Pozisyon veya İlan Adı
TİPSİZ PİLOT
Selamlar;Geçen hafta bağlantılarımın biri ile görüştüğümde Ajet için tipli adaylara yavaş dahi olsa döndüklerini , hala tip yetkisi olmayan ilanını açmak istediklerini belirtti TK için bir şey belirtmedi yoğunluğa göre belli olucak sanırım , yaz döneminin yoğunluğu ile umarım ki hüzmür problemi çözülür işler yolunda gider ise sonbaharda ilan bir ihtimal görünüyor.şu an için öğrenebildiklerim bunlar.

Selamlar;Geçen hafta bağlantılarımın biri ile görüştüğümde Ajet için tipli adaylara yavaş dahi olsa döndüklerini , hala tip yetkisi olmayan ilanını açmak istediklerini belirtti TK için bir şey belirtmedi yoğunluğa göre belli olucak sanırım , yaz döneminin yoğunluğu ile umarım ki hüzmür problemi çözülür işler yolunda gider ise sonbaharda ilan bir ihtimal görünüyor.şu an için öğrenebildiklerim bunlar.
En son dönüş hangi tarihteki başvuruya yapılmış hocam bilginiz var mı? Kapanan ilana benim de başvurum vardı.

Nişantaşı üniversitesinde yaklaşık 2028 ile beraber 3 bine yakın pilot ihtiyacı demiş Tk ,bu ay ajete 6 boeing737 gelmiş bunun pegasusu vs de var yaz sezonu sonrası güzel haberler bizi karşılayacak sanırsam

• Like
Tepkiler: Fermin ve tyrkae
Nişantaşı Üniversitesi'ndeki konuşmayla alakalı bilgisi olan paylaşırsa çok iyi olur
Hocam ben araştırdım. Geçen gün paylaştığım bir youtube videosu kaldırıldığı için linkini atmıyorum.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay, Nişantaşı Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelerek THY’nin büyüme vizyonuna ilişkin sunum gerçekleştirdi.

“Büyüyerek Yükseliyoruz” başlıklı sunumda THY’nin önümüzdeki yıllara yönelik insan kaynağı ve filo hedefleri paylaşıldı.

Sunumda yer alan verilere göre THY’nin 2033 hedefleri kapsamında filo büyüklüğünün 813 uçağa, çalışan sayısının ise 130 binin üzerine çıkarılması planlanıyor.

Kokpit ve Ofis Kadrolarında Büyük Artış

Paylaşılan projeksiyona göre şirketin özellikle kokpit ve ofis kadrolarında önemli büyüme hedeflediği görüldü.

2026 yılı için 700 kokpit, 616 kabin ve 700 ofis personeli planlaması yapılırken, 2027’de kokpit personeli ihtiyacının 730’a, ofis kadrolarının ise 838’e yükselmesi öngörüldü.

2028 projeksiyonunda ise kokpit tarafında 1200 kişilik istihdam hedefi dikkat çekti. Aynı dönemde ofis personeli sayısının 883’e ulaşacağı belirtildi.

Havacılık Öğrencilerine Kariyer Mesajı

Abdülkerim Çay’ın sunumunda THY’nin büyüme stratejisinin merkezinde insan kaynağının bulunduğu vurgulanırken, havacılık öğrencilerine yönelik kariyer fırsatlarına da dikkat çekildi.

Bu bilgi paylaşılmış. Bir video da paylaşılmış fakat rakamlar yazmıyor ya da söylenmiyor video da. Eğer haber yalan değil ise belki başka bir bölümünde paylaşılmıştır.

• Like
Tepkiler: tyrkae
Murat Herdem Bey ile görüştüm tipsiz ilanlarının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Şunu anladım ki C-level TK yöneticileri tarafından AJet artık ayrı tutuluyor. AJet'in kendi üst yönetim kadrosu ve CEO'su var. Abdülkerim Bey'in verdiği rakamlara AJet dahil değil. Ekim ayında Ahmet Bolat 7200 pilot olduğunu söylemişti, bundan sonra 300 kadar cadet aldılar. Abdülkerim Bey ise bugün 7500 pilotumuz var demiş.Rakamlar sağlama yapınca tutuyor. AJet'te de 600 küsür pilot var ve iki şirket toplamda 8166 oluyor. Bu veriler de geçen gün paylaşılmıştı, forumda da bir arkadaşımız buraya yazmıştı. Pilot ihtiyacı sayılarında da sadece TK'dan bahsedilmiş AJet ayrı tutularak. Uçakların çoğu AJet'e gidiyor şu anda. Yazdan sonra sezon bitince bu olumsuz hava dağılacak gibi gözüküyor.

Murat Herdem Bey ile görüştüm tipsiz ilanlarının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Şunu anladım ki C-level TK yöneticileri tarafından AJet artık ayrı tutuluyor. AJet'in kendi üst yönetim kadrosu ve CEO'su var. Abdülkerim Bey'in verdiği rakamlara AJet dahil değil. Ekim ayında Ahmet Bolat 7200 pilot olduğunu söylemişti, bundan sonra 300 kadar cadet aldılar. Abdülkerim Bey ise bugün 7500 pilotumuz var demiş.Rakamlar sağlama yapınca tutuyor. AJet'te de 600 küsür pilot var ve iki şirket toplamda 8166 oluyor. Bu veriler de geçen gün paylaşılmıştı, forumda da bir arkadaşımız buraya yazmıştı. Pilot ihtiyacı sayılarında da sadece TK'dan bahsedilmiş AJet ayrı tutularak. Uçakların çoğu AJet'e gidiyor şu anda. Yazdan sonra sezon bitince bu olumsuz hava dağılacak gibi gözüküyor.
Yüksek ihtimalle hocam,zaten ajet tipsiz pilot almak için ato çalışmalarına ağırlık verdiğini söylemişlerdi,nitekim cadetler genelde 15 ay gibi civarda mezun olup nerden bakılsa 2 ayda bir mezuniyetleri oluyordu bunda da bi aksama var ayrıyeten alımda yapılmayacak cadet olarak denildiği gibi tipsiz almak zorunluluk bu teslimatlar vs göz önünde bulundurulduğunda emekli,başka şirketlere geçecek olanları saymıyorum zaten çoğu cadet olarak gelen p5 ler vs lifus sürecinde vs başarısız olup elenmiş,bunun bir de daha sunex,pegasusu var

Yakıt krizinin bitmesi ve uçak teslimatına bakar hocam 2027 planlaması için gerek görülürse çıkarlar yıl sonu ilana.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.