Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geçtiğimiz günlerde İşkur'da TGS'nin İzmir Havalimanı için Yolcu Hizmetleri Memuru yayınlandı. Admin de Hava-Per sosyal medya hesaplarında ilanı paylaşmıştı. Ben de hemen heyecanla başvurdum.

Bugün ise ilanın yayından kalktığını gördüm. İlan sadece birkaç gün yayında kaldı. Son başvuru tarihi 21 Ağustos olmasına rağmen ondan daha önce yayından kalkmış oldu. Neyse ki ilanın ekran görüntüsünü almıştım. Orada bir mail adresi vardı. Bugün o mail adresine başvurumun durumunu ve ilanın neden yayından kalktığını sordum.

Gelen yanıtta eleman bulunduğu için ilanın yayından kaldırıldığı yazıyor. Buraya şimdi uzun bir yorum yazmıştım ama sonra vazgeçip sildim. Diyeceğim tek şey şu: Yorumu sizlere bırakıyorum.
merhaba o ilan yalan açılıyor maalesef şimdiden bilginiz olsun. tuğba pamukçu hatta adı geçen ilandaki isim. ben bizzat aradım verilen numarayı bu konu hakkında günde 100 telefon geldiğini,böyle bi ilan olmadığını söylediler gerçekte. Emin olmak için gidip Tgs Adnan Menderes genel müdürlüğü aradım onlar da doğruladı bizim şu an personel ihtiyacımız yok diye. yani yine izmire ilan açılırsa işkur üzerinden ve tuğba pamukçu diye bir isim geçerse inanmayın arkadaşlar. 2 aydır düzenli yapılan bir hata-yanlış ilan bu

İstanbul Havalimanı'nda konumlanmış olan Taya Yolcu Hizmetleri şirketine başvuru yapmaya çalıştım ama onlara ulaşabilmek neredeyse imkânsız. Merak edenler için web sitesi: https://www.tayagrup.com/tr/passengerservice

Sitedeki iletişim formu arızalı, çalışmıyor. E-posta adresleri kapalı, atılan mailler geri dönüyor. Telefon numarası yanlış, ulaşılamıyor. Sitenin hiçbir yerinde kariyer veya iş başvurusu gibi bir bölüm yok. Kariyer ya da onun gibi bir sitede profilleri yok. Linkedin'de Yolcu Hizmetleri bölümü değil de bütün grup şirketinin bir profili var. Bakalım oradan attığım mesaja yanıt gelecek mi. Pek umutlu değilim.

Web siteleri, şirketlerin kendilerini tanıtabilmesi ve insanların şirkete ulaşabilmesi için vardır. Sadece iş başvurusu yapmak isteyenlerden söz etmiyorum. Şirketten hizmet almak isteyen kişiler ve kuruluşlar da web sitesindeki iletişim bilgileri ve iletişim formundan faydalanırlar. Taya Yolcu Hizmetleri'nde bu yok.

• Like
Tepkiler: Saruman96
İstanbul Havalimanı'nda konumlanmış olan Taya Yolcu Hizmetleri şirketine başvuru yapmaya çalıştım ama onlara ulaşabilmek neredeyse imkânsız. Merak edenler için web sitesi: https://www.tayagrup.com/tr/passengerservice

Sitedeki iletişim formu arızalı, çalışmıyor. E-posta adresleri kapalı, atılan mailler geri dönüyor. Telefon numarası yanlış, ulaşılamıyor. Sitenin hiçbir yerinde kariyer veya iş başvurusu gibi bir bölüm yok. Kariyer ya da onun gibi bir sitede profilleri yok. Linkedin'de Yolcu Hizmetleri bölümü değil de bütün grup şirketinin bir profili var. Bakalım oradan attığım mesaja yanıt gelecek mi. Pek umutlu değilim.

Web siteleri, şirketlerin kendilerini tanıtabilmesi ve insanların şirkete ulaşabilmesi için vardır. Sadece iş başvurusu yapmak isteyenlerden söz etmiyorum. Şirketten hizmet almak isteyen kişiler ve kuruluşlar da web sitesindeki iletişim bilgileri ve iletişim formundan faydalanırlar. Taya Yolcu Hizmetleri'nde bu yok.
valla çok haklısınız bu konuda.. bende sizin gibi düşünüyorum ve buraya da defalarca yazmışımdır.. Türkiye de havacılık sektörü maalesef çok yanlış yönetiliyor.. havacılık mezunu kişiler bile dışarı da bekliyor.. ben havacılık mezunuyum.. ben bile defalarca yer hizmetleri ilanlarına başvuru yapmama rağmen ya geri dönüş olmuyor ya da olumsuz olarak değerlendiriliyorum.. kabin hizmetleri mezunuyum.. geçen gün kargo işçiliği ilanına başvuru yaptım görüşmeye gittim ama olumsuz olarak değerlendirildim ne hikmetse.. yani yabancı dil den mi elendim ( yabancı dil sınavı olmadı bile ) diksiyon dan mı elendim.. tip ten mi elendim.. boy dan mı elendim.. belirsiz ki ilan daki şartların hepsini karşılıyorum...

yani sizin sertifikanız var bizim de havacılık diplomamız olmasına rağmen yer hizmetlerine bile alınmıyoruz.. bende anlamıyorum.

• Like
Tepkiler: nerd49
valla çok haklısınız bu konuda.. bende sizin gibi düşünüyorum ve buraya da defalarca yazmışımdır.. Türkiye de havacılık sektörü maalesef çok yanlış yönetiliyor.. havacılık mezunu kişiler bile dışarı da bekliyor.. ben havacılık mezunuyum.. ben bile defalarca yer hizmetleri ilanlarına başvuru yapmama rağmen ya geri dönüş olmuyor ya da olumsuz olarak değerlendiriliyorum.. kabin hizmetleri mezunuyum.. geçen gün kargo işçiliği ilanına başvuru yaptım görüşmeye gittim ama olumsuz olarak değerlendirildim ne hikmetse.. yani yabancı dil den mi elendim ( yabancı dil sınavı olmadı bile ) diksiyon dan mı elendim.. tip ten mi elendim.. boy dan mı elendim.. belirsiz ki ilan daki şartların hepsini karşılıyorum...

yani sizin sertifikanız var bizim de havacılık diplomamız olmasına rağmen yer hizmetlerine bile alınmıyoruz.. bende anlamıyorum.
İşe kabul edilmediğime dair bir yanıt alsam "hadi yine iyi" diyeceğim. Varsın neden kabul edilmediğimi de yazmasın, ona bile razıyım. Ama şu ana kadar başvurduğum şirketlerin çok azı işe kabul edilmediğimi belirten bir mesaj attı. Hatta başvurumun görüntülendiği bilgisini alsam ve ondan sonra mesaj atmasalar diyeceğim ki "tamam mesaj atmasalar bile olur, en azından inceleyip uygun bulmamışlar." Ama pek çok şirket Kariyer.net sitesinden başvuru yapmamı istiyor. Oradan başvuru yapıyorum ama profil ve özgeçmiş görüntülenme sayısının yanında sıfır yazıyor. Yani başvuru okunmamış bile, özgeçmiş incelenmemiş bile.

• Like
Tepkiler: Saruman96
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.