Pozisyon veya İlan Adı
Yolcu hizmetleri Memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

sevomelo

Üye
16 Ara 2025
22
14
0
Meslek
Kabin
Arkadaşlar selamlar,
Forumdaki tüm başlıkları neredeyse hepsini okudum,inceledim ama sabitli başlık dışında detaylı ya da güncel bilgiye ulaşamadım. Bu başlık altında 2026 yılında başvuracak olanlar için tavsiyelerini ve deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Geçen sene yedeklerde olanların yavaş yavaş mülakatlara çağırıldığını gördüm forumda, onlar da konu hakkında bilgilendirme yapabilir mi?
Şimdiden desteği olan herkese çok teşekkürler.

• Like
Tepkiler: Fatma1233 ve Ms23
Evet, yolcu hizmetleri için mülakatlar henüz başlamadı diye düşünüyorum.
Yerinde sınav için bugün yani 9 Ocak Cuma günü sıraya girdiğimizde bir sıra da yer hizmetlerinin mülakat sırası vardı. İşleyişi insan kaynakları bilir tabi ama henüz mülakat dönüşleri olmadı muhtemelen.

Görünen o ki yerinde sınavlara girenleri değerlendirdikten sonra mülakat davetleri başlar o da takriben haftaya olur diye düşünüyorum.

• Like
Tepkiler: sevomelo
Merhaba, yolcu hizmetleri memurluğu için yedekte bekleyen adaylar çağrıldı lakin mülakat değil yerinde sınava girdiler.

İngilizce mülakatta kendinizi tanıtır, geçmiş iş tecrübelerinizden bahseder ve neden bu mesleği istediğiniz sorulabilir. Ayrıca sizden bir cümleyi İngilizceye çevirmeniz istenebilir. "Çıkışı tarif et", "Bagajınızı bandın üzerine koyun", "Uçuşunuz nereye?" gibi.

Türkçe kurul mülakatında ise bu işi nereden duyduğunuz, içeride arkadaşınızın olup olmadığı, son işinizden neden ayrıldığınız vb. sorulabilir. Türkçe mülakata genelde İK direktörü girer. Mülakatta dikkat etmeniz gereken, ne olursa olsun karşı tarafla göz temasını kesmemektir. Sorulan sorulara cevap verin, dürüst olun.

Mülakat süreçleri aynıdır diye düşündüğümden fikir almak istemiştim. Teşekkürler cevaplarınız için.

Arkadaşlar selamlar,
Forumdaki tüm başlıkları neredeyse hepsini okudum,inceledim ama sabitli başlık dışında detaylı ya da güncel bilgiye ulaşamadım. Bu başlık altında 2026 yılında başvuracak olanlar için tavsiyelerini ve deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Geçen sene yedeklerde olanların yavaş yavaş mülakatlara çağırıldığını gördüm forumda, onlar da konu hakkında bilgilendirme yapabilir mi?
Şimdiden desteği olan herkese çok teşekkürler.
Merhaba. Ben yedeklerdeydim ve az önce kurul mülakatı için SMS gönderdiler. Sanırım İngilizce sınav puanı yüksek olanlara direkt kurul daveti gidiyor. Her neyse, mülakat için sorulan sorular genel olarak varsa iş deneyiminiz, yoksa stajınızla alakalı. İlk başta kendinizi tanıtıyorsunuz, daha sonrasında belirttiğiniz bilgilere göre sorular akmaya başlıyor. İşte/Stajda sizi en çok zorlayan şey neydi, nasıl çözdünüz, işinizin bu mesleğe katkısı olacağını düşünüyor musunuz, evetse ne gibi katkıları olur gibi gibi. Sohbeti yönlendirmek sizin elinizde. Bana 6-7 tane İngilizce soru 1 tane Türkçe soru sormuşlardı ve oldukça uzun konuşmuştum. Şimdiden hakkınızda hayırlısı olsun başarılar dilerim 🙏🏻

Ben de bugün girdim. Ama sonuçlar ne zaman açıklanırı sormayı unuttum. Soranınız oldu mu? Bana sonda 2 tane ingilizce sordular. Biraz oradan benim kötü geçti denebilir.

• Like
Tepkiler: quenn12
İngilizce mülakat ve kurul mülakatı aynı anda gerçekliyor değil mi? Zannediyorum forumdakiler bu şekilde bilgi vermişti.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.