Pozisyon veya İlan Adı
Uçak Teknisyeni
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

Chief

Üye
26 May 2026
2
0
0
Meslek
Teknik
Şimdi kayıt ol
Değerli ziyaretçilerimiz, her konunun sadece ilk üç mesajını görüntüleyebilirsiniz. Diğer mesajları görüntüleyebilmek için kayıt olmalı veya giriş yapmalısınız. oturum aç | kayıt ol
İyi günler. Uçak Bakım ve Onarım bölümü 1. sınıf öğrencisiyim, 2. sınıfa geçmek üzereyim. İşitme kaybım yok ama sınırda geziyorum. Raporumu aşağıya ekliyorum; bu durum işe girmeme engel olur mu? Sektörde tecrübesi olanlar fikirlerini paylaşabilirse çok sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Odyometri (İşitme Testi) Rapor Bilgileri

Saf Ses Ortalaması (PTA - Pure Tone Average):
  • Sağ Kulak (Right): Hava Yolu (AC): 23 dB | Kemik Yolu (BC): 17 dB
  • Sol Kulak (Left): Hava Yolu (AC): 25 dB | Kemik Yolu (BC): 21 dB
Konuşma Odyometrisi (Speech Audiometry):
  • Sağ Kulak (Right): SRT (Konuşmayı Alma Eşiği): 15 dB | SDT (Konuşmayı Fark Etme Eşiği): 96 dB
  • Sol Kulak (Left): SRT (Konuşmayı Alma Eşiği): 15 dB | SDT (Konuşmayı Fark Etme Eşiği): 96 dB
Frekanslara Göre Hava Yolu (AC) İşitme Eşikleri (Grafik Verileri):
[TR]
[td]Frekans (Hz)[/td][td]Sağ Kulak (dB)[/td][td]Sol Kulak (dB)[/td]
[/TR]
[TR]
[td]250 Hz[/td][td]10 dB[/td][td]10 dB[/td]
[/TR]
[TR]
[td]500 Hz[/td][td]15 dB[/td][td]15 dB[/td]
[/TR]
[TR]
[td]1000 Hz (1k)[/td][td]25 dB[/td][td]25 dB[/td]
[/TR]
[TR]
[td]2000 Hz (2k)[/td][td]30 dB[/td][td]30 dB[/td]
[/TR]
[TR]
[td]4000 Hz (4k)[/td][td]25 dB[/td][td]30 dB[/td]
[/TR]
[TR]
[td]8000 Hz (8k)[/td][td]35 dB[/td][td]35 dB[/td]
[/TR]

Merhaba, tüm firmalar işe girmeden önce heyet raporu istiyorlar. Eğer rapor çalışmanıza engel yoktur şeklinde çıkarsa sorun olmaz. Ancak THY Teknik için “Her bir kulak için ayrı ayrı odyometri testinde her frekansta 30 dB ve üstü işitme kayıpları olması durumunda işe girişi uygun değildir.” kriteri bulunuyor. Diğer firmalarda çok sorun olacağını düşünmüyorum.

Merhaba, tüm firmalar işe girmeden önce heyet raporu istiyorlar. Eğer rapor çalışmanıza engel yoktur şeklinde çıkarsa sorun olmaz. Ancak THY Teknik için “Her bir kulak için ayrı ayrı odyometri testinde her frekansta 30 dB ve üstü işitme kayıpları olması durumunda işe girişi uygun değildir.” kriteri bulunuyor. Diğer firmalarda çok sorun olacağını düşünmüyorum.
Cevabınız için teşekkür ederim. Baykar gibi firmalarda işitme sağlığı işe alım sürecinde çok önemli mi, bu konuda bir bilginiz varsa beni aydınlatabilir misiniz? Çünkü sağlık şartlarına dair detayları paylaşmıyorlar.

Şimdi kayıt ol
Değerli ziyaretçilerimiz, her konunun sadece ilk üç mesajını görüntüleyebilirsiniz. Diğer mesajları görüntüleyebilmek için kayıt olmalı veya giriş yapmalısınız. oturum aç | kayıt ol

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.