Pozisyon veya İlan Adı
THY Cadet Pilot
Sizinde sanırım ön sağlık maili geldikten sonra kurul olumlu açıklanmıştı değil mi?
Evet, mülakatın ertesi günü ön değerlendirmeye davet ettiler. 5-6 gün sonra değerlendirmeye girip aynı gün olumlu dönüş aldım. yaklaşık 35-40 gün sonra da kurul açıklandı.

Merhabalar herkese,
Öncelikle tebrik ederim sizleri umarım akademide görüşürüz.

Sizin de yaşadığınız gibi kurul sonrasi stresli bekleyiş başladı. Bu konuda size bir sorum olacakti.

24 Eylülde kurula girdim kendimce gayet güzel geçti. Fakat henüz on sağlık maili almadım, aynı gün girenler veya sonradan girenlerden bazilarina da davet maili gelmiş. Sağlık maili olumluya işaret mi geç veya erken gelmesinin kurul sonucuyla bir bağlantısı var mı ? Olumsuz dönüşler genelde ne kadar zamanda oldu bu konularda forumlarda ne yazık ki pek bilgi bulamadım. Eğer kurula girdiğiniz arkadaşlar ile iletişiminiz olduysa genelde sağlık maili süresi, olumsuz dönüş ve kurul sonrası olumlu mailleri ne kadar sürede geldi tecrübelerinizi paylaşırsaniz çok mutlu olurum.

Tekrardan tebrikler akademide başarilar dilerim.
Selamlar,

Sizinle aynı gün kurul mülakatına girmişiz. Sabahtan girmiştim ben, siz de öyleyseniz görüşmüşüzdür. Sağlık süreciniz nasıl ilerledi bilmiyorum ama kendi tecrübemden bilgi vermek istedim.

Bahsetmiş olduğum üzere 24 Eylül'de kurul mülakatına girdim. 26 Eylül'de ön sağlık değerlendirilmesine çağrıldım ancak özel sektörde çalıştığım için haftada ancak bir gün izin alabiliyordum. Ondan dolayı ön sağlık değerlendirmesini 30 Eylül'e ertelettim. 1 Ekim'de olumlu olduğuna dair sonuç maili ve class-1 sertifikasının teslimi için 3 Ekim tarihine davet maili geldi. Ben de yine bahsettiğim mücbir sebepten bir sonraki hafta sertifikayı alabileceğimi, akabindeki hafta da ancak teslim edebileceğimi ifade ettim. Böylece 14 Ekim'de de sertifikayı teslim etmiş oldum.

Sizde bir gelişme var mı? Eylül ayının ikinci yarısında kurula girip sonuç alan arkadaşlar varsa bilgilendirebilirlerse çok sevinirim.

Herkese selamlar sevgiler 😊

• Like
Tepkiler: gunes
Selamlar,

Sizinle aynı gün kurul mülakatına girmişiz. Sabahtan girmiştim ben, siz de öyleyseniz görüşmüşüzdür. Sağlık süreciniz nasıl ilerledi bilmiyorum ama kendi tecrübemden bilgi vermek istedim.

Bahsetmiş olduğum üzere 24 Eylül'de kurul mülakatına girdim. 26 Eylül'de ön sağlık değerlendirilmesine çağrıldım ancak özel sektörde çalıştığım için haftada ancak bir gün izin alabiliyordum. Ondan dolayı ön sağlık değerlendirmesini 30 Eylül'e ertelettim. 1 Ekim'de olumlu olduğuna dair sonuç maili ve class-1 sertifikasının teslimi için 3 Ekim tarihine davet maili geldi. Ben de yine bahsettiğim mücbir sebepten bir sonraki hafta sertifikayı alabileceğimi, akabindeki hafta da ancak teslim edebileceğimi ifade ettim. Böylece 14 Ekim'de de sertifikayı teslim etmiş oldum.

Sizde bir gelişme var mı? Eylül ayının ikinci yarısında kurula girip sonuç alan arkadaşlar varsa bilgilendirebilirlerse çok sevinirim.

