Pozisyon veya İlan Adı
TİPSİZ PİLOT
Evet galiba öyle yapacaklar ,thy için tipsiz alım defteri kapandı galiba uçaklar geliyor teslimata vs diye düşünüp konuşmuştuk ama bi etkidi olmamış anlaşılan,üniversiteler uçuş okulları hepsine boşuna gitmişiz,2 seneye yakın bekleyince bu sene için umutluydum sizlerle vs komuşup fikir alış verişi yaparken ama şans yine yüzümüze gülmedi girenler girdi biz açıkta kaldık

Özellikle üniversitede pilotaj okumanın ne derece sorunlu olduğu görüldü. Ama yine hayal satarak her biri kontenjanı dolduracak yazık 22 yaşında havayolu pilotu olmak aynen 4 yılda daha kapsamlı eğitim evet

Aynen bende aynısı dostum 22 de mezun oluyorsun giriyorsun genç yaşta pilotsun hepimize aynısı çekildi maalesef yapacak bir şey kalmadı

Tipsiz alımlar AJet üzerinden planlanıyordur diye ümit ediyorum. 1 sene daha sürmemesi lazım artık bu ilansız sürecin. Tarih verdiğine göre 2027 sonunda TK açabilir bence ama çok ötede bir zaman ve ne kadar hacimli olur belirsiz. Bu sene AJet'in en azından açması gerekiyor. Pegasus'ta durum ne bilmiyorum en son @MrEnginar hocam bir şeyler olabileceğini söylemişti o tarafta ama hayırlısı artık yaşayıp göreceğiz...

Yani evet o durumu idrak edemedik bizde ajete o kadar gelen uçak vs gidenler diye düşündük,o kadar çok mu alım yapılmış 2 senelik yetecek kadar inşallah dediğiniz gibi olur da ajet ilan açar,peki şeyi biliyor musunuz a jet operasyonlarını thy den gönderdikleri pilotlar mı yapıyor

Tipsiz alımlar AJet üzerinden planlanıyordur diye ümit ediyorum. 1 sene daha sürmemesi lazım artık bu ilansız sürecin. Tarih verdiğine göre 2027 sonunda TK açabilir bence ama çok ötede bir zaman ve ne kadar hacimli olur belirsiz. Bu sene AJet'in en azından açması gerekiyor. Pegasus'ta durum ne bilmiyorum en son @MrEnginar hocam bir şeyler olabileceğini söylemişti o tarafta ama hayırlısı artık yaşayıp göreceğiz...
Hocam sizin de bildiğiniz üzere TK açmayınca maalesef sektörde sirkülasyon olmuyor. Murat Şeker’in bu açıklaması hiç iyi olmadı. Savaş durumları da tuz biber oldu maalesef. Uçak teslimatlarının hızlanmasını beklerken, onlardaki bu yavaşlama hatta öteleme artık maalesef işleri değiştirdi. Kapanan dış hatlara tamamiyle geri dönemiyor şirketler bu da mevcut planlamayı düşürüyor. Cadet sayısı fazla dediğimde abuk subuk yorumlar geldi. Matematik yalan söylemez işte sonuç ortada. Uçurmayacağı adama da doğal olarak para vermek istemiyor şirketler. Kimle konuşsan hazır olarak bekleyin diyor 😬 bir tane olumlu haber yok piyasada hangi motivasyonla insanlar hazır beklesin artık. Ekonomik ve mental olarakta herkes yıprandı artık. Güzel gelişmelerin olmasını ummaktan başka bir şey kalmadı geriye…

Açıklamanın tam bu ara yapılmasını manidar buluyorum. Tercih döneminde yapılması, halihazırda şişmiş olan lisanslı pilot sayısının daha da şişmesini engellemek için olabilir mi?

Açıklamanın tam bu ara yapılmasını manidar buluyorum. Tercih döneminde yapılması, halihazırda şişmiş olan lisanslı pilot sayısının daha da şişmesini engellemek için olabilir mi?
Bilemiyoruz ki hocam. Bu açıklama 1 hafta önce olsa daha iyiydi. Bakın pilotaj mezunu olan çiçek gibi pilotlar 4-5 yıllarını verip açıkta kaldılar. Üniversiteler yine gencecik pırlanta gibi arkadaşlarımızın hayalleri ile oynayacak. Yine pilotaj üst sıralarda kapatacak. Ancak kendimizi bu gençlerin yerine koyalım, 17-18 yaşlarında hangimiz sektörleri tam anlamıyla biliyorduk ki? Dolayısıyla gündemde şu an ne var, hurra oraya yöneliyor arkadaşlar. 4-5 sene sonra acı tabloyla karşılaştıklarında hem yılları gitmiş olacak hem de iş arayacaklar. Hayat kuramayacaklar bu çok acı bir durum…

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.