Merhabalar, 2023'de boks macinda omzum çıktı. Ortopedist MR ile ameliyat olmam gerektiğini söyledi, sonradan spor hekimine gittim ve ameliyatlik bir durumum olmadığı 3 aylik tedavi ile sürecimi bitirdi. Ancak önceden MR raporunda yazan "labrom yırtığı" herhangi bir engel teşkil eder mi? Sağlık sartlarinda tum yirtiklar engel sebebi yazıyor fakat benim yirtiklik bir durum yok dedi doktor. Yeni bir MR cektirmem de fayda olur mu? THY'deki bazi teknisyenler sıkıntı olmaz dedi bazıları da heyete bağlı dediler. Su an UBO 1. sinif öğrencisiyim simdiden halletmem gerektiğini düşünüyorum.
SOL OMUZ MR İNCELEMESİNDE ;
Akromio-klavikuler eklem mesafesi doğal, eklem yüzleri muntazamdır.
Humerus başı posterolateralde yaklaşık 13 mm'lik alanda defektif görünüm izlendi( hill sachs deformitesi ).
Glenohumeral eklemde, subkorakoid sıvı artışı izlenmektedir.
Anterior inferior labrumda defektif görünüm izlendi( bankart lezyonu ).
Gleno-humeral eklem mesafesi normal genişliktedir.
Biseps tendonu normal oluğunda yer almaktadır. Subluksasyon saptanmadı.
Rotator cuff tendonları intakt olup normal kalınlık ve sinyal intensitesinde izlenmektedir. Patolojik sinyal artışı saptanmadı. Kesit alanlarına giren periartiküler yumuşak dokular ve kemik yapılara ait patoloji saptanmadı.
SOL OMUZ MR İNCELEMESİNDE ;
Akromio-klavikuler eklem mesafesi doğal, eklem yüzleri muntazamdır.
Humerus başı posterolateralde yaklaşık 13 mm'lik alanda defektif görünüm izlendi( hill sachs deformitesi ).
Glenohumeral eklemde, subkorakoid sıvı artışı izlenmektedir.
Anterior inferior labrumda defektif görünüm izlendi( bankart lezyonu ).
Gleno-humeral eklem mesafesi normal genişliktedir.
Biseps tendonu normal oluğunda yer almaktadır. Subluksasyon saptanmadı.
Rotator cuff tendonları intakt olup normal kalınlık ve sinyal intensitesinde izlenmektedir. Patolojik sinyal artışı saptanmadı. Kesit alanlarına giren periartiküler yumuşak dokular ve kemik yapılara ait patoloji saptanmadı.