Merhaba 2023 yılında bir ayak burkulması sonucu doktorum MR çekinmemi tavsiye etti ve çekindim bulgular bu şekilde:
Ayak bileği eklemi anterior ve posteriorunda, subtalar eklem posteriorunda sıvı artışı mevcuttur. Bu zeminde suptalar eklem posteriorda kemik köşelerde dejeneratif değişiklikler izlenmektedir.
Subtalar eklem düzeyinde tarsal yüzeyde subkortikal T2 sinyal değişiklikleri mevcuttur.
Sinüs tarside bir miktar ödem bulguları izlenmektedir.
Lateral malleol köşesinde ödem bulgusu mevcuttur.
Kalkaneofibular ligamenda kalınlaşma ve ödem bulgusu izlenmektedir.
Bu sonuçların Thy cadet sağlıkta sorun çıkarabileceğini düşündüm ve il sağlık müdürlüğüne giderek dilekçe verdim ve talebime yeniden değerlendirme yapılabileceğini söylediler ve yapılan değerlendirme sonucu bulgular bu şekilde:
Talokalkaneal eklem yüzlerinde subkondral kemik iliği ödem paterni izlenmiştir.
• Tibiotalar eklem sıvısı artmıştır.
• Talus posteriorunda kemik çıkıntı izlenmiştir.
• Lateral malleol düzeyinde ilik kemik iliği ödem paterni izlenmiştir.
• Anterior tibiofibular bağda grade-1 yaralanma bulgusu saptanmıştır.
Bir ortopedi uzmanıyla durumu görüştüm ve her iki MR raporunun benzer bulgular içerdiğini söyledi. Sorum şu güncellenen raporun sisteme yüklenmesini istemeli miyim yoksa eski rapor ile mi gitmeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim.
@indigo11 @rsi @admin @PilotumsuBey
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
Ayak bileği eklemi anterior ve posteriorunda, subtalar eklem posteriorunda sıvı artışı mevcuttur. Bu zeminde suptalar eklem posteriorda kemik köşelerde dejeneratif değişiklikler izlenmektedir.
Subtalar eklem düzeyinde tarsal yüzeyde subkortikal T2 sinyal değişiklikleri mevcuttur.
Sinüs tarside bir miktar ödem bulguları izlenmektedir.
Lateral malleol köşesinde ödem bulgusu mevcuttur.
Kalkaneofibular ligamenda kalınlaşma ve ödem bulgusu izlenmektedir.
Bu sonuçların Thy cadet sağlıkta sorun çıkarabileceğini düşündüm ve il sağlık müdürlüğüne giderek dilekçe verdim ve talebime yeniden değerlendirme yapılabileceğini söylediler ve yapılan değerlendirme sonucu bulgular bu şekilde:
Talokalkaneal eklem yüzlerinde subkondral kemik iliği ödem paterni izlenmiştir.
• Tibiotalar eklem sıvısı artmıştır.
• Talus posteriorunda kemik çıkıntı izlenmiştir.
• Lateral malleol düzeyinde ilik kemik iliği ödem paterni izlenmiştir.
• Anterior tibiofibular bağda grade-1 yaralanma bulgusu saptanmıştır.
Bir ortopedi uzmanıyla durumu görüştüm ve her iki MR raporunun benzer bulgular içerdiğini söyledi. Sorum şu güncellenen raporun sisteme yüklenmesini istemeli miyim yoksa eski rapor ile mi gitmeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim.
@indigo11 @rsi @admin @PilotumsuBey
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim