En azından uzun vadede böyle bir kariyer hedefim olmadığı için sezonluk ilanın tam bana göre olduğunu düşündüğüm ve Antalya'yı açılan diğer istasyon ilanlarına göre kısmen daha iyi tanıdığım için Antalya'ya başvurdum.
Daha önce uzun yıllar Duty Free de çalıştınız mı acaba ?

Herkese merhaba. TGS bütün avantajlarını silip 6 aylık işçi aradığını bunun ilk 2 ayını günlük 850 TL ödeyerek yani nerdeyse asgari ücrete yakın bir ücretle işkurun karşılayacağını , sigorta primi olmayacağını ve bunu kabul edenlerin öncelikli(+son 1 ay sigortasız olma şartıyla) eğitime başlayacağını söylediği bir slayt sunumuyla size anlatarak mülakata hazırlıyor. Slayt olayı da oldukça amatörce. Bunun dışında çift maaş olayının ve 5 ücretsiz bilet olayının 6 aydan sonra başlayacağını söylüyor ama çelişki şu ki 6 aylık sözleşme yapıyorsunuz. 6 ay sonra yoksunuz . Erken başlarsanız sezon ortasında işten çıkıyorsunuz. Sezon ortasında çıkaracakları için Mayıs'ta bir daha alım yapmaları gerekiyor ki sezon sonunu görsünler işçi açığı olmasın ,bu da İEP i kabul etmeyenler den yüksek puan alanlardan (düşük ihtimal) ya da aynı şekilde yeni ilan açıp İEP i kabul edenlerden olacak. 6 ayı tamamladıktan sonra kadroya ya da parta kalma gibi bir durum da söz konusu değil , net olarak belirtildi. Üstelik metropol ücreti de 293 TL bilmem kaç kuruş, kuruşu da var. Maaşın 32 bin olduğu ,mesainin olmadığı düşünüldüğünde ,primler eklense dahi 40 ı görmeyeceği bir durum söz konusu. Tüm bunlar göz önüne alındığında , en ufak hatanın kabul görmediği , büyük dikkat ve çaba isteyen böyle bir meslekte, belirtilen bu şartların hem maddi olarak hem kariyer olarak hiç bir avantaj sağlamadığı aşikâr. Açıkcası büyük umutlarla bu işe başvuranları büyük hayal kırıklığına uğratan bir mülakat deneyimi oldu. Eminim ki bir çok kişi aynı görüştedir. Sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum ?
İki ayda olsa mesela ben 4 yıllık üniversite mezunuyum +4 bin alamayacak mıyım ? Oraları kaçırmışım maalesef. İlk 2 ay özelinde konuşuyorum

İki ayda olsa mesela ben 4 yıllık üniversite mezunuyum +4 bin alamayacak mıyım ? Oraları kaçırmışım maalesef. İlk 2 ay özelinde konuşuyorum
Sorduğunuz soru hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Ancak benim görüşüm şu yönde ilk 2 ay maaşları işkur vereceği için primler de olmayacaktır. Amaç da bu zaten açıkcası. 4 ay maaş vereyim 6 ay çalıştırayım.

Bugün girdim mülakata. Sunumu yapan şahsın ağzından 'fazla mesaiye kalacaksınız' ibaresi duyunca ve bunu söyleyen şahıs bahsi geçen şirketin insan kaynakları çalışanı olunca şoke oldum (yasal olarak siz istemediğiniz takdirde size zorla mesai yaptıramazlar) . Koskoca Türk Hava Yolları'nın şirketi olan TGS, bu mülakata girmek için 2 tane sınavdan geçmiş, gerçekten kendi öz bakımına dikkat eden, lisan bilen ve deyim yerindeyse jilet gibi insanlara 2 ay bile olsa günlük 850₺'yi hak görüyorsa Türkiye bitmiştir arkadaşlar. Keşke zamanında babamı kızdırsaymışım da okuldan alıp beni sanayide çalıştırsaymış...

Bugün girdim mülakata. Sunumu yapan şahsın ağzından 'fazla mesaiye kalacaksınız' ibaresi duyunca ve bunu söyleyen şahıs bahsi geçen şirketin insan kaynakları çalışanı olunca şoke oldum (yasal olarak siz istemediğiniz takdirde size zorla mesai yaptıramazlar) . Koskoca Türk Hava Yolları'nın şirketi olan TGS, bu mülakata girmek için 2 tane sınavdan geçmiş, gerçekten kendi öz bakımına dikkat eden, lisan bilen ve deyim yerindeyse jilet gibi insanlara 2 ay bile olsa günlük 850₺'yi hak görüyorsa Türkiye bitmiştir arkadaşlar. Keşke zamanında babamı kızdırsaymışım da okuldan alıp beni sanayide çalıştırsaymış...
TGS de fazla mesai kavramını duymadım açıkcası çünkü şu an TGS nin elinde olan TEK koz diğer firmalara göre çalışma saatleri. Bunun dışında mesai yazarlarsa maalesef ben istemiyorum diyemiyorsunuz zorunlu olarak gidiyorsunuz. İşin komik yani sunumda bunu mesai ücretini 1,5 katı olarak veriyoruz diye belirtmeleri. Zaten devletin zorunlu koyduğu bir şey bu. Kendileri yapmış gibi çok matah bir şey miş gibi göstermeleri gülünç olmuş aynı şekilde resmi tatillerde 2x mesai ücreti alıyorsunuz demeleri gibi. Zaten bu işin asgarisi bu . Bunun reklamını yapacaksanız fazla mesaiye 2x , resmi tatile 3x veriyoruz de de , çift maaşı kaldırdığın ortamda insanların TGS yı seçmesi için biraz nedeni olsun. Son olarak yorumunuzun son kısımlarını acı bir tebessümle okudum :)

• Like
Tepkiler: venussky
Primler hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Mülakatta birebir soran ve bilgi alan varsa yazabilirse bilgilenmiş oluruz.

TGS de fazla mesai kavramını duymadım açıkcası çünkü şu an TGS nin elinde olan TEK koz diğer firmalara göre çalışma saatleri. Bunun dışında mesai yazarlarsa maalesef ben istemiyorum diyemiyorsunuz zorunlu olarak gidiyorsunuz. İşin komik yani sunumda bunu mesai ücretini 1,5 katı olarak veriyoruz diye belirtmeleri. Zaten devletin zorunlu koyduğu bir şey bu. Kendileri yapmış gibi çok matah bir şey miş gibi göstermeleri gülünç olmuş aynı şekilde resmi tatillerde 2x mesai ücreti alıyorsunuz demeleri gibi. Zaten bu işin asgarisi bu . Bunun reklamını yapacaksanız fazla mesaiye 2x , resmi tatile 3x veriyoruz de de , çift maaşı kaldırdığın ortamda insanların TGS yı seçmesi için biraz nedeni olsun. Son olarak yorumunuzun son kısımlarını acı bir tebessümle okudum :)
Net olarak fazla mesaiye herkesin kalma ihtimali olduğunu ve/veya muhtemelen kalınacağını net olarak duyduğumu söyleyebilirim. Diğer dediklerinizde size %100 katılıyorum.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.