Pozisyon veya İlan Adı
Öğrenci
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

lordas

Üye
9 Eyl 2026
1
0
0
Meslek
Kabin
Merhaba herkese,

Şu anda İstanbul Aydın Üniversitesi Havacılık Yönetimi bölümünde 2. sınıf öğrencisiyim. 21 yaşındayım ve üniversite hayatımın yanında farklı sektörlerde iş deneyimleri edinmeye de çalışıyorum. Kendimi geliştirmeye ve yeni şeyler öğrenmeye oldukça açık biriyim.

Bir süredir kariyerim konusunda kendime daha sağlam bir yol çizmeye çalışıyorum. Örgün eğitimde Havacılık Yönetimi lisansımı sürdürürken, ikinci üniversite kapsamında açıköğretimden Yönetim Bilişim Sistemleri lisansına da başladım. Bunun yanında yakın zamanda Arapça öğrenmeye başlamayı planlıyorum. İngilizcemi de özellikle konuşma ve mesleki İngilizce açısından geliştirmeye devam ediyorum.

Asıl amacım, mezun olduğumda sadece bir diploma sahibi olmak yerine havacılık sektöründe gerçekten kendini geliştirmiş, farklı alanlarda bilgi sahibi ve iş hayatına mümkün olduğunca hazır bir aday olabilmek.

Bu nedenle sektörde çalışan, benden büyük abilerim/ablalarım veya benimle aynı yaşlarda olup kariyer yolculuğunda ilerleyen arkadaşlardan tavsiye almak isterim.

Sizce Havacılık Yönetimi öğrencisi olarak üniversitenin geri kalan sürecinde kendimi geliştirmek için nelere ağırlık vermeliyim?

Özellikle;

• Hangi alanlarda kendimi geliştirmeliyim?
  • Hangi sertifika veya eğitimler gerçekten işe yarar?
  • Üniversite döneminde hangi deneyimleri edinmek kariyer açısından daha faydalı olur?
  • Havacılık sektöründe işverenlerin yeni mezunlarda önem verdiği özellikler nelerdir?
  • Benim yerimde olsaydınız 2. sınıftan mezuniyete kadar nasıl bir yol izlerdiniz?

Bu konuda kendi tecrübelerinizi, yaptığınız hataları veya “keşke üniversitedeyken şunu yapsaydım” dediğiniz şeyleri de paylaşırsanız çok memnun olurum.

Şimdiden cevap verecek herkese teşekkür ederim. 🙏✈️

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.