demişlerdi ondan da emin değilim hiçbir şey bilmiyorum şu an. Bilgisi olan ya da benim gibi uzun süre sonra mail alan varsa yazabilir mi acaba? Şimdiden teşekkürler

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.