Pozisyon veya İlan Adı
CADET Pilot
Gizlilik sözleşmesinden dolayı tam olarak ne sorduklarını söyleyemem ancak ben kurum kültürüne hakim olmak için bu video'yu izlemiştim:

Kendi çalıştığım konular:
-THY'nin CEO'su ve YK başkanı kimdir?
-THY filosunda kaç uçak vardır ve tipleri nelerdir? 2033 hedefi kaç uçaktır? Kadrosunda kaç pilot vardır?
-THY logosu nereden esinlenilmiştir ve uçakların üzerindeki lale figürünün anlamı nedir?
-THY Skytrax güncel ve bir sene önceki sıralaması nedir? Kaç senedir Avrupa'nın en iyi havayoludur?
-Star Alliance nedir ve THY ne zaman dahil olmuştur?
-THY Türkiye'nin en değerli kaçıncı firmasıdır?
-TAFA CEO'su kimdir ve eğitim amaçlı hangi tipte kaç uçak vardır?
-Boeing ve Airbus'la güncel anlaşma durumları nedir, hangi tipten kaç uçak siparişi vardır?

Kurul mülakatı sırasında bu öğrendiklerimin %10'unu kullandım diyebilirim. Gayet basit sordular. Sizin de bunlara çalışmanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Unuttuğum konu varsa diğer arkadaşlar eksiklerimi tamamlasınlar lütfen. 😊
İngilizce konuşma konusunda ne önerirsiniz acaba daha çok teknik sorulara mı odaklanmalıyız ve konuşma süresi ortalama ne kadardı? Teşekkür ederim cevabınız için şimdiden

İngilizce konuşma konusunda ne önerirsiniz acaba daha çok teknik sorulara mı odaklanmalıyız ve konuşma süresi ortalama ne kadardı? Teşekkür ederim cevabınız için şimdiden
İnanın bana havacılığa gönül vermiş biriyseniz teknik sorular sizi hiç zorlamayacaktır. Zaten pilot değil cadet adayı arıyorlar. Sordukları teknik sorular da bu alanla gerçekten ilgilenip ilgilenmediğinizi ölçüyor aslında. Ticari yolcu uçağı tiplerini (Airbus ve Boeing), bunların temel farklarını, flap-trim gibi ayarların ne işe yaradığını sorabilirler mesela. Bunun dışında gündelik sorular da sorabiliyor mülakattaki kaptan. 30 dakikalık kurul mülakatının sanırım son 5 dakikası İngilizce gerçekleşmiştir benim için. Kraliyet İngilizcesi konuşmanız gerekmiyor, mülakat gibi stresli bir ortamda soruyu düzgünce anlayıp cevap verebildiğinizi göstermeniz yeterli olacaktır.
(Dipnot: Benim kurul sonucum henüz açıklanmadı, ben böyle davrandım ama başarılı olup olmadığımı henüz bilmiyorum 😅)

• Like
Tepkiler: dtnuray
İnanın bana havacılığa gönül vermiş biriyseniz teknik sorular sizi hiç zorlamayacaktır. Zaten pilot değil cadet adayı arıyorlar. Sordukları teknik sorular da bu alanla gerçekten ilgilenip ilgilenmediğinizi ölçüyor aslında. Ticari yolcu uçağı tiplerini (Airbus ve Boeing), bunların temel farklarını, flap-trim gibi ayarların ne işe yaradığını sorabilirler mesela. Bunun dışında gündelik sorular da sorabiliyor mülakattaki kaptan. 30 dakikalık kurul mülakatının sanırım son 5 dakikası İngilizce gerçekleşmiştir benim için. Kraliyet İngilizcesi konuşmanız gerekmiyor, mülakat gibi stresli bir ortamda soruyu düzgünce anlayıp cevap verebildiğinizi göstermeniz yeterli olacaktır.
(Dipnot: Benim kurul sonucum henüz açıklanmadı, ben böyle davrandım ama başarılı olup olmadığımı henüz bilmiyorum 😅)
Cevabınız için teşekkür ederim ben Uçak Teknisyeni olduğum için teknik sorulardan pek korkmuyorum açıkçası sadece ingilizce kısmı beni biraz korkutuyor 😂

