Pozisyon veya İlan Adı
Yolcu hizmetleri memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

Tedesco

Üye
1 Ağu 2026
1
0
0
Meslek
Yer Hizmetleri
Ben çocukluğumda sindaktili ameliyatı geçirdim asıl kullandığım elim değil ancak ameliyat izi ve diğer elime göre parmaklarım daha kısa fonksiyonel bir sorun yaşamıyorum ancak işe alım sürecinde sorun olur mu yer hizmetlerinde vb hayalim kabin memurluğu filan değil bilgisi olan varsa anlatırsa sevinirim

Pilot ya da kabin memuru olunmadığı sürece TGS ve benzeri yer operasyonlarında çalışanlar için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı yetkili havacılık tıp merkezlerinden özel bir havacılık sağlık sertifikası (uçuşa elverişlilik) lazım değildir. Ancak tüm yer hizmetleri adaylarından işe giriş aşamasında genel iş sağlığı kurallarına uygun "Ağır ve Tehlikeli İşlerde Çalışabilir" ibareli heyet raporu veya işe giriş sağlık raporu istenir. Bunun için de büyük ihtimalle sağlıkocağından alabiliyorsunuzdur. Bende de ufak bir skolyoz eğrisi var. Derece küçük olduğu için sıkıntı değilmiş. Ben de kendim için merak ettiğinden araştırmıştım. Ayrıca Qatar airways’ten yüzünde yaralanma izi oldu diye ayılan bir kadından da dinledim. Kendisi de TGS’ye geçmiş. Yara yüzünde olmasına rağmen sıkıntı etmemişler. Sizin de bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ancak daha bilgili biri varsa tabi ki teyit ettirebilirsiniz. Umarım faydalı olmuştur.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.