Mülakata girecek arkadaşlar için bu mesajı yazıyorum. 19 Şubat 14.00 grubunda mülakata katıldım. Öncelikle toplu olarak sunum yapılıyor çalışma şartları vs anlatılıyor sonra kronik hastalığı olanları adli vakası olan mahkemesi vs bunları soruyorlar. Sonra SGK hizmet dökümünü teslim ederken size söylenen eğitim sınıfında mülakata giriyorsunuz. Mülakat öncesi jüri üyeleri yanımıza geldi stresimizi atmak amaçlı bizimle güzel sohbet etti. Çay ve su ikramında bulundu (bizim grup toplam 6 kişiydi). Mülakata ilk ben girdim ve mülakat sırası tamamen isteğe bağlıydı. Öncelikle Türkçe başlıyor hatta hazır mısın diye soruyorlar İngilizce mülakata. İngilizce olarak kendinden bahset neden bu pozisyonu istiyorsun kendini 3 kelime ile anlat ve stres durumuyla nasıl baş edersin diye. Gayet güler yüzlü ve sıcakkanlılardı. Sonrası Türkçe olarak devam etti. Gayet keyifli ve güzel geçti. İçiniz rahat olsun ingilizcede çok spesifik sorular sormuyorlar. Bence ortalama İngilizcesi olan biri rahatlıkla geçer.