Çok teşekkür ederim. Yine gizlilikten kaynaklı detay veremiyorum ama CRM'e iki kez girmiş bir aday olarak şu tavsiyelerde bulunayım:
1-Önünüze verilen dosyadaki yönerge ve kurallara dikkat edin. Kural hatası elenmenize sebep olabilir.
2-Grup mülakatı sırasında olabildiğince açık bir iletişim sergileyin ve güzelce koordine olmaya çalışın.
3-Birebir psikolog mülakatı için süreç öncesinde bol bol kendinizi gözlemleyin ve anı biriktirin. Bu anıların risk yönetimi, zaman yönetimi, çatışma yönetimi gibi CRM yetenekleri ile ilgili olmasına dikkat edin. Benden size bir tüyo: grup mülakatındaki tavrınız aslında birebir mülakattaki soruları şekillendiriyor. Grup mülakatında zaman yönetimi hatası yaparsanız psikoloğun sizden bu konuda bir anı istemesi daha muhtemeldir mesela.
Daha fazla detay veremiyorum ama zaten bu CRM sınavının amacıyla çelişir. Önemli olan önünüze çıkan yeni kaidelere adapte olabilmeniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Öncelikle tebrik ederim hayırlı uğurlu olsun. CRM sınavınız nasıl geçmişti olumlu bekliyor muydunuz? Hata yaptığınızı düşündüğünüz yerler var mıydı?

Öncelikle tebrik ederim hayırlı uğurlu olsun. CRM sınavınız nasıl geçmişti olumlu bekliyor muydunuz? Hata yaptığınızı düşündüğünüz yerler var mıydı?
Çok teşekkür ederim. Bildiğiniz üzere sınava iki kez girdim. Birincisinde grup oyunundan sonra kendimi iyi hissediyordum ama psikolog mülakatında sorulan sorulara yeterince iyi cevap verebildiğimi düşünmüyordum. Öne sürdüğüm anılar soruları cevaplar ve benim kapasitemi gösterir cinsten değildi. Ancak çok yüksek ihtimalle birincisinden grup oyununda yapmış olduğumuz bir kural hatası neticesinde hep beraber elendik. İkinci girişimde oyunu çok daha iyi biliyordum, aynı zamanda iyi bir ekip denk geldi. Güzelce koordine olduk. Yalnızca en sonda bütçe planlamasının üstünde bir maliyet çıkardık. Bu kural hatası mıdır acaba sorusu hep vardı benim için. Bu seferki psikolog mülakatında ise geçen üç ay içerisinde kendimi daha iyi gözlemleyip güzel anılar biriktirdiğim için daha sağlam bir profil çizdim. Soru işaretleri her zaman oluyor tabii ki, hiçbir zaman "ben tamamım, ben geçtim" gibi bir hissiyata kapılmadım. Başka sorularınız olursa yardımcı olmak isterim.

Çok teşekkür ederim. Bildiğiniz üzere sınava iki kez girdim. Birincisinde grup oyunundan sonra kendimi iyi hissediyordum ama psikolog mülakatında sorulan sorulara yeterince iyi cevap verebildiğimi düşünmüyordum. Öne sürdüğüm anılar soruları cevaplar ve benim kapasitemi gösterir cinsten değildi. Ancak çok yüksek ihtimalle birincisinden grup oyununda yapmış olduğumuz bir kural hatası neticesinde hep beraber elendik. İkinci girişimde oyunu çok daha iyi biliyordum, aynı zamanda iyi bir ekip denk geldi. Güzelce koordine olduk. Yalnızca en sonda bütçe planlamasının üstünde bir maliyet çıkardık. Bu kural hatası mıdır acaba sorusu hep vardı benim için. Bu seferki psikolog mülakatında ise geçen üç ay içerisinde kendimi daha iyi gözlemleyip güzel anılar biriktirdiğim için daha sağlam bir profil çizdim. Soru işaretleri her zaman oluyor tabii ki, hiçbir zaman "ben tamamım, ben geçtim" gibi bir hissiyata kapılmadım. Başka sorularınız olursa yardımcı olmak isterim.
Çok teşekkür ederim sağ olun. Umarım geri kalan adımlarda da başarılı olur ve hayalinize kavuşursunuz 🙏

Sağlıktan hala cevap gelmedi mi acaba ne zaman vermiştiniz belgelerinizi. Detaylı yazabilir misiniz rica etsem?
Tabii ki yazarım ne demek. Detaylıca yazıyorum ki elinizde istatistiki veri bulunsun.

24 Eylül -> Kurul mülakatı
30 Eylül -> Ön sağlık değerlendirmesi
7 Ekim -> Class-1 sağlık sertifikasının alınması (yetkili hastaneden)
14 Ekim -> İşe giriş muayenesi (Class-1 teslimi)
6 Kasım -> Kurul mülakatının ve işe giriş muayenesinin olumlu sonucunun bana tebliğ edilmesi

İşten haftada bir gün izin alabildiğim için ben sağlık sürecini bu şekilde haftalara yaydım. Çok daha hızlı bitebilirdi. İşe giriş muayenesi olumlu olursa kurul mülakatıyla beraber açıklıyorlar anladığım kadarıyla, yani daha hızlı bitirmemin pek bir faydası olmayacaktı. Kurul mülakatından itibaren 43 günlük süreç benim için böyle ilerledi. Sorularınız varsa gelecekteki meslektaşlarıma yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

• Like
Tepkiler: Üye silindi 20804

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.