valspar

Üye
28 Haz 2024
26
8
35
THY'nin süreçleri biraz dağınık ilerlediği için ister istemez burada da konular çok dağınık. Acaba Technic Mühendis ilanında kurul mülakatına (İK + Teknik) giren varsa bizi aydınlatabilir mi?
- İK ve teknik mülakat süreci ayrı mı ilerliyor, birlikte mi?
- Teknikte ne gibi sorular soruyorlar; daha çok mühendislik alanı ile alakalı ( elektronik mekanik vs ) mi yoksa uçaklarla alakalı mı?
- süre olarak ne kadar sürüyor?

Benim elimdekiteki tek bilgi; ayın 1inde olan mülakatımın 12sine ertelenmesi...

• Like
Tepkiler: menescan
merhaba,
ben geçtiğimiz hafta girdim mülakata. yeni mezun değilim, birkaç senelik iş tecrübem var.
ik ve teknik mülakat beraber ilerledi.
genel olarak cv mde yazan bilgilerin üzerinden ilerledi. çok kısaca aile hayatı, okul hayatı (stajlar ve bitirme tezi hakkında bilgiler), iş hayatı (neler yaptım, ne kadar çalıştım vb.). kısaca ilgi alanlarım. bu kısım biraz daha sohbet havasında hem teknik ekipteki arkadaş hem de ik dan olan arkadaşlarla ilerliyor.
daha sonra teknik arkadaş kendi işinden ve biriminden bahsetti, neler yapıyoruz ve nasıl yapıyoruz gibi. orda çok da teknik konulara girmeden daha yüzeysel sizin ne istediğinizle alakalı bir muhabbet oldu. (yani daha çok sizi tanımaya ve ne istediğinizi anlamaya çalışıyorlar diyebilirim)
son olarak kısaca karşılıklı ingilizce konuşma yapıldı. (5 dk kadar)
45-60 dk kadar sürdü süreç.
kendinizi çok kasmadan iyi ifade edebilirseniz güzel geçer diye düşünüyorum.
tüm arkadaşlara başarılar dilerim.

merhaba,
ben geçtiğimiz hafta girdim mülakata. yeni mezun değilim, birkaç senelik iş tecrübem var.
ik ve teknik mülakat beraber ilerledi.
genel olarak cv mde yazan bilgilerin üzerinden ilerledi. çok kısaca aile hayatı, okul hayatı (stajlar ve bitirme tezi hakkında bilgiler), iş hayatı (neler yaptım, ne kadar çalıştım vb.). kısaca ilgi alanlarım. bu kısım biraz daha sohbet havasında hem teknik ekipteki arkadaş hem de ik dan olan arkadaşlarla ilerliyor.
daha sonra teknik arkadaş kendi işinden ve biriminden bahsetti, neler yapıyoruz ve nasıl yapıyoruz gibi. orda çok da teknik konulara girmeden daha yüzeysel sizin ne istediğinizle alakalı bir muhabbet oldu. (yani daha çok sizi tanımaya ve ne istediğinizi anlamaya çalışıyorlar diyebilirim)
son olarak kısaca karşılıklı ingilizce konuşma yapıldı. (5 dk kadar)
45-60 dk kadar sürdü süreç.
kendinizi çok kasmadan iyi ifade edebilirseniz güzel geçer diye düşünüyorum.
tüm arkadaşlara başarılar dilerim.
Hocam cansınız. kaç günden beri sürecin belirsizliği beni geriyordu. Şuan çok rahatladım, umarım her şey gönülünüzce olur.

• Like
Tepkiler: kaanoski55
Hocam cansınız. kaç günden beri sürecin belirsizliği beni geriyordu. Şuan çok rahatladım, umarım her şey gönülünüzce olur.
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, umarım sizler içinde iyi olur.
eklemeyi unuttuğum bir kısım daha var. yaklaşık 15-20 adet ingilizce paragrafın (paragraflar kısa, 2-3 cümle kadar) olduğu bir kağıt oluyor önünüzde, mülakata girdiğinizde bu kağıt ters duruyor. sonra kağıdı ters çevirmenizi söylüyorlar ve o cümlelerin arasından birini seçiyorlar, sesli okumanızı ve tercüme etmenizi istiyorlar. burada biraz zaman isteyip kafanızda toparlayabilirsiniz. bilmediğiniz kelimelerde yardımcı oluyorlar kendinizi kasmamaya çalışın. (en azından benim için öyle oldu)
bir de iş tecrübem olduğu için teknik olarak çok soru sormamış olabilirler, daha çok iş üzerinden sohbet ilerledi. yeni mezunsanız biraz daha derslerden teknik bilgiler sorabilirler diye düşünüyorum.

Cümlelerin zorluğu ne düzeydeydi peki? Aşırı kompleks miydi ya da havacılık ile alakalı mıydı?

çok zor değildi, havacılıkla ilgili değildi, teknik terimler yoktu bana denk gelen cümlede. daha günlük hayatta kullanılan kelimeler mevcuttu.
Çok teşekkürler. Mühendislik Mülakatıyla ilgili bilgi isteyen başka bir başlık da var yine bu forumda, sizin için mahsuru yoksa o başlıkta buradaki yanıtınızı paylaşabilir miyim ?

https://havapersonel.com/konular/turkish-technic-muhendis-ilani-mulakati.1392/#post-46010 şu başlık

Çok teşekkürler. Mühendislik Mülakatıyla ilgili bilgi isteyen başka bir başlık da var yine bu forumda, sizin için mahsuru yoksa o başlıkta buradaki yanıtınızı paylaşabilir miyim ?

https://havapersonel.com/konular/turkish-technic-muhendis-ilani-mulakati.1392/#post-46010 şu başlık
merhaba,
paylaşmanızda sakınca yok, şimdi baktım link olarak paylaşmışsınız. umarım genel anlamda mülakatların kafanızda şekillenmesi konusunda yardımcı olmuştur.

merhaba,
paylaşmanızda sakınca yok, şimdi baktım link olarak paylaşmışsınız. umarım genel anlamda mülakatların kafanızda şekillenmesi konusunda yardımcı olmuştur.
Yardımcı oldu bugün mülakata girdim çok teşekkür ederim. Mülakat dediğiniz gibi oldu ben yeni mezun olduğum için ek olarak 2 dersle ilgili teknik soru sordular ( Elektronik ve Haberleşme mühendisliği benim bölümüm ). Yüzeysel sorulardı aynı dediğiniz gibi. İngilizce'de de 3-4 cümlelik belirli bir metin okutuldu ve çevirmem istendi

• Like
Tepkiler: ryukroger
Yardımcı oldu bugün mülakata girdim çok teşekkür ederim. Mülakat dediğiniz gibi oldu ben yeni mezun olduğum için ek olarak 2 dersle ilgili teknik soru sordular ( Elektronik ve Haberleşme mühendisliği benim bölümüm ). Yüzeysel sorulardı aynı dediğiniz gibi. İngilizce'de de 3-4 cümlelik belirli bir metin okutuldu ve çevirmem istendi
Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler, teknik sorular havacılığa bağlanan türde miydi yoksa temel elektronik bilgilerine mi dayalıydı?

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.