Arkadaşlar merhaba umarım herkesin keyfi ve vakti yerindedir, zor bir dönemden geçiyoruz. Öncelikle ben gibi THY Cadet ön sağlıkta elenmiş arkadaşlar nasılsınız hayatlarınız nasıl gitmekte? ( özellikle bildiklerim: @kalkankapunur , @Aestheticuk ) İstedim ki ön sağlıktan elenmiş bireyler olarak burada bilgi alışverişinde bulunabiliriz, geçen süre boyunca herhangi bir bilgi edinen veya yol katetmiş olanlar var mıdır diye? Kalkankapunur arkadaşımın bildiğim kadarıyla bir kan değerinden dolayı elenmişti, ben ise cerrahi işlemin takip ve/veya ek muayene gerektirmesi gerektiğinden elendim. Daha önce de 2 sene sonra dahi sağlıktan elenmiş olup çağrılanları gördüm veya 7-8 ay sonra. Bildiğim kadarıyla sağlık kriteri değiştiğinden çağırdıkları mevcut ancak “Reklam kapsamında değerlendirilebileceği için ilgili kelime sansürlenmiştir.”'de yazdıgı üzere durumunuzda herhangi bir iyileşme mevcutsa tarzı bir ifade vardı. Bu konu hakkında bilgi sahibi olan veya fikirlerini paylaşmak isteyenler mevcut mudur arkadaşlar çok sevinirim. Class-1 doktorları ile görüşmeler yaptım benim cerrahi işlemim olan nissen fundoplikasyon'un hiçbir şekilde class-1 alımına engel olmadıgını söylediler (zaten sindirim sistemi kısmındaki büyük ameliyatlar kısmından değil ayrıca diğer ameliyatlar ek muayene ve/veya takip gerektirmesi yönüyle değerlendirilip eleme oldugunu ss attılar) fakat ön sağlığa girdigimde ameliyat üzerinden henüz 9 ay 21 gün geçmişti. Yüksek olasılıkla bunun beni elediğini düşünüyorlar ancak THY'nin nasıl düşündüğünü asla bilemeyiz. Benim sorum şu olacak, 2027'de bir ilan açıldığında üzerinden 2 sene geçmiş olacak cerrahi işlemin ve ben cerrahi işlem sonrası hiçbir ilaç kullanımı, takip vb. durum yaşamadım elendikten sonra kendi isteğimle endoskopi yaptırdım ve reflü veya mide fıtıgı görülmedi tamamen temizdi sonuç. Bu durumda tekrar değerlendirilme şansım olur mu ufakta olsa umudum olmalı mı yoksa umudu tamamen kesmeli miyim sizce? Diğer etiketlediğim arkadaşlar ve aynı durumda olan herkes kendi sorunlarını yazıp tartışabiliriz.
Ayrıca benim için gercekten zor bir dönem oldu bu son 1 sene birçok iş mülakatı çeşitli sebeplerden olumsuz sonuçlandı ve birçoğu da sonuçlanmadı. Pegasus teknikte mayıs 2025'te başvurdugum ncs ilanına hala mülakat için dönüş beklemekteyim (diğer aşamaları başarılı şekilde tamamladım), Pegasus cadet'e de thy ön sağlıktan elendikten 4 gün sonra açılan ilana başvurdum ve kurul mülakatına kadar gelip son hafta hatta son gün savaştan dolayı iptali gerçekleşti. Buna benzer birçok sektörde de şansımı deniyorum hatta yurt dışı için mülakatlara girdim ama sonuç şu an için olumsuz. 1 sene içinde tek başarım yüksek lisans kazanabilmek oldu diyebilirim. Konudan saptım kusura bakmayın ama biraz olsun içimi dökmek istedim aynı yolda yürüdüğüm tüm kardeşlerime. Herkese hayatında başarılar diliyorum inşallah Allah yolumuzu açık eder.
Ayrıca benim için gercekten zor bir dönem oldu bu son 1 sene birçok iş mülakatı çeşitli sebeplerden olumsuz sonuçlandı ve birçoğu da sonuçlanmadı. Pegasus teknikte mayıs 2025'te başvurdugum ncs ilanına hala mülakat için dönüş beklemekteyim (diğer aşamaları başarılı şekilde tamamladım), Pegasus cadet'e de thy ön sağlıktan elendikten 4 gün sonra açılan ilana başvurdum ve kurul mülakatına kadar gelip son hafta hatta son gün savaştan dolayı iptali gerçekleşti. Buna benzer birçok sektörde de şansımı deniyorum hatta yurt dışı için mülakatlara girdim ama sonuç şu an için olumsuz. 1 sene içinde tek başarım yüksek lisans kazanabilmek oldu diyebilirim. Konudan saptım kusura bakmayın ama biraz olsun içimi dökmek istedim aynı yolda yürüdüğüm tüm kardeşlerime. Herkese hayatında başarılar diliyorum inşallah Allah yolumuzu açık eder.