Pozisyon veya İlan Adı
Kokpit
7 Eki 2025
3
1
0
Meslek
Kokpit
Arkadaşlar selam,

Güncel ilan döneminde THY'nin ikinci pilot aday adayı ilanına başvurdum fakat koşulları incelerken psikiyatri geçmişine ait ibare ile ilgili açıklamaya denk geldim. 2016 yılında üniversite sınavına hazırlanırken bir psikiyatistten danışmanlık almıştım. Bu durum e-nabız sisteminde gözüküyor. Herhangi bir ilaç veya reçete almadım ve tanı kısmında bir açıklama yazmıyor. Bu durum mevcutta ilerlettiğim süreci etkiler mi? Şimdiden teşekkürler

Bir adetten fazla ziyaret biraz riskli görünüyor ama neredeyse 10 yıl öncesine ait olması, ilaç ve tanı olmaması bir şansınız olduğunu gösteriyor. Thy hekiminin insiyatifine bağlı gibi durumunuz. Epikriz raporu alın hastaneden. Başarılar dilerim

• Like
Tepkiler: gunes
@indigo merhabalar, müsadenizle ben de durumumu danışmak isterim yaklaşık 2018 yıllarında sınav döneminde stresliydim ve psikiyatriye gitmiştim doktor bana lustral 50mg vermişti onu kullandım ve sistemde 3 kez aldığım gözüküyor. Doktor F41.9 (Anksiyete bozukluğu, tanımlanmamış) Bu tanıları sildirmek için çok çabaladım fakat il sağlık müdürlüğünde sildiremedim. Heyet raporunda ise psikiyatri doktorum şu açıklamayı yaptı: aktif ruhsal yakınması yok. geçmiş tıbbi kayıtlarına bakıldığında 08.08.2019, 24.09.2019, 04.02.2020 tarihlerinde lustral 50mg 1x1 kullandığı görüldü. 4 yıldır psikiyatrik tedavi takip yok. alkol madde kullanımı yok. pm: halen doğal. mmpi istendi. (normal sınırlarda) mevcut hali ile aktif ruhsal hastalık bulgusu saptanmadı.
sağlıkta kalırım gibi geliyor ama ne yapmamı önerirsiniz?

Benim de benzer bir durumum var. Tüm aşamaları geçip de sağlıkta böyle bir şeyden dolayı kalırsam gerçekten büyük hayal kırıklığı olacak.

Arkadaşlar selam,

Bahsettiğim olay üzerine hastaneden epikriz raporlarımı aldım Raporun içerisinde öntanı/tanı F41 anksiyete bozukluğu ve diğer olarak yazıyor. Sonuç olarak psikoterapi seansı yapıldı, dikkat eksiliği testi istendi psikoloğa yönelendirildi olarak belirtilmiş. Konu ile ilgili araştırmalarımı yapıyorum. Güncel bilgileri sizler ile paylaşacağım. Sizin belirtmek istediğiniz bir konu olursa paylaşmanızı rica ederim. Bu koşulda sağlık mülakatından geçebileceğimi pek düşünmüyorum.

İyi günler dilerim.

• Like
Tepkiler: gunes

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.