Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu
Merhaba arkadaşlar. 28 Ağustosta video mülakata girmiştim dün geçtiğime dair mail geldi. Mülakatta bana şu sorular soruldu:

İş hayatında kişisel alanınızı nasıl korursunuz?
Nerde yaşamak isterdiniz, neden?
İş yerinde yaşadığınız bir problemi ve bunu nasıl aştığınızı anlatır mısınız?
İş arkadaşlarınızla anlaşmazlığa düştüğünüz bir nokta ve bunu nasıl aştığınızı anlatır mısınız?
Boş zamanlarınızda ve tatil günlerinizde neler yapmaktan hoşlanırsınız?

Her soru için 30 sn düşünme süresi veriyor ve 2 dakika içinde bunu cevaplamanız isteniyor. 2 dakikayı ne kadar doldurabilir, ne kadar uzun konuşursanız o kadar iyi. Konuşmayı uzatabilmek için konuyu dallandırıp budaklandırabilirsiniz. Örneğin İstanbul'u anlatırken ordaki anılarınızdan, tarihini bildiğiniz bir yapıdan, sevdiğiniz bir restorandan, orada arkadaşınızla geçirdiğiniz eğlenceli bir günden vs bahsedebilirsiniz. Önemli olan İngilizce seviyenizi göstermek. Hatta ben bir soruyu anlamadım 'Şu kelimenin ne demek olduğunu bilmiyorum ama tahminen şunu soruyorsunuz' diye başlayıp aklıma gelen şeyleri anlattım. Anladığım kadarıyla kullandığınız gramer yapıları, kelime bilgisi vs aracılığıyla ingilizce seviyenizi ölçen bir yapay zeka sistemi, dolayısıyla konuşmanızı ne kadar süsleyebilirseniz o kadar iyi, illa konuya sıkı sıkıya bağlı kalmak gerekmiyor.

Bu arada Youtube'da izlediğim bir videoda takım elbise giyilmesi, makyaj yapılması gerektiğinden bahsedilmiş. Kesinlikle böyle bir şey gerekmiyor. Polo yaka t-shirt ve uzun sayılabilecek bir sakalla girdim ve mülakatı geçtim.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.