Herkese selamlar sevgiler 😊
Selamlar, bende 7 Ekim’de katılım sağlamıştım ön sağlık mailini mülakatın olumlu olup olmamasına göre ertelettim. Hala herhangi bir cevap yok sizlere bile dönüş sağlanmadıysa uzum süre bekleyeceğiz gibi gözüküyor…

Selamlar, bende 7 Ekim’de katılım sağlamıştım ön sağlık mailini mülakatın olumlu olup olmamasına göre ertelettim. Hala herhangi bir cevap yok sizlere bile dönüş sağlanmadıysa uzum süre bekleyeceğiz gibi gözüküyor…
Selamlar,

Önceki gönderilerden anladığım kadarıyla sizin ve bizim kurul sonuçlarımızı aynı partide açıklayabilirler. O yüzden siz daha az bekleyeceksiniz diye düşünüyorum 😊

• Like
Tepkiler: david
Selamlar,

Önceki gönderilerden anladığım kadarıyla sizin ve bizim kurul sonuçlarımızı aynı partide açıklayabilirler. O yüzden siz daha az bekleyeceksiniz diye düşünüyorum 😊
Umarım öyle olur gerçekten, 50-60 gün bekleme süresi insanı gerçekten yorabiliyor. Umarım aynı filoda yer alma şansını yakalayabiliriz.

Umarım öyle olur gerçekten, 50-60 gün bekleme süresi insanı gerçekten yorabiliyor. Umarım aynı filoda yer alma şansını yakalayabiliriz.
Yine yalnızca kanaat olarak söylüyorum ama yazın çalışanların tatiline denk geldiği için açıklanma süresi 50-60 güne uzamıştır diye düşünüyorum. Ben de aynı filoda olmayı çok isterim

Sağlık ön değerlendirmesi daveti herkese geliyor, sürecin olumlu veya olumsuz olacağı anlamına gelmiyor. Gördüğüm kadarıyla genel olarak retler daha hızlı gönderilirken kabullerin gönderilmesi çok daha uzun sürebiliyor. Bu başlıkta 50-60 gün bekleyenler olmuştu. Ben de 20 Ağustos'ta girdim ve olumlu e-postasını 2-3 gün önce aldım. Biliyorum zor ama sonuçlar üzerine fazla düşünmemenizi ve aktif bir bekleme sürecine girmemenizi tavsiye ederim. Ben öyle yaptım ve hayli yorucu oldu. :)

Bu arada imkanınız varsa ön değerlendirmeye de kesin gidin derim. Engel oluşturan bir durum varsa boşa kurul sonucunu beklememiş & class-1'e para vermemiş olursunuz.
ön değerlendirmeye gitmeme imkanımız var mıdır acaba? Yoksa class 1 alıp gidenleri mi kast ediyorsunuz? Teşekkür ederim şimdiden.

ön değerlendirmeye gitmeme imkanımız var mıdır acaba? Yoksa class 1 alıp gidenleri mi kast ediyorsunuz? Teşekkür ederim şimdiden.
Sorunun muhattabı ben değilim ancak bildiğim kadarıyla cevaplayayım. Ön değerlendirmeye kesinlikle gitmek zorundasınız. Ben şehir dışında yaşadığım için iki aşamayı (ön değerlendirme + class 1 teslimi) tek seferde halletme ihtimalim olup olmadığını sormuştum. Böyle bir ihtimalin olmadığını söylediler. Sanırım @nekropol'ün kastettiği şey sağlık değerlendirmelerinin kurul sonucunun açıklanmasının sonrasına ertelenebilme olanağı. Ertelemeyin gidin diyor. Bence doğru da söylüyor.

Gitmeme imkanınız var, ben mülakat sonucumu öğrendikten sonra katılmak istiyorum deme şansı tanıyor THY. Şahsen ben öyle yaptım çünkü İstanbula gelip gitmek inanılmaz masraflı benim için.

Mülakat öncesi yapılan açıklamada hatırladığım kadarıyla ön değerlendirmeye katılım zorunluluğu yok (şehir dışından, yurt dışından gelenler vb. için) ama kesinlikle öneriyoruz demişlerdi. İşe giriş muayenesini de mülakat sonucu açıklandıktan sonra teslim etme imkanı sunuluyor. Bir değişiklik olması ihtimaline karşı e-postayla bilgi almanız en sağlıklısı olur.

• Like
Tepkiler: david

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.