Pozisyon veya İlan Adı
TİPSİZ PİLOT
Yok onlar ato yetkisi alıp kendileri tip eğitimi verip lisanslı yetiştirmek istiyorlarmış ifte de öyşe demişlerdi

Bir ara Ajet için de cadet alma planları olduğuyla ilgili haberler çıkmıştı. Bülent Kaptanın dediği gibi kamuoyu oluşturulması gerek artık, yoksa tipsiz pilotlar kaderine terk edilecek

Ben IFTE'den önce AJet ile görüşüp buraya yazmıştım. TK'dan komple ayrılıp kendi ekiplerini kurmak istediklerini, simülatör merkezleri kurulunca tipsiz açacaklarını söylemişlerdi. En son konuştuğumda inşaat aşamasındaydı. Sanırım 2027'de inşaat bitmiş ve hazır olacak. Alacağı cadetler de TAFA'dan olacaktı. Ayrı uçuş okuluna cadet verme gibi bir planları yoktu. Murat Herdem dünkü açıklamaların AJet'ten bağımsız olduğunu söyledi bana. TK, AJet'i dahil etmeden 2028 pilot ihtiyacını 1.200 olarak tahmin ediyormuş.

Ben IFTE'den önce AJet ile görüşüp buraya yazmıştım. TK'dan komple ayrılıp kendi ekiplerini kurmak istediklerini, simülatör merkezleri kurulunca tipsiz açacaklarını söylemişlerdi. En son konuştuğumda inşaat aşamasındaydı. Sanırım 2027'de inşaat bitmiş ve hazır olacak. Alacağı cadetler de TAFA'dan olacaktı. Ayrı uçuş okuluna cadet verme gibi bir planları yoktu. Murat Herdem dünkü açıklamaların AJet'ten bağımsız olduğunu söyledi bana. TK, AJet'i dahil etmeden 2028 pilot ihtiyacını 1.200 olarak tahmin ediyormuş.
Bilgiler için teşekkürler hocam. Ajet dahil olmadan 1200 ise bu sayı nasıl dış alım yapmamayı ya da bu kadar emekliliğe teşvik edilmeye çalışılıyor ki. 1.5 seneden az var söylenilen tarihe bu süre için fazlalık görülen kişileri çıkarmaya değer görüyorlar mıdır sizce ? Çünkü sonrasında herkes biliyor ki bulması daha zor olacak.

Bilgiler için teşekkürler hocam. Ajet dahil olmadan 1200 ise bu sayı nasıl dış alım yapmamayı ya da bu kadar emekliliğe teşvik edilmeye çalışılıyor ki. 1.5 seneden az var söylenilen tarihe bu süre için fazlalık görülen kişileri çıkarmaya değer görüyorlar mıdır sizce ? Çünkü sonrasında herkes biliyor ki bulması daha zor olacak.
Murat Şeker'in 2027 sonuna tarih vermesindeki sebep de bu sanırım zaten. 2 ay önce Herdem de paylamıştı TK İnsan Kaynakları Müdürü Abdülkerim Bey'in yaptığı sunumu. Orda 2028 kokpit ihtiyacı 1.200 olarak görünüyordu. 2026 için 700, 2027 için 770 olarak gözüküyordu ihtiyaç. Bana Murat Şeker'in yaptığı açıklamalar da garip geldi TAFA'daki öğrenci sayısı 250 ve kapasiteyi 350'ye çıkaracağız demiş. Bu rakamlar yanlış, eğer mezun sayısını 350'de tutacaklarsa tipsiz için olumlu haber.

Hocam peki bu ihtiyaç için 2027 sonlarına doğru alım başlatıp 2028 e mi hazırlarlar ,bende bir forumda okudum 2027 sonuna kadar airbus motor sorunları %90 çözülecekmiş tek tük uçak kalacakmış

Hocam peki bu ihtiyaç için 2027 sonlarına doğru alım başlatıp 2028 e mi hazırlarlar ,bende bir forumda okudum 2027 sonuna kadar airbus motor sorunları %90 çözülecekmiş tek tük uçak kalacakmış bir dediğiniz gibi bende sayıya şaşırdım gerçi bu sene az mezun verdiler hemde arada nerdeyse 1 senelik boşluk bırakacaklar yeni cadet alana kadar eğitim süreçleri de 15-18 ay desek baya bir boşluk kalacak

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.