İstanbul havalimanı kış ve yaz şartları ağır açıkta çalışıyor işçiler yemek için kart yok yemekhane var iki günde bir vardiya değişiyor. İndirimli bilet var ama uçakta yer olurda uçuyorsun, tamamlayıcı sağlık sigortası var 3 ayda bir ikramiye var
Sadece beni değil bir dünya kişiyi aramışlar girişte sıra vardı. Ama şoför olarak gelenler vardı hep. Yer hizmetleri işçisi için nasıl bir yol izliyorlar bilmiyorumSelamlar öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun. Bende yer işçisi elamanı ilanına başvurdum siteden akabinde diğer eğitim , iş deneyimi bilgilerini vs. doldurmam için bir site linki gönderdiler onu da doldurdum gönderdim. Bu ilanların son başvuru tarihi 15 Ocak dolayısıyla öncesinde arama yapmazlar diye düşündüm ama seni aramışlar farklı bir sebebi mi var acaba? Belkide iş hızlı olsun diye mevcut başvuruları değerlendiriyorlardır.
Beni çağırsalarda gitmeyeceğim zaten şoför olarak iş başı yapıcam ama bende valiz taşımamda isteniliyor. Ve sürekli 6 aylık elemanları sebepsiz çıkartıyorlarmış işten. Ben onlara güvenim işimden çıkıp TGS ye başlamamÖncelikle hayırlı olsun dtm de söylenenler ile aprondaki yapılan iş aynı değil imza atarken sözleşmeyi ÇOK İYİ OKUYUNUZ.
Anladım, teşekkür derim bilgilendirme için çok saolSadece beni değil bir dünya kişiyi aramışlar girişte sıra vardı. Ama şoför olarak gelenler vardı hep. Yer hizmetleri işçisi için nasıl bir yol izliyorlar bilmiyorum
Dostum bence sen onlara karşı biraz dolmuşsun yazdıklarına gelicek olursak seni bilmem ama ben bu işi aşağı yukarı 2 3 yıldır takip ediyorum senin söylediğin gibi 6 aydan sonra çıkarılma mevzusu şu tam olarak antalya,izmir,muğla için 6 ay sözleşmeli olup imza atarsın süre bittikten sonra iş aktivesi sonu yapılıyor ankara istanbul için herhangi bi süreli sözleşme yok 6 aydan sonra orada işçileri takip eden biri var zaten sürekli rapor alıyorsan işe geç gidersen yada işi iyi yapmıyorsan sorumluluk almıyorsan kadroya alınmazsın kimse 6 ayın sonunda sebepsiz işten çıkarılmaz heleki THY nin %50 iştiraklı firması olan tgs de burası devletin kurumu değil ama diğer özel şirketler gibide değil burası devletin kendi özel markası bu (IGA SAV ESB) Havalimanlarında tgs bünyesinde çalışan birçok insan çoğuda kadrolu kimi şöför kimi ramp'ta çalışıyor senin dediğin gibi atılma söz konusu değil çoğunu bu forum sayesinde tanıdımBeni çağırsalarda gitmeyeceğim zaten şoför olarak iş başı yapıcam ama bende valiz taşımamda isteniliyor. Ve sürekli 6 aylık elemanları sebepsiz çıkartıyorlarmış işten. Ben onlara güvenim işimden çıkıp TGS ye başlamam
Hocam buradaki 7000 tl yi ilk defa duydum. Sadece thy ve iştiraklarin de bu ödeme yapılıyor ve arkadaşa acaba söylediler mi böyle bir şey olduğunuDostum bence sen onlara karşı biraz dolmuşsun yazdıklarına gelicek olursak seni bilmem ama ben bu işi aşağı yukarı 2 3 yıldır takip ediyorum senin söylediğin gibi 6 aydan sonra çıkarılma mevzusu şu tam olarak antalya,izmir,muğla için 6 ay sözleşmeli olup imza atarsın süre bittikten sonra iş aktivesi sonu yapılıyor ankara istanbul için herhangi bi süreli sözleşme yok 6 aydan sonra orada işçileri takip eden biri var zaten sürekli rapor alıyorsan işe geç gidersen yada işi iyi yapmıyorsan sorumluluk almıyorsan kadroya alınmazsın kimse 6 ayın sonunda sebepsiz işten çıkarılmaz heleki THY nin %50 iştiraklı firması olan tgs de burası devletin kurumu değil ama diğer özel şirketler gibide değil burası devletin kendi özel markası bu (IGA SAV ESB) Havalimanlarında tgs bünyesinde çalışan birçok insan çoğuda kadrolu kimi şöför kimi ramp'ta çalışıyor senin dediğin gibi atılma söz konusu değil çoğunu bu forum sayesinde tanıdım
sanada muhakak tuzak sorusu hazırlamışlar işte şöförsün ama yeri geldiğinde uçağa yük yüklermisin gibisinden zaten işe girmeden önce 2 hafta eğitim almıyormuyuz atıyorum sen şöförsün ben ramp bana yapmam gereken iş üzerinden bilgi verilir sana da senin yapıcağın iş üzerinden eğitim vericekler örneğin sen şöför olarak işe alındın ama bavul yüklerken bi kaza geçirdin iş kazası olarak sisteme yansır bu neden nasıl oldu gibisinden sence bunu yıllarca bu işi yapan firma düşünmezmi
Kısacası tuzak sorusuna olumsuz cvp verdiysen zaten senin için biraz zor eğer olumlu cvp verdiysen bence bu işi dene pişman olmazsın
Maaş ıda tatmin eder seni
31 net maaş zamsız+5000tl yıpranma primi+5000 tl yemek kartı bu saydıklarım 2025 yılı zamsız olan fiyatlar artı bi çok kişinin bilmediği bişey var yer hizmetlerinde çalışan kişiler apron kartı çıkartırlar DHMİ (devlet hava meydanları işletmeciliği) yani devletin ta kendisi bu kart için sana aylık 7000 tl ödeme yapar bu da devletin verdiği bi ufak maaş yani toplam işe girersek alacağımız maaş şu 31000+5000+5000+7000 zamsız mesaisiz
42 bin hesaba yatar
5000 tl de yemek hesabına yatar
Senin için olumsuzsa bile kimseye şöyle yapın böyle yapın deme kimse gözüyle görmediği şeye inanmasın
İlk defa duydun çünkü arkadaşta bilmiyor 7000 tl apron parası diye birşey yok tgs şoförlükteHocam buradaki 7000 tl yi ilk defa duydum. Sadece thy ve iştiraklarin de bu ödeme yapılıyor ve arkadaşa acaba söylediler mi böyle bir şey olduğunu
Daha önce Pegasus da çalıştım böyle bşeşy duymadım. Apron kartım bende de vardı çünkü böyle bişey ödemedilerİlk defa duydun çünkü arkadaşta bilmiyor 7000 tl apron parası diye birşey yok tgs şoförlükte
Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.