Pozisyon veya İlan Adı
Cadet Pilot
Eğer tanılı ilaç varsa ve yeşil kırmızı reçeteli ilaç her ne zaman kullanılmışsa esneme yapmaz ama ilaç kullanmadan psikiyatri ziyaret etmiş ya da çok eski tarihte 1- defaya mahsus beyaz reçeteli en hafif antidepresanlar varsa doktor insiyatifi ya da ek tektik ( mmpi) ile geçiyorlar
pegasus için mi dediniz? maalesef öyle değil benim durumum ya. Asistan doktorlar kırmızı yeşil reçeteli ilaç yazınca puan alıyolarmış. Bu yüzden epey bir asistana benim için kırmızı reçeteli ilaç yazdırmışlar. İl sağlık müdürlüğündeki çalışanlar söyledi bunu da. Maalesef öyle beyaz reçete vs değil.

tabi bu ilacın yazılma tarihi 18 yaş öncesi mi sonrası mı yazıldığı büyük önem taşıyor 9-10 yıl üzerinden geçmiş durumlarla 1 ay öncesi farklı değerlendiriliyor.

- Hava Yolları Sağlık
evet 10 yıl önce ve daha çocuk olmam, yasal olarak benim leyhime durumların olmasından dolayı ben umutluyum. Her yola başvuruyorum.

tabi bu ilacın yazılma tarihi 18 yaş öncesi mi sonrası mı yazıldığı büyük önem taşıyor 9-10 yıl üzerinden geçmiş durumlarla 1 ay öncesi farklı değerlendiriliyor.

- Hava Yolları Sağlık
Ayrıca Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunu eğer kırmızı reçeteli bir ilaçla concerta ritalin gibi olumsuz oluyor doktorlar dikkat eksikliğini asla insiyatif alarak geçirmiyorlar Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Geçmişte psikiyatrik hastalık tanısı ve tedavisi olan veya halen tedavisi devam etmekte olan tüm adayların (geçmişte tedavi olanlar da dahil)işe girişi uygun değildir. kriterler çok açık ve maalesef keskin

• Like
Tepkiler: philangee
evet 10 yıl önce ve daha çocuk olmam, yasal olarak benim leyhime durumların olmasından dolayı ben umutluyum. Her yola başvuruyorum.
e nabızınızdan yok ederseniz onları yani sildirirseniz ancak geçişiniz olur burada psikiyatri ile ilgili geçenler olduğu söyleniyor bu doğru fakat bu asla kırmızı ve yeşil reçete için geçerli değil bunu açıkça İş yeri hekimi söyledi tanılar ve ilaç çok önemli ve yazılma tarihi ama bu kırmızı ve yeşil reçetede asla yok

• Like
Ayrıca Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunu eğer kırmızı reçeteli bir ilaçla concerta ritalin gibi olumsuz oluyor doktorlar dikkat eksikliğini asla insiyatif alarak geçirmiyorlar Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Geçmişte psikiyatrik hastalık tanısı ve tedavisi olan veya halen tedavisi devam etmekte olan tüm adayların (geçmişte tedavi olanlar da dahil)işe girişi uygun değildir. kriterler çok açık ve maalesef keskin
DEHB hastası olup sağlık aşamasına gelebiliyorsa birisi o zaman yaptıkları testin bir önemi yok

• Like
Merhabalar,sizlere sorum psikiyatri muayenesi tanı husursuzluk varsa ve ilaç reçete edilmiş( beyaz reçete)lakin alınmadığını gösteren belge var ise epikiriz illa istenir mi ? İstenmeden ek tekik vs ile geçen var mıdır?

size yazmayı unuttum... çok saçma sapan bir şekilde psikiyatri konusunda esnekliğimiz yok diyip geçtiler. Başka hiçbir şey demediler. Ayrıca "olumsuz yapcaz" gibi mükemmel bir türkçeyle konuştular :)
Hocam ön sağlık kontrollerine gitmiş biri olarak söylüyorum, oradaki hekimlere meramını anlatmak ya da durumunu anlayacağını düşünmek çok büyük hayalcilik. en ufak şeyi detaylı inceliyorlar aman bizim başımız belaya girmesin de ne olursa olsun kafasındalar. hele psikiyatri geçmişinde risk alacaklarını asla düşünmüyorum.

Hocam ön sağlık kontrollerine gitmiş biri olarak söylüyorum, oradaki hekimlere meramını anlatmak ya da durumunu anlayacağını düşünmek çok büyük hayalcilik. en ufak şeyi detaylı inceliyorlar aman bizim başımız belaya girmesin de ne olursa olsun kafasındalar. hele psikiyatri geçmişinde risk alacaklarını asla düşünmüyorum.
Hocam o kadar da karamsar değiller soru sorup cevap aldıkları aday biliyorum sadece kırmızı ve yeşil reçeteye sahip ve tanısı olan adaylarda daha ney oluyorlar yoksa bu neden reçete edildi deyip ek tektik istedikleri oluyor doğrudan geçen ya da test ile geçen geçen adaylarda mevcut fakat bu kırmızı reçete için değil tabii

Hocam ön değerlendirme nasıl geçti e nabız da hangi bölümlere baktılar

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.