Türk Hava Yolları en son tüm süreçleri olumlu sonuçlanmış ama sözleşme bekleyen adaylarını Ajet'e yönlendirdi ve attığı mailde 2025 için alım yapmayacağını belirtti. Ajet ocak 2026 yılında net olmamak ile birlikte belki alım yapabilir ama THY tarafından yönlendirilen adaylar ile sürece devam ederse 2026 yılı için ikinci çeyreğe doğru bir ilan açar gibi düşünüyorum. Pegasus ise daha önce tüm süreçleri başarıyla tamamlamış adaylara kontenjanımız doldu diye mail attı. Çok fazla bir hareketlilik olacağını düşünmüyorum orada IFTE'de insan kaynakları ile görüştüğümde bir kaç yıl dışarıda ikinci pilot alımı yapmak gündemimizde yok demişlerdi. Güncel olarak Sunexpress'e her zaman başvurabilirsiniz. Hr portalları her zaman aktif. Corendon daha yeni alım yaptı geçtiğimiz Kasım, çok aktif işe alım yapmadığı için yeni bir gündemleri olmaz diye öngörüyorum. Şuan çoğu aday beklemedeArkadaşlar tipsiz tecübesiz pilot alımı yapılacak mı duyan bir bilgisi olan var mı?Thy ,Ajet ,pegasus vs.
Hocam selamlar, ajetin eylül ekimde ilan açacağına dair bilgiler duyduk, sizin görüşleriniz nelerdir, açarlarsa tipli mi olur sizce ?Türk Hava Yolları en son tüm süreçleri olumlu sonuçlanmış ama sözleşme bekleyen adaylarını Ajet'e yönlendirdi ve attığı mailde 2025 için alım yapmayacağını belirtti. Ajet ocak 2026 yılında net olmamak ile birlikte belki alım yapabilir ama THY tarafından yönlendirilen adaylar ile sürece devam ederse 2026 yılı için ikinci çeyreğe doğru bir ilan açar gibi düşünüyorum. Pegasus ise daha önce tüm süreçleri başarıyla tamamlamış adaylara kontenjanımız doldu diye mail attı. Çok fazla bir hareketlilik olacağını düşünmüyorum orada IFTE'de insan kaynakları ile görüştüğümde bir kaç yıl dışarıda ikinci pilot alımı yapmak gündemimizde yok demişlerdi. Güncel olarak Sunexpress'e her zaman başvurabilirsiniz. Hr portalları her zaman aktif. Corendon daha yeni alım yaptı geçtiğimiz Kasım, çok aktif işe alım yapmadığı için yeni bir gündemleri olmaz diye öngörüyorum. Şuan çoğu aday beklemede
Merhaba,Hocam selamlar, ajetin eylül ekimde ilan açacağına dair bilgiler duyduk, sizin görüşleriniz nelerdir, açarlarsa tipli mi olur sizce ?
Hocam değerli bilgiler için çok teşekkür ederimMerhaba,
THY’den AJet’e yönlendirilen adayların değerlendirme sürecine henüz başlanmadı. Bildiğim kadarıyla şu ana kadar 60 aday yönlendirildi. Geçtiğimiz hafta belge kontrol maili daha yeni atıldı bu adaylara. Öncelikli olarak bu adaylar üzerinden seçim yapıp hedeflenen filo oluşturulacak ve ardından tip eğitim süreci başlatılacak. Bu nedenle, yakın zamanda bu 60 kişi dışında yeni bir tip yetkisi ilanı açılmasını beklemiyorum. Daha bu adaylar ile ilgili bir gelişme yok çünkü
THY tecrübesiz tipsiz 2.pilot ilanı açacak diye duyumlar aldım sizlerin duyduğu bir bilgi var mı?Hocam değerli bilgiler için çok teşekkür ederim![]()
Merhaba hocam, bende buna benzer bir iki duyum aldım özellikle sonbaharın yaklaşması ile birlikte fakat kesin kaynaklar değil maalesef, ayrıca ajet için ocak da açacağına dair duyumlar da aldım, konu hakkında daha detaylı bilgiye sahip olanların görüşleri daha önemli olur diye düşünüyorum. Havacılığın bu denli her aşamada büyüdüğü bir ülkede Tipsiz pilotlar için bir ilan olmaması üzücü gerçekten.THY tecrübesiz tipsiz 2.pilot ilanı açacak diye duyumlar aldım sizlerin duyduğu bir bilgi var mı?
Hocam selamlar 60 kişiden kaç kişi almayı planlıyorlar bilginiz var mı ? Bu arada hala tarafımıza mülakat planlaması yapılmadı 2 aydır bekliyoruz.Merhaba,
THY’den AJet’e yönlendirilen adayların değerlendirme sürecine henüz başlanmadı. Bildiğim kadarıyla şu ana kadar 60 aday yönlendirildi. Geçtiğimiz hafta belge kontrol maili daha yeni atıldı bu adaylara. Öncelikli olarak bu adaylar üzerinden seçim yapıp hedeflenen filo oluşturulacak ve ardından tip eğitim süreci başlatılacak. Bu nedenle, yakın zamanda bu 60 kişi dışında yeni bir tip yetkisi ilanı açılmasını beklemiyorum. Daha bu adaylar ile ilgili bir gelişme yok çünkü
@indigo11Hocam selamlar 60 kişiden kaç kişi almayı planlıyorlar bilginiz var mı ? Bu arada hala tarafımıza mülakat planlaması yapılmadı 2 aydır bekliyoruz.
Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.