Pozisyon veya İlan Adı
Teknisyen
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Sorular zordu evet ama doğru söylüyor. Ben ingilizceyi fullememe rağmen çağrılmadığıma göre gyi de fulleyenin çağrılması lazım öbür türlü bizimde çağrılmamız gerekirdi. Kaldı ki önce sınavlarda 5-6 yanlışı olan çağrıldı garip yani.
bendede çok kısa kısa sorualr vardı ondan seviyemin a2 olduğunu düşünoyrum neyse yapıcak birşey yok mail gelen kadar beklicez

Sınavın mantığı şöyle işliyor sorular koalysa A2 den başlıyor yapıldıkça sistem B1 sorualrı soruyor eğer B1 soruları yanlış yapılmaya başlanırsa tekrar A2 seviyesinde sorular geliyor hr peakın mantığı böyleymiş yani sınav çok iyi geçene aslında alınmaması normal çünkü A2 seviyeesindeki sorular çıkmış oluyor kısa kısa
Kanka vallahi ben 2 defa girdim arkadaşlarımdan 3 defa giren var. Onunla pek bir alakası yok. Bütün sorular tek seferde havuzdan ai tarafından çekiliyor. Mantık olarakta düşündüğün zaman eğerki senin doğru veya yanlışın bir sonraki sorunun zorluğunu belirliyor olsa sınavda boş bırakıp ilerleme gibi bir olayın olamaz. Ama boş bırakıp diğer sorulara geçebiliyorsun yani senin verdiğin cevapla bir alakası yok sınavın. Tüm sorular rastgele havuzdan geliyor. Herkese farklı zorlukta farklı tür sorular geliyor. Bir sınav kolay soru gelirken bir sınav zor gelebiliyor. Yani eskiden ilanda A2 istiyordu ingilizce tamam 5-6 yanlış yapan alındı. Şimdi B1 isteniyor iyi de biz sınavı fulledik diyoruz yani bunun üstü çıkmaz. Bana gelen soruların zorluğuda B1 falandı ama ingilizce bilen biri için A1 den farksızdı sorular. Sınavı iyi geçenin alınmaması mantıksız sonuçta bize Gelen A1- Yada B1 soruları biz seçmiyoruz ki geliyor yapıyoruz. Benim bildiğim belirli bir taban puanı belirleniyor onun üstündekiler çağırılıyor lakin şöyle bir gariplik var bu seferki sınav puanının katılanların puanlarına oranla bir taban yapmak isteseler o kadar fazla yükselemez bu taban. Çünkü sınava girsemde kurtulsam bitse de gitsek kafasında öylesine giren çok fazla kişi vardı. Şimdi biz ingilizceyi fulledik gydende 2-3 yanlış yaptık. Şimdi biz çağrılmadığımıza göre çağırılanların da ingilizcesinin full olması ekstra olarak genel yetenekten de 1-2 yanlış yapması lazım. (Kaldı ki genel yeteneği fulleyen olacağını sanmıyorum.) Biz çağrılmayıp ingilizceden 4-5 yanlış yapan kişilerin çağrılmasının elle tutulur mantıklı bir yanı yok yani. Önceki sınavlar için birşey demiyorum çünkü gerçekten geçeceğini düşünen geçti hatta emin olmayanlar bile geçti. Ama bu sefer 2026 için istihdamı korumak istemelerinden mi kaynaklıdır bilinmez garip birşey oldu.

• Like
Tepkiler: kirikkalemler
Hocam inşallah biz yanılırız da olumlu mesaj alırsın ama dediğim gibi şuanlık çok güvenme derim. Sınavın işleyişi tamamen yukarıdaki gibi çok güzel anlatmış

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.