Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

00000g

Üye
2 Ağu 2023
4
4
0
merhaba
Yaklaşık 1 senedir Ankara ‘da özel bir havayolu firmasında çalışıyordum. Geçtiğimiz günlerde işten çıkarıldım.
İşten çıkarıldıktan sonra hem Ankara hem de diğer şehirlerde havacılık sektöründeki iş ilanlarına baktım.
Gerçekten 2024 ve 2025’e kıyasla iş yok denecek kadar az.
Tamam dünya ve küresel anlamda savaşın etkileri görülüyor hemfikiriz ancak bir sektörün bu kadar gerilemiş olması düşündürücü.
Havacılık Yönetimi gibi güçlü ve önemli bir bölümün mezunları olarak işsiz kalmak, daha doğrusu kendi sektöründen ilerleyememek insanı çok ama çok üzüyor ve derinden yıpratıyor.
Düşünceleriniz nelerdir?

merhaba
Yaklaşık 1 senedir Ankara ‘da özel bir havayolu firmasında çalışıyordum. Geçtiğimiz günlerde işten çıkarıldım.
İşten çıkarıldıktan sonra hem Ankara hem de diğer şehirlerde havacılık sektöründeki iş ilanlarına baktım.
Gerçekten 2024 ve 2025’e kıyasla iş yok denecek kadar az.
Tamam dünya ve küresel anlamda savaşın etkileri görülüyor hemfikiriz ancak bir sektörün bu kadar gerilemiş olması düşündürücü.
Havacılık Yönetimi gibi güçlü ve önemli bir bölümün mezunları olarak işsiz kalmak, daha doğrusu kendi sektöründen ilerleyememek insanı çok ama çok üzüyor ve derinden yıpratıyor.
Düşünceleriniz nelerdir?
Bende şubatta mülakatlara girip bugün geçici süre alımlara ara verdik maili aldım. Hani savaşın kimlerde nerde oldugu belli de sektör o kadar mi kötüye gitti de hiç bir bölümde alim yok

• Like
Tepkiler: giresunlucoban
Tabii ki de bu kadar kötüye gitti. Çok uzunca bir süre boyunca Hürmüz boğazı kapalı kaldığından uçaklara yakıt sevkiyatı işi sıkıntıya girdi. Savaşın kimlerle olduğunu bilmek bir şeyi değiştirmiyor, sektörün kendisini ağır şekilde etkilemesi problem. Bireysel düşünmek pek mantıklı değil, adamlar uçaklarına yakıt alamıyorken bir de yeni çalışan mı alacaklar? Ben de sizler gibi beklemedeyim ama bu bekleme süreci muhtemelen daha uzar.

• Like
Tepkiler: Munchkin
Pandemi doneminden başladı aslinda iş bulma zorlugu normallesme zamanlari bi parca bulunuyordu artik tamamen imkansiz hale geldi küresel belirsizlik ekonomi savaşlarin artişı zaten belirsizlikten en kolay etkilenen sektorü iyice çıkmaza soktu üniversitelerinde mantar gibi her ile açılması akabinde mezun artışı açilan universitelerde havacilikla alakasi olmayan hocalarin bölüm başkanlarinin bollugu da ayrıca tartisilacak konular arasinda

• Like
Tepkiler: MrEnginar

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.