İngilizce sınavına ki gün önce Pazar günü girmiştim. Bugün olumlu olduğuna dair ve DLR sınavıyla ilişkili dokümanlar hakkında mail gelmiş. DLR planlaması henüz yapılmamış, yapıldığında ayrı bir mail atacaklarmış.

Merhaba bana da bu sabah dönüş yapıldı. Dlr ile ilgili dokümanlar iletildi. Sınav planlamasi ile ilgili muhtemelen iki hafta içerisinde dönüş yaparlar diye düşünüyorum. Umarım herkes istediğine ulaşır.

İngilizce sınavına ki gün önce Pazar günü girmiştim. Bugün olumlu olduğuna dair ve DLR sınavıyla ilişkili dokümanlar hakkında mail gelmiş. DLR planlaması henüz yapılmamış, yapıldığında ayrı bir mail atacaklarmış.
Aynı şekilde bana da dönüş yapılmış. Hepimiz için hayırlısı olsun.

Bana da bugün dönüş geldi. Direkt olarak dlr ye gircez sanırım, ingilizce sözlüye girmiyoruz

İngilizce açısından kurul mülakatına kadar TOEFL veya IELTS sınavlarından asgari bir puan almanız gerekiyor. Zaten bu sınavlarda asgari puan alan adayları kurul mülakatında İngilizce açısından denetleyeceklerini pek sanmıyorum. Ek olarak aşağıdaki süreçten de göreceğiniz üzere THY, dil belgesi olmayan adaylar eğer Yetkinlik Değerlendirmesini olumlu sonuçlandırırlarsa kurul mülakatı öncesi dil belgesini temin etmeniz için ekstra 1,5 ay veriyor. Yani diğer süreçler arası boşluk olacağını da göz önünde bulundurursak ve olumlu ilerlerseniz dil belgesini temin etmeniz için kafadan yaklaşık 3 ayınız var.

Take-Off Cadet Değerlendirme Süreçleri:
• İngilizce Sınavı
• DLR-1 Sınavı (Teknik Yeterliliklerin Değerlendirilmesi)
• Yetkinlik Değerlendirmesi
• Kurul Mülakatı, Evrak Kontrolü ve Boy-Kilo Ölçümü
• Sağlık Kontrolü (Uçuşa Elverişlilik)

• Like
Tepkiler: havaperbaris
Kurul Mülakatına kalırsan ortalama 1.5 aylık bir süren ölüyor Ielts ya da Toefl için. En az 6 istiyor mesela Ielts için. Dlr talimatlar vs genel olarak ingilizce ama ingilizce bilgini ölçmüyor diye biliyorum.

• Like
Tepkiler: havaperbaris
THY nin sınavı gerçekten kolaydı. Ortalama seviyenin bı tık altında diyebilirim. SunExpress sınavına da girdim ben aynı gün,o çok daha kapsamlı ve zordu açıkçası. Asıl en azından B1,B2 isteyen ingilizce sunexpress in sınavı diyebilirim.
Merhaba, THY'nin yapmış olduğu ingilizce sınavı forumdaki 5 adet Hrpeak örnek testleri ile benzer seviyede mi?

